Espanjalainen munakas eli perunatortilla - Yhteishyvä

Espanjalainen munakas eli perunatortilla

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Perunoita
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 dl
Öljyä
1 tl
Suolaa
Mustapippuria
5 kpl
Kananmunaa

Näin teet

1

Kuori ja viipaloi perunat. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Lisää perunaviipaleet ja kuullota niitä 20–30 minuuttia silloin tällöin hämmentäen, kunnes ne ovat lähes kypsiä. Lisää kypsymisen puolivälissä sipuli ja murskattu valkosipuli. Sekoita munien rakenne rikki kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munaseos pannuun perunoiden päälle. Valuta hyytymätöntä munakasta reunoille ja auta lastalla valumaan pannun pohjalle asti. Kypsennä noin viisi minuuttia. Kun tortilla on pohjasta hyytynyt, pane iso kansi tai vati pannun päälle ja kiepauta munakas ylösalaisin. Valuta munakas takaisin pannuun. Kypsennä vielä hetki, jotta toinenkin puoli saa väriä. Tarjoa kuumana tai kylmänä.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 19.5.2010
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa