Ota ravut sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan, noin vuorokautta aikaisemmin.
Mittaa kattilaan vesi, olut, suola, sokeri ja laakerinlehdet. Lisää puolet tillistä. Keitä noin 5 minuuttia.
Anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siivilöi liemi.
Laita ravut isoon kulhoon, lisää loppu tilli ja kaada liemi päälle. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
407
1703
3,5 g
0,5 g
13,0 g
13,0 g
—
73,5 g
2,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 l Vettä,
0,5 dl Karkeaa merisuolaa,
Laakerinlehteä,
Nippu tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli