Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Elvytysliemi pakasteravuille

Elvytysliemi pakasteravuille

Piristä pakasteravut kylvettämällä ne oluella ja tillillä maustetussa liemessä.

Ainekset

1 kg
Pakasterapuja
2 l
Vettä
2 dl
Vaaleaa olutta
1/2 dl
Karkeaa merisuolaa
1 1/2 rkl
Sokeria
2 kpl
Laakerinlehteä
1 kpl
Nippu tilliä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1
  • Ota ravut sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan, noin vuorokautta aikaisemmin. 
  • Mittaa kattilaan vesi, olut, suola, sokeri ja laakerinlehdet. Lisää puolet tillistä. Keitä noin 5 minuuttia.
  • Anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siivilöi liemi.
  • Laita ravut isoon kulhoon, lisää loppu tilli ja kaada liemi päälle. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
Miltä maistui?
Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Amanda Aho
Julkaistu: 9.7.2018
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

100g

67

280

0,6 g

0,1 g

2,1 g

2,1 g

12,1 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 l Vettä,

0,5 dl Karkeaa merisuolaa,

Laakerinlehteä,

Nippu tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli