Gari eli sushi-inkivääri - Yhteishyvä

Gari eli sushi-inkivääri

Sushin kanssa syötävää säilöttyä inkivääriä voi tehdä myös itse. Kokeile kirpeää inkivääriä inkivääriä myös aasialaisten salaattien kanssa. Valmista garia kerralla iso satsi ja vie lahjaksi sushin ystävälle.
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
Inkivääriä
1 rkl
Suolaa
1 rkl
Sokeria

LIEMI

3/4 dl
(3/4 dl) sokeria
1 dl
Riisiviinietikkaa

Näin teet

1

Kuori inkiväärit ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi kuorimaveitsellä tai leikkurilla. Sekoita inkiväärit, suola ja sokeri. Anna mehustua 30 minuuttia huoneenlämmössä.

300 g
Inkivääriä
1 rkl
Suolaa
1 rkl
Sokeria
2

Kiehauta toisessa kattilassa litra vettä ja toisessa liemen ainekset. Kaada inkivääriviipaleet kiehuvaan veteen. Sekoita ja keitä minuutin ajan. Siivilöi vesi inkivääriviipaleista ja painele varovasti loppu vesi pois. Jaa inkiväärit puhtaisiin lasipurkkeihin ja kaada päälle lämmin liemi. Anna jäähtyä. Sulje purkit ja siirrä jääkaappiin maustumaan vähintään neljäksi päiväksi. Inkivääri säilyy hyvänä useita viikkoja.

1 dl
Riisiviinietikkaa
3/4 dl
(3/4 dl) sokeria
Resepti
Tiina Valkonen
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.2.2017
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa