Gluteeniton siemennäkkileipä

arvosana5/5

(2)arviota
24 Palaa

60 min (josta 10 min aktiivista)

Näkkärin tekeminen on helppoa. Aineet sekoitetaan nopeasti sekaisin ja löysä taikina kaadetaan pellille. Tärkeää on paistaa leipä kuivaksi ja jäähdyttää se paistamisen jälkeen kunnolla.

Ainekset

MääräAinesosa
2 dlgluteenittomia jauhoja
1 dlseesaminsiemeniä
1 dlauringonkukansiemeniä
1 dlkurpitsansiemeniä
1/2 dlpellavansiemeniä
1 tlsuolaa
2 1/2 dlkuumaa vettä
3 rklrypsiöljyä
1 rklhienonnettua rosmariinia

Valmistus (Uuni 150°C)

  1. 1

    Sekoita jauhot, siemenet ja suola kulhossa. Lisää vesi ja öljy. Sekoita. Kaada löysä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä leivinpaperi taikinan päälle ja painele tasaiseksi. Poista paperi. Painele rosmariini leivän pintaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia.

  2. 2

    Anna näkkileivän jäähtyä ja kuivahtaa kunnolla ritilän päällä ennen paloittelua ja pakkaamista tiiviiseen rasiaan.

Vinkki: Voit käyttää siemenien asemesta myös valmista siemensekoitusta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2,5 dl Kuumaa vettä, 1 rkl hienonnettua rosmariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
16.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä