Glaseerattu kassler

Arvostele resepti
10 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Uunissa paistetun lihan voi kuumentaa grillissä joko kokonaisena tai paksuina viipaleina. Kasslerin voi repiä kypsänä nyhtölihaksi.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
2 kgpossun kassleria

Mausteliemi

4 dlananasmehua
1/2 dlvalkoviinietikkaa
1 dlsoijakastiketta
3 rklketsuppia
1 dlfariinisokeria
2 rklsinappia
2 rklchilikastiketta
3 kplvalkosipulinkynttä
1 tlsuolaa
1 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan. Keitä lientä 10–15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    4 dlananasmehua
    1/2 dlvalkoviinietikkaa
    1 dlsoijakastiketta
    3 rklketsuppia
    1 dlfariinisokeria
    2 rklsinappia
    2 rklchilikastiketta
    3 kplvalkosipulinkynttä
    1 tlsuolaa
    1 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Pane liha syvään vuokaan. Kaada päälle liemi. Peitä kaksinkertaisella foliolla. Kypsennä lihaa 175- asteisessa uunissa 4–5 tuntia.

    MääräAinesosa
    2 kgpossun kassleria
  3. 3

    Poista folio ja valele lihan pinta liemellä. Kypsennä vielä 15 minuuttia ilman foliota.

  4. 4

    Kaada 3 dl paistolientä kattilaan ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet.

  5. 5

    Viimeistele liha pannulla, uunissa tai grillissä paksuina viipaleina tai kokonaisena kastikkeella valellen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä