Gluteeniton siemennäkkileipä - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Gluteeniton siemennäkkileipä

Gluteeniton siemennäkkileipä
Paloja
24
Valmistusaika
15 min
Uunin lämpötila
150°C
Näkkärin tekeminen on helppoa. Aineet sekoitetaan nopeasti sekaisin ja löysä taikina kaadetaan pellille. Tärkeää on paistaa leipä kuivaksi ja jäähdyttää se paistamisen jälkeen kunnolla.
Jaa Somessa

Ainekset

2 dl
Gluteenittomia jauhoja tai tattarijauhoja
1 dl
Seesaminsiemeniä
1 dl
Auringonkukansiemeniä
1 dl
Kurpitsansiemeniä
1/2 dl
Pellavansiemeniä
1 tl
Suolaa
2 1/2 dl
Kuumaa vettä
3 rkl
Rypsiöljyä
1 - 2 rkl
Silputtua rosmariinia, halutessasi

Näin teet

1

Sekoita jauhot, siemenet ja suola kulhossa. Lisää vesi ja öljy. Sekoita. Kaada löysä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä leivinpaperi taikinan päälle ja painele tasaiseksi. Poista paperi. Painele rosmariini leivän pintaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia.

2

Anna näkkileivän jäähtyä ja kuivahtaa kunnolla ritilän päällä ennen paloittelua ja pakkaamista tiiviiseen rasiaan.

Vinkki! Voit käyttää siemenien asemesta myös valmista siemensekoitusta.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 2.12.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja4 g97 g
Proteiinia2 g55 g
Rasvaa7 g163 g
Kuituja1 g26 g
Energiaa kj367 8798
Energiaa kcal88 2101

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2,5 dl Kuumaa vettä

  • 1 - 2 rkl Silputtua rosmariinia, halutessasi

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja4 g97 g
Proteiinia2 g55 g
Rasvaa7 g163 g
Kuituja1 g26 g
Energiaa kj367 8798
Energiaa kcal88 2101

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2,5 dl Kuumaa vettä

  • 1 - 2 rkl Silputtua rosmariinia, halutessasi

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.