Graavilohirullat

arvosana4/5

(2)arviota
10 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Rullaa graavilohesta helpon tuorejuustotäytteen kanssa hauskoja rullia joulun kalapöytään! Tarjoile rullat sellaisenaan tai saaristolaisleivän päällä.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
300 ggraavilohiviipaleita

Täyte

1/2 kplsitruuna
2 rklkapriksia hienonnettuna
200 g(1 rs) ruohosipulituorejuustoa

Lisäksi

325 g(10 viipaletta) saaristolaisleipää

Valmistus

  1. 1

    Lado graavilohiviipaleet vieri viereen limittäin leivinpaperille. Pese sitruuna, raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista 1 rkl mehua. Hienonna kaprikset veitsellä. Sekoita tuorejuusto, sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä kaprikset keskenään. Levitä seos tasaisesti kalan päälle.

    MääräAinesosa
    300 ggraavilohiviipaleita
    1/2 kplsitruuna
    2 rklkapriksia hienonnettuna
    200 g(1 rs) ruohosipulituorejuustoa
  2. 2

    Kääri kala ja täyte leivinpaperin avulla tiiviiksi rullaksi. Laita paketti jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai pidä sitä pakastimessa tunti.

  3. 3

    Ota leipäviipaleista palat pyöreällä muotilla. Leikkaa graavilohirulla parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet leipien päälle. Tarjoa voileipäpöydässä tai pikkusuolaisena iltapalana.

    MääräAinesosa
    325 g(10 viipaletta) saaristolaisleipää

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Kapriksia hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä