Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Gluteeniton siemennäkkileipä

timer-icon15 min
Fork and knife
24 Palaa
Fork and knife
24 Palaa
Näkkärin tekeminen on helppoa. Aineet sekoitetaan nopeasti sekaisin ja löysä taikina kaadetaan pellille. Tärkeää on paistaa leipä kuivaksi ja jäähdyttää se paistamisen jälkeen kunnolla.

Ainekset

2 dl
Gluteenittomia jauhoja tai tattarijauhoja
1 dl
Seesaminsiemeniä
1 dl
Auringonkukansiemeniä
1 dl
Kurpitsansiemeniä
1/2 dl
Pellavansiemeniä
1 tl
Suolaa
2 1/2 dl
Kuumaa vettä
3 rkl
Rypsiöljyä
1 - 2 rkl
Silputtua rosmariinia, halutessasi

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita jauhot, siemenet ja suola kulhossa. Lisää vesi ja öljy. Sekoita. Kaada löysä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä leivinpaperi taikinan päälle ja painele tasaiseksi. Poista paperi. Painele rosmariini leivän pintaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia.

2

Anna näkkileivän jäähtyä ja kuivahtaa kunnolla ritilän päällä ennen paloittelua ja pakkaamista tiiviiseen rasiaan.

Vinkki! Voit käyttää siemenien asemesta myös valmista siemensekoitusta.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2016
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

88

367

6,8 g

0,7 g

4,0 g

0,7 g

1,1 g

2,3 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2,5 dl Kuumaa vettä,

1 - 2 rkl Silputtua rosmariinia, halutessasi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli