Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Elvytysliemi pakasteravuille

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
2 Litraa
Fork and knife
2 Litraa
Piristä pakasteravut kylvettämällä ne oluella ja tillillä maustetussa liemessä.

Ainekset

1 kg
Pakasterapuja
2 l
Vettä
2 dl
Vaaleaa olutta
1/2 dl
Karkeaa merisuolaa
1 1/2 rkl
Sokeria
2 kpl
Laakerinlehteä
1 kpl
Nippu tilliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota ravut sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan, noin vuorokautta aikaisemmin.

1 kg
Pakasterapuja
2

Mittaa kattilaan vesi, olut, suola, sokeri ja laakerinlehdet. Lisää puolet tillistä. Keitä noin 5 minuuttia.

2 l
Vettä
2 dl
Vaaleaa olutta
1/2 dl
Karkeaa merisuolaa
1 1/2 rkl
Sokeria
2 kpl
Laakerinlehteä
1 kpl
Nippu tilliä
3

Anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siivilöi liemi.

4

Laita ravut isoon kulhoon, lisää loppu tilli ja kaada liemi päälle. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

Miltä maistui?
Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Amanda Aho
Julkaistu: 25.7.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

407

1703

3,5 g

0,5 g

13,0 g

13,0 g

73,5 g

2,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 l Vettä,

0,5 dl Karkeaa merisuolaa,

Laakerinlehteä,

Nippu tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli