Elvytysliemi pakasteravuille

Arvostele resepti
2 Litraa

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Piristä pakasteravut kylvettämällä ne oluella ja tillillä maustetussa liemessä.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kgpakasterapuja
2 lvettä
2 dlvaaleaa olutta
1/2 dlkarkeaa merisuolaa
1 1/2 rklsokeria
2 kpllaakerinlehteä
1 kplnippu tilliä

Valmistus

  1. 1

    Ota ravut sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan, noin vuorokautta aikaisemmin.

    MääräAinesosa
    1 kgpakasterapuja
  2. 2

    Mittaa kattilaan vesi, olut, suola, sokeri ja laakerinlehdet. Lisää puolet tillistä. Keitä noin 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 lvettä
    2 dlvaaleaa olutta
    1/2 dlkarkeaa merisuolaa
    1 1/2 rklsokeria
    2 kpllaakerinlehteä
    1 kplnippu tilliä
  3. 3

    Anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siivilöi liemi.

  4. 4

    Laita ravut isoon kulhoon, lisää loppu tilli ja kaada liemi päälle. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 l Vettä, 0,5 dl Karkeaa merisuolaa, Laakerinlehteä, Nippu tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Amanda Aho
25.7.2018
|
Päivitetty: 2.12.2025

Samankaltaisia reseptejä