Sekoita jauhot, siemenet ja suola kulhossa. Lisää vesi ja öljy. Sekoita. Kaada löysä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä leivinpaperi taikinan päälle ja painele tasaiseksi. Poista paperi. Painele rosmariini leivän pintaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia.
Anna näkkileivän jäähtyä ja kuivahtaa kunnolla ritilän päällä ennen paloittelua ja pakkaamista tiiviiseen rasiaan.
Vinkki! Voit käyttää siemenien asemesta myös valmista siemensekoitusta.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
367
88
6,8 g
0,7 g
4,0 g
0,7 g
1,1 g
2,3 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2,5 dl Kuumaa vettä,
1 - 2 rkl Silputtua rosmariinia, halutessasi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli