Espanjalaiset lihapyörykät

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3/4 dlkorppujauhoja
1 dlvettä
1 kplkananmuna
1/2 dlpersiljaa hienonnettuna
1 rklbasilikaa hienonnettuna tai 1 tl kuivattuna
1 tlsuolaa
2 kplvalkosipulin kynttä hienonnettuna
1/2 tlmustapippuria
400 gjauhelihaa

Kastike:

1 rklöljyä
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulin kynttä
1 kplpaprika
4 kpltomaattia tai 1 tlk tomaattimurskaa
2 tlpaprikajauhetta

Valmistus

  1. 1

    Tee ensin lihapullataikina. Imeytä korppujauhot veteen ja lisää kulhoon kananmuna, mausteet ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi. Paista lihapullat pannulla.

    MääräAinesosa
    3/4 dlkorppujauhoja
    1 dlvettä
    1 kplkananmuna
    1/2 dlpersiljaa hienonnettuna
    1 rklbasilikaa hienonnettuna tai 1 tl kuivattuna
    1/2 tlmustapippuria
    1 tlsuolaa
    2 kplvalkosipulin kynttä hienonnettuna
    400 gjauhelihaa
  2. 2

    Valmista kastike. Jos käytät tuoreita tomaatteja, poista niistä kuoret. Kasta tomaatit kiehuvaan veteen haarukan avulla. Kun kuoret halkeilevat, nosta tomaatit pois vedestä ja kuori. Kuumenna öljy pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista kevyesti. Lisää suikaloitu paprika ja kuutioidut tomaatit tai tomaattimurska. Nosta valmiit pyörykät kastikkeeseen ja hauduta ruokaa 15-20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    4 kpltomaattia tai 1 tlk tomaattimurskaa
    1 rklöljyä
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulin kynttä
    2 tlpaprikajauhetta
    1 kplpaprika

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen
30.9.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025