Espanjalaiset lihapyörykät | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Espanjalaiset lihapyörykät

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

3/4 dl
Korppujauhoja
1 dl
Vettä
1 kpl
Kananmuna
1/2 dl
Persiljaa hienonnettuna
1 rkl
Basilikaa hienonnettuna tai 1 tl kuivattuna
1 tl
Suolaa
2 kpl
Valkosipulin kynttä hienonnettuna
1/2 tl
Mustapippuria
400 g
Jauhelihaa

kastike:

1 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulin kynttä
1 kpl
Paprika
4 kpl
Tomaattia tai 1 tlk tomaattimurskaa
2 tl
Paprikajauhetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Tee ensin lihapullataikina. Imeytä korppujauhot veteen ja lisää kulhoon kananmuna, mausteet ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi. Paista lihapullat pannulla.

3/4 dl
Korppujauhoja
1 dl
Vettä
1 kpl
Kananmuna
1/2 dl
Persiljaa hienonnettuna
1 rkl
Basilikaa hienonnettuna tai 1 tl kuivattuna
1/2 tl
Mustapippuria
1 tl
Suolaa
2 kpl
Valkosipulin kynttä hienonnettuna
400 g
Jauhelihaa
2

Valmista kastike. Jos käytät tuoreita tomaatteja, poista niistä kuoret. Kasta tomaatit kiehuvaan veteen haarukan avulla. Kun kuoret halkeilevat, nosta tomaatit pois vedestä ja kuori. Kuumenna öljy pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista kevyesti. Lisää suikaloitu paprika ja kuutioidut tomaatit tai tomaattimurska. Nosta valmiit pyörykät kastikkeeseen ja hauduta ruokaa 15-20 minuuttia. Ruokalehti 0505

4 kpl
Tomaattia tai 1 tlk tomaattimurskaa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulin kynttä
2 tl
Paprikajauhetta
1 kpl
Paprika
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 23.4.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.