Gluteenittomat blinit

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Blinit onnistuvat helposti myös gluteenittomina. Nauti kuohkeat blinit klassisesti esimerkiksi smetanan, mädin, hienonnetun punasipulin ja suolakurkkujen kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 dlmaitoa
10 gtuorehiivaa
1 1/2 dltattarijauhoja
2 kplkananmunaa
30 gvoita
1 dlgluteenitonta jauhoseosta
1 tlsuolaa

Paistamiseen

voita tai margariinia

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, murenna ja sekoita joukkoon hiiva. Lisää tattarijauhot vatkaten. Jätä taikina turpoamaan puoleksi tunniksi.

    MääräAinesosa
    3 dlmaitoa
    10 gtuorehiivaa
    1 1/2 dltattarijauhoja
  2. 2

    Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Sulata voi. Lisää taikinaan sekoittaen jauhoseos, suola ja keltuaiset.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    30 gvoita
    1 dlgluteenitonta jauhoseosta
    1 tlsuolaa
  3. 3

    Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sekoita taikinaan jäähtynyt voisula ja valkuaisvaahto.

  4. 4

    Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla rasvassa paksuja blinejä. Tarjoa lisänä smetanaa, mätiä, sipulisilppua, suola- tai maustekurkkuja ja rouhittua mustapippuria.

    MääräAinesosa
    voita tai margariinia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl gluteenitonta jauhoseosta, voita tai margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä