Gluteenittomat blinit
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Blinit onnistuvat helposti myös gluteenittomina. Nauti kuohkeat blinit klassisesti esimerkiksi smetanan, mädin, hienonnetun punasipulin ja suolakurkkujen kera.
| 3 dl | maitoa |
| 10 g | tuorehiivaa |
| 1 1/2 dl | tattarijauhoja |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 30 g | voita |
| 1 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
| 1 tl | suolaa |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| voita tai margariinia | |
- 1.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, murenna ja sekoita joukkoon hiiva. Lisää tattarijauhot vatkaten. Jätä taikina turpoamaan puoleksi tunniksi.
- 2.
Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Sulata voi. Lisää taikinaan sekoittaen jauhoseos, suola ja keltuaiset.
- 3.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sekoita taikinaan jäähtynyt voisula ja valkuaisvaahto.
- 4.
Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla rasvassa paksuja blinejä. Tarjoa lisänä smetanaa, mätiä, sipulisilppua, suola- tai maustekurkkuja ja rouhittua mustapippuria.
Blinit onnistuvat helposti myös gluteenittomina. Nauti kuohkeat blinit klassisesti esimerkiksi smetanan, mädin, hienonnetun punasipulin ja suolakurkkujen kera.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 dl | maitoa |
| 10 g | tuorehiivaa |
| 1 1/2 dl | tattarijauhoja |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 30 g | voita |
| 1 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
| 1 tl | suolaa |
Paistamiseen | |
| voita tai margariinia | |
Valmistus
- 1
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, murenna ja sekoita joukkoon hiiva. Lisää tattarijauhot vatkaten. Jätä taikina turpoamaan puoleksi tunniksi.
Määrä Ainesosa 3 dl maitoa 10 g tuorehiivaa 1 1/2 dl tattarijauhoja - 2
Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Sulata voi. Lisää taikinaan sekoittaen jauhoseos, suola ja keltuaiset.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunaa 30 g voita 1 dl gluteenitonta jauhoseosta 1 tl suolaa - 3
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sekoita taikinaan jäähtynyt voisula ja valkuaisvaahto.
- 4
Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla rasvassa paksuja blinejä. Tarjoa lisänä smetanaa, mätiä, sipulisilppua, suola- tai maustekurkkuja ja rouhittua mustapippuria.
Määrä Ainesosa voita tai margariinia
Ravintosisältö
218
Energiaa kcal
913
Energiaa kj
10,3 g
Rasvaa
5,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,5 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
9,3 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
218
Energiaa kcal
913
Energiaa kj
10,3 g
Rasvaa
5,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,5 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
9,3 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl gluteenitonta jauhoseosta, voita tai margariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























