Gluteeniton siemennäkkileipä - Yhteishyvä

Gluteeniton siemennäkkileipä

Gluteeniton siemennäkkileipä
Näkkärin tekeminen on helppoa. Aineet sekoitetaan nopeasti sekaisin ja löysä taikina kaadetaan pellille. Tärkeää on paistaa leipä kuivaksi ja jäähdyttää se paistamisen jälkeen kunnolla.
Jaa Somessa

Ainekset

2 dl
Gluteenittomia jauhoja tai tattarijauhoja
1 dl
Seesaminsiemeniä
1 dl
Auringonkukansiemeniä
1 dl
Kurpitsansiemeniä
1/2 dl
Pellavansiemeniä
1 tl
Suolaa
2 1/2 dl
Kuumaa vettä
3 rkl
Rypsiöljyä
1 - 2 rkl
Silputtua rosmariinia, halutessasi

Näin teet

1

Sekoita jauhot, siemenet ja suola kulhossa. Lisää vesi ja öljy. Sekoita. Kaada löysä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä leivinpaperi taikinan päälle ja painele tasaiseksi. Poista paperi. Painele rosmariini leivän pintaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia.

2

Anna näkkileivän jäähtyä ja kuivahtaa kunnolla ritilän päällä ennen paloittelua ja pakkaamista tiiviiseen rasiaan.

Vinkki! Voit käyttää siemenien asemesta myös valmista siemensekoitusta.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2016
Muokattu: 7.8.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja4 g97 g
Proteiinia2 g55 g
Rasvaa7 g163 g
Kuituja1 g26 g
Energiaa kj367 8797
Energiaa kcal88 2101

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • 2,5 dl Kuumaa vettä

  • 1 - 2 rkl Silputtua rosmariinia, halutessasi

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja4 g97 g
Proteiinia2 g55 g
Rasvaa7 g163 g
Kuituja1 g26 g
Energiaa kj367 8797
Energiaa kcal88 2101

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • 2,5 dl Kuumaa vettä

  • 1 - 2 rkl Silputtua rosmariinia, halutessasi

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.