Frittata eli kasvismunakas

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Italialainen munakas eli frittata maistuu lounaalla tai iltapalana salaatin kera. Kasvisfrittatan aineksia on helppo vaihdella sen mukaan, mitä kaapissa on. Kokeile kypsiä perunaviipaleita, tomaattia, pinaattia tai erilaisia yrttejä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 g(1 rs) herkkusieniä
1 kplpunainen paprika
1 kplsipuli
1 rklrypsiöljyä
5 kplkananmunaa
1/2 dlmaitoa
20 g(1/2 dl) parmesaania raastettuna
1/2 dlruohosipulia hienonnettuna
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Puolita paprika ja poista kanta sekä siemenet. Suikaloi paprikanpuolikkaat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna rasva pannulla ja kuullota sieniä ja sipulia sekoitellen muutama minuutti. Lisää paprika pannulle. Jatka kuumentamista vielä hetki.

    MääräAinesosa
    200 g(1 rs) herkkusieniä
    1 kplpunainen paprika
    1 kplsipuli
    1 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Vatkaa munat ja maito keskenään. Lisää parmesaaniraaste, hienonnettu ruohosipuli ja mausteet. Kaada seos kasvisten päälle pannuun ja sekoittele hetki. Säädä liesi miedolle lämmölle ja laita kansi pannun päälle. Anna munakkaan hyytyä kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes se on kokonaan hyytynyt.

    MääräAinesosa
    5 kplkananmunaa
    1/2 dlmaitoa
    20 g(1/2 dl) parmesaania raastettuna
    1/2 dlruohosipulia hienonnettuna
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria
  3. 3

    Tarjoa lämpimänä tai kylmänä salaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä