Fish & chips savolaiseen tapaan
60 min

Nappaa talteen!
Tarjoa pannulla paistetut rapsakat muikut ja uuden sadon perunat fish & chips -tyyliin. Sekoita seuraksi raikas tartar iki-ihanista mummonkurkuista.
| 600 g | muikkuja |
| 1 dl | ruisjauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| 800 g | (12-16 kpl) keitettyä varhaisperunaa tai perunaa |
| 2 tl | valkoviinietikkaa |
| 4 | tillinvartta |
| Mummonkurkkutartar | |
|---|---|
| 1 kpl | kurkku |
| 1 1/2 dl | vettä |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 dl | väkiviinaetikkaa |
| 1 dl | majoneesia |
| 1 dl | turkkilaista jogurttia |
| 1 tl | dijoninsinappia |
| 65 g | (1 prk) kapriksia |
| 1/3 tl | rouhittua mustapippuria |
| Paistamiseen | |
| rypsiöljyä ja voita | |
- 1.
Valmista kurkkutartar. Viipaloi kurkku. Sekoita vesi, sokeri ja etikka. Lisää kurkut. Anna maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia. Valuta maustuneet kurkut ja ota liemi talteen. Paloittele kurkut pienemmiksi.
- 2.
Sekoita majoneesi, jogurtti, sinappi ja kaprikset. Mausta pippurilla. Lisää kurkkupalat ja tilkka kurkkujen lientä.
- 3.
Sekoita jauhot, suola ja pippuri. Pyöräytä muikut jauhossa. Paista muikkuja pannulla öljy-voiseoksessa noin 2 minuuttia molemmin puolin.
- 4.
Lohko kylmät, kypsät perunat. Paista niihin kaunis väri toisella pannulla öljyssä. Pirskota päälle etikkaa. Viimeistele tillillä ja tarjoa tartarin kanssa.
Tarjoa pannulla paistetut rapsakat muikut ja uuden sadon perunat fish & chips -tyyliin. Sekoita seuraksi raikas tartar iki-ihanista mummonkurkuista.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | muikkuja |
| 1 dl | ruisjauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| 800 g | (12-16 kpl) keitettyä varhaisperunaa tai perunaa |
| 2 tl | valkoviinietikkaa |
| 4 | tillinvartta |
Mummonkurkkutartar | |
| 1 kpl | kurkku |
| 1 1/2 dl | vettä |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 dl | väkiviinaetikkaa |
| 1 dl | majoneesia |
| 1 dl | turkkilaista jogurttia |
| 1 tl | dijoninsinappia |
| 65 g | (1 prk) kapriksia |
| 1/3 tl | rouhittua mustapippuria |
Paistamiseen | |
| rypsiöljyä ja voita | |
Valmistus
- 1
Valmista kurkkutartar. Viipaloi kurkku. Sekoita vesi, sokeri ja etikka. Lisää kurkut. Anna maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia. Valuta maustuneet kurkut ja ota liemi talteen. Paloittele kurkut pienemmiksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl kurkku 1 1/2 dl vettä 1/2 dl väkiviinaetikkaa 1 dl sokeria - 2
Sekoita majoneesi, jogurtti, sinappi ja kaprikset. Mausta pippurilla. Lisää kurkkupalat ja tilkka kurkkujen lientä.
Määrä Ainesosa 1 dl majoneesia 1 tl dijoninsinappia 1 dl turkkilaista jogurttia 1/3 tl rouhittua mustapippuria - 3
Sekoita jauhot, suola ja pippuri. Pyöräytä muikut jauhossa. Paista muikkuja pannulla öljy-voiseoksessa noin 2 minuuttia molemmin puolin.
Määrä Ainesosa 1 dl ruisjauhoja 1 tl suolaa 1/4 tl valkopippuria 600 g muikkuja rypsiöljyä ja voita - 4
Lohko kylmät, kypsät perunat. Paista niihin kaunis väri toisella pannulla öljyssä. Pirskota päälle etikkaa. Viimeistele tillillä ja tarjoa tartarin kanssa.
Määrä Ainesosa 800 g (12-16 kpl) keitettyä varhaisperunaa tai perunaa 4 tillinvartta
Ravintosisältö
663
Energiaa kcal
2776
Energiaa kj
28,3 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
63,3 g
Hiilihydraatteja
25,5 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
34,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
663
Energiaa kcal
2776
Energiaa kj
28,3 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
63,3 g
Hiilihydraatteja
25,5 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
34,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 65 g (1 prk) kapriksia, rypsiöljyä ja voita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























