Elvytysliemi pakasteravuille | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Elvytysliemi pakasteravuille
Piristä pakasteravut kylvettämällä ne oluella ja tillillä maustetussa liemessä.

Ainekset

1 kg
Pakasterapuja
2 l
Vettä
2 dl
Vaaleaa olutta
1/2 dl
Karkeaa merisuolaa
1 1/2 rkl
Sokeria
2 kpl
Laakerinlehteä
1 kpl
Nippu tilliä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1
  • Ota ravut sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan, noin vuorokautta aikaisemmin. 
  • Mittaa kattilaan vesi, olut, suola, sokeri ja laakerinlehdet. Lisää puolet tillistä. Keitä noin 5 minuuttia.
  • Anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siivilöi liemi.
  • Laita ravut isoon kulhoon, lisää loppu tilli ja kaada liemi päälle. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Amanda Aho
Julkaistu: 9.7.2018
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Koko resepti

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 l Vettä,

0,5 dl Karkeaa merisuolaa,

Laakerinlehteä,

Nippu tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli