Graavilohirullat
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Rullaa graavilohesta helpon tuorejuustotäytteen kanssa hauskoja rullia joulun kalapöytään! Tarjoile rullat sellaisenaan tai saaristolaisleivän päällä.
| 300 g | graavilohiviipaleita |
| Täyte | |
|---|---|
| 1/2 kpl | sitruuna |
| 2 rkl | kapriksia hienonnettuna |
| 200 g | (1 rs) ruohosipulituorejuustoa |
| Lisäksi | |
| 325 g | (10 viipaletta) saaristolaisleipää |
- 1.
Lado graavilohiviipaleet vieri viereen limittäin leivinpaperille. Pese sitruuna, raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista 1 rkl mehua. Hienonna kaprikset veitsellä. Sekoita tuorejuusto, sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä kaprikset keskenään. Levitä seos tasaisesti kalan päälle.
- 2.
Kääri kala ja täyte leivinpaperin avulla tiiviiksi rullaksi. Laita paketti jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai pidä sitä pakastimessa tunti.
- 3.
Ota leipäviipaleista palat pyöreällä muotilla. Leikkaa graavilohirulla parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet leipien päälle. Tarjoa voileipäpöydässä tai pikkusuolaisena iltapalana.
Graavilohirullat
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Rullaa graavilohesta helpon tuorejuustotäytteen kanssa hauskoja rullia joulun kalapöytään! Tarjoile rullat sellaisenaan tai saaristolaisleivän päällä.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | graavilohiviipaleita |
Täyte | |
| 1/2 kpl | sitruuna |
| 2 rkl | kapriksia hienonnettuna |
| 200 g | (1 rs) ruohosipulituorejuustoa |
Lisäksi | |
| 325 g | (10 viipaletta) saaristolaisleipää |
Valmistus
- 1
Lado graavilohiviipaleet vieri viereen limittäin leivinpaperille. Pese sitruuna, raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista 1 rkl mehua. Hienonna kaprikset veitsellä. Sekoita tuorejuusto, sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä kaprikset keskenään. Levitä seos tasaisesti kalan päälle.
Määrä Ainesosa 300 g graavilohiviipaleita 1/2 kpl sitruuna 2 rkl kapriksia hienonnettuna 200 g (1 rs) ruohosipulituorejuustoa - 2
Kääri kala ja täyte leivinpaperin avulla tiiviiksi rullaksi. Laita paketti jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai pidä sitä pakastimessa tunti.
- 3
Ota leipäviipaleista palat pyöreällä muotilla. Leikkaa graavilohirulla parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet leipien päälle. Tarjoa voileipäpöydässä tai pikkusuolaisena iltapalana.
Määrä Ainesosa 325 g (10 viipaletta) saaristolaisleipää
Ravintosisältö
160
Energiaa kcal
671
Energiaa kj
6,2 g
Rasvaa
2,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,2 g
Hiilihydraatteja
6,2 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
7,4 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
160
Energiaa kcal
671
Energiaa kj
6,2 g
Rasvaa
2,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,2 g
Hiilihydraatteja
6,2 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
7,4 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Kapriksia hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























