Sekoita jauhot, siemenet ja suola kulhossa. Lisää vesi ja öljy. Sekoita. Kaada löysä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä leivinpaperi taikinan päälle ja painele tasaiseksi. Poista paperi. Painele rosmariini leivän pintaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia.
Anna näkkileivän jäähtyä ja kuivahtaa kunnolla ritilän päällä ennen paloittelua ja pakkaamista tiiviiseen rasiaan.
Vinkki! Voit käyttää siemenien asemesta myös valmista siemensekoitusta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
88
367
6,8 g
0,7 g
4,0 g
0,7 g
1,1 g
2,3 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2,5 dl Kuumaa vettä,
1 - 2 rkl Silputtua rosmariinia, halutessasi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli