Frittata eli kasvismunakas
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Italialainen munakas eli frittata maistuu lounaalla tai iltapalana salaatin kera. Kasvisfrittatan aineksia on helppo vaihdella sen mukaan, mitä kaapissa on. Kokeile kypsiä perunaviipaleita, tomaattia, pinaattia tai erilaisia yrttejä.
| 200 g | (1 rs) herkkusieniä |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 5 kpl | kananmunaa |
| 1/2 dl | maitoa |
| 20 g | (1/2 dl) parmesaania raastettuna |
| 1/2 dl | ruohosipulia hienonnettuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
- 1.
Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Puolita paprika ja poista kanta sekä siemenet. Suikaloi paprikanpuolikkaat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna rasva pannulla ja kuullota sieniä ja sipulia sekoitellen muutama minuutti. Lisää paprika pannulle. Jatka kuumentamista vielä hetki.
- 2.
Vatkaa munat ja maito keskenään. Lisää parmesaaniraaste, hienonnettu ruohosipuli ja mausteet. Kaada seos kasvisten päälle pannuun ja sekoittele hetki. Säädä liesi miedolle lämmölle ja laita kansi pannun päälle. Anna munakkaan hyytyä kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes se on kokonaan hyytynyt.
- 3.
Tarjoa lämpimänä tai kylmänä salaatin kanssa.
Italialainen munakas eli frittata maistuu lounaalla tai iltapalana salaatin kera. Kasvisfrittatan aineksia on helppo vaihdella sen mukaan, mitä kaapissa on. Kokeile kypsiä perunaviipaleita, tomaattia, pinaattia tai erilaisia yrttejä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | (1 rs) herkkusieniä |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 5 kpl | kananmunaa |
| 1/2 dl | maitoa |
| 20 g | (1/2 dl) parmesaania raastettuna |
| 1/2 dl | ruohosipulia hienonnettuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
Valmistus
- 1
Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Puolita paprika ja poista kanta sekä siemenet. Suikaloi paprikanpuolikkaat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna rasva pannulla ja kuullota sieniä ja sipulia sekoitellen muutama minuutti. Lisää paprika pannulle. Jatka kuumentamista vielä hetki.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) herkkusieniä 1 kpl punainen paprika 1 kpl sipuli 1 rkl rypsiöljyä - 2
Vatkaa munat ja maito keskenään. Lisää parmesaaniraaste, hienonnettu ruohosipuli ja mausteet. Kaada seos kasvisten päälle pannuun ja sekoittele hetki. Säädä liesi miedolle lämmölle ja laita kansi pannun päälle. Anna munakkaan hyytyä kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes se on kokonaan hyytynyt.
Määrä Ainesosa 5 kpl kananmunaa 1/2 dl maitoa 20 g (1/2 dl) parmesaania raastettuna 1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria - 3
Tarjoa lämpimänä tai kylmänä salaatin kanssa.
Ravintosisältö
166
Energiaa kcal
695
Energiaa kj
11,3 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,0 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
166
Energiaa kcal
695
Energiaa kj
11,3 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,0 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























