Gnoccheja tonnikalakastikkeen kanssa

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1/2 kgkeitettyjä jauhoisia perunoita
1 kplkananmuna
1 1/2 dlvehnäjauhoa
1/2 tlsuolaa

Keittämiseen :

1 1/2 lvettä
tilkka öljyä
suolaa

Tonnikalakastike:

1 kplsipuli
2 kplvalkosipulin kynttä
2 rklöljyä
1/2 kplpaprikaa
2 kpltomaattia
150 gtomaattipyreetä
2 dlvettä
ripaus rouhittua mustapippuria
1 tlsokeria
1 rkltimjamia
2 kpltonnikalaa öljyssä

Valmistus

  1. 1

    Soseuta kuoritut perunat ja lisää soseeseen muna, jauhot ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi ja muotoile siitä kaksi ohutta pötköä. Leikkaa pötköistä ½ cm viipaleita ja paina niiden pintaan haarukalla jälki. Kiehuta vesi kattilassa ja lisää öljy ja suola. Pane gnocchit kattilaan pienissä erissä. Kun ne nousevat pintaan nosta reikäkauhaa apuna käyttäen lautaselle. Pidä lämpiminä.Valmista kastike. Kuullota kuoritut ja hienonnetut sipulit pannulla öljyssä. Paloittele paprika ja tomaatit ja poista niiden pehmeä sisus. Sekoita keskenään tomaattipyree, vesi ja mausteet ja lisää seos paprika- ja tomaattipalojen kanssa pannulle. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuutin ajan. Lisää valutettu tonnikala.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025