Ainekset

MääräAinesosa
1 kplpieni patonki
2 rkloliiviöljyä

Pinnalle:

3 kpltomaattia
2 rklsilputtua sipulia
4 rklsilputtua tuoretta basilikaa
1 - 2 kplvalkosipulin kynttä
1 rkloliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Viipaloi patonki ja paahda viipaleet öljytyssä pannussa molemmin puolin. Anna jäähtyä. Kasta tomaatit yksitellen kiehuvaan veteen noin kymmeneksi sekunniksi. Vedä tomaateista kuori pois. Poista myös siemenet. Leikkaa malto pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Silppua basilika ja valkosipuli. Sekoita tomaatit, sipulisilppu, valkosipuli ja basilika sekä oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Nostele seosta leiville vähän ennen tarjolle tuontia. Tarjoa alkupalana.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025