Gari eli sushi-inkivääri

arvosana5/5

(3)arviota
1 Kappaletta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Sushin kanssa syötävää säilöttyä inkivääriä voi tehdä myös itse. Kokeile kirpeää inkivääriä myös aasialaisten salaattien kanssa. Valmista garia kerralla iso satsi ja vie lahjaksi sushin ystävälle.

Ainekset

MääräAinesosa
300 ginkivääriä
1 rklsuolaa
1 rklsokeria

Liemi

3/4 dlsokeria
1 dlriisiviinietikkaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori inkiväärit ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi kuorimaveitsellä tai leikkurilla. Sekoita inkiväärit, suola ja sokeri. Anna mehustua 30 minuuttia huoneenlämmössä.

    MääräAinesosa
    300 ginkivääriä
    1 rklsuolaa
    1 rklsokeria
  2. 2

    Kiehauta toisessa kattilassa litra vettä ja toisessa liemen ainekset. Kaada inkivääriviipaleet kiehuvaan veteen. Sekoita ja keitä minuutin ajan. Siivilöi vesi inkivääriviipaleista ja painele varovasti loppu vesi pois. Jaa inkiväärit puhtaisiin lasipurkkeihin ja kaada päälle lämmin liemi.

    MääräAinesosa
    1 dlriisiviinietikkaa
    3/4 dlsokeria
  3. 3

    Anna jäähtyä. Sulje purkit ja siirrä jääkaappiin maustumaan vähintään neljäksi päiväksi. Inkivääri säilyy hyvänä useita viikkoja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
30.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä