Fish & chips savolaiseen tapaan | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Fish & chips savolaiseen tapaan

Fish & chips savolaiseen tapaan

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tarjoa pannulla paistetut rapsakat muikut ja uuden sadon perunat fish & chips -tyyliin. Sekoita seuraksi raikas tartar iki-ihanista mummonkurkuista.

Ainekset

600 g
muikkuja
1 dl
ruisjauhoja
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
800 g
(12-16 kpl) keitettyä varhaisperunaa tai perunaa
2 tl
valkoviinietikkaa
4
tillinvartta

mummonkurkkutartar

1 kpl
kurkku
1 1/2 dl
vettä
1 dl
sokeria
1/2 dl
väkiviinaetikkaa
1 dl
majoneesia
1 dl
turkkilaista jogurttia
1 tl
dijoninsinappia
65 g
(1 prk) kapriksia
1/3 tl
rouhittua mustapippuria

paistamiseen

rypsiöljyä ja voita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista kurkkutartar. Viipaloi kurkku. Sekoita vesi, sokeri ja etikka. Lisää kurkut. Anna maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia. Valuta maustuneet kurkut ja ota liemi talteen. Paloittele kurkut pienemmiksi.

1 kpl
kurkku
1 1/2 dl
vettä
1/2 dl
väkiviinaetikkaa
1 dl
sokeria
2

Sekoita majoneesi, jogurtti, sinappi ja kaprikset. Mausta pippurilla. Lisää kurkkupalat ja tilkka kurkkujen lientä.

1 dl
majoneesia
1 tl
dijoninsinappia
1 dl
turkkilaista jogurttia
1/3 tl
rouhittua mustapippuria
3

Sekoita jauhot, suola ja pippuri. Pyöräytä muikut jauhossa. Paista muikkuja pannulla öljy-voiseoksessa noin 2 minuuttia molemmin puolin.

1 dl
ruisjauhoja
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
600 g
muikkuja
rypsiöljyä ja voita
4

Lohko kylmät, kypsät perunat. Paista niihin kaunis väri toisella pannulla öljyssä. Pirskota päälle etikkaa. Viimeistele tillillä ja tarjoa tartarin kanssa.

800 g
(12-16 kpl) keitettyä varhaisperunaa tai perunaa
4
tillinvartta
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 16.5.2019
Muokattu: 27.11.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2776

663

28,3 g

4,3 g

63,3 g

25,5 g

4,8 g

34,8 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

65 g (1 prk) kapriksia,

rypsiöljyä ja voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli