Fish & chips savolaiseen tapaan

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

60 min

Tarjoa pannulla paistetut rapsakat muikut ja uuden sadon perunat fish & chips -tyyliin. Sekoita seuraksi raikas tartar iki-ihanista mummonkurkuista.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gmuikkuja
1 dlruisjauhoja
1 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria
800 g(12-16 kpl) keitettyä varhaisperunaa tai perunaa
2 tlvalkoviinietikkaa
4 tillinvartta

Mummonkurkkutartar

1 kplkurkku
1 1/2 dlvettä
1 dlsokeria
1/2 dlväkiviinaetikkaa
1 dlmajoneesia
1 dlturkkilaista jogurttia
1 tldijoninsinappia
65 g(1 prk) kapriksia
1/3 tlrouhittua mustapippuria

Paistamiseen

rypsiöljyä ja voita

Valmistus

  1. 1

    Valmista kurkkutartar. Viipaloi kurkku. Sekoita vesi, sokeri ja etikka. Lisää kurkut. Anna maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia. Valuta maustuneet kurkut ja ota liemi talteen. Paloittele kurkut pienemmiksi.

    MääräAinesosa
    1 kplkurkku
    1 1/2 dlvettä
    1/2 dlväkiviinaetikkaa
    1 dlsokeria
  2. 2

    Sekoita majoneesi, jogurtti, sinappi ja kaprikset. Mausta pippurilla. Lisää kurkkupalat ja tilkka kurkkujen lientä.

    MääräAinesosa
    1 dlmajoneesia
    1 tldijoninsinappia
    1 dlturkkilaista jogurttia
    1/3 tlrouhittua mustapippuria
  3. 3

    Sekoita jauhot, suola ja pippuri. Pyöräytä muikut jauhossa. Paista muikkuja pannulla öljy-voiseoksessa noin 2 minuuttia molemmin puolin.

    MääräAinesosa
    1 dlruisjauhoja
    1 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria
    600 gmuikkuja
    rypsiöljyä ja voita
  4. 4

    Lohko kylmät, kypsät perunat. Paista niihin kaunis väri toisella pannulla öljyssä. Pirskota päälle etikkaa. Viimeistele tillillä ja tarjoa tartarin kanssa.

    MääräAinesosa
    800 g(12-16 kpl) keitettyä varhaisperunaa tai perunaa
    4 tillinvartta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 65 g (1 prk) kapriksia, rypsiöljyä ja voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
16.5.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä