Gluteenittomat blinit - Yhteishyvä

Gluteenittomat blinit

???
Kappaleita
1
Ruokavalio
Blinit onnistuvat helposti myös gluteenittomina. Tarvitset reseptiin vain muutaman aineksen. Nauti blinit esimerkiksi smetanan, mädin, sipulin ja maustekurkkujen kera.
Jaa Somessa

Ainekset

3 dl
Maitoa
10 g
Hiivaa (1/5 palaa)
1 1/2 dl
Tattarijauhoja
1 dl
Gluteenitonta jauhoseosta
1 tl
Suolaa
2 kpl
Munaa
30 g
Voita sulatettuna

Näin teet

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi,  murenna ja sekoita joukkoon hiiva. Lisää vatkaten tattarijauhot. Jätä taikina turpoamaan puoleksi tunniksi.

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Sulata voi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää taikinaan sekoittaen jauhoseos, suola ja keltuaiset. Jos valkuaisvaahto on laskenut, vatkaa sitä uudestaan. Sekoita taikinaan jäähtynyt voisula ja valkuaisvaahto.

Paista taikinasta  blinipannuilla blinejä  tai ohukaispannulla paksuja lettuja  molemmin puolin. Tarjoa lisänä smetanaa, mätiä (suolattua), sipulisilppua, suola- tai maustekurkkuja, etikkapunajuuria ja rouhittua mustapippuria.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 5.1.2005
Muokattu: 14.2.2019
Jaa Somessa