Granaattiomena-kuhaceviche
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Granaattiomenainen kuhaceviche tuo raikkaan mausteisen tuulahduksen joulun kalapöytään. Se maistuu myös uudenvuoden illallisella maissilastujen kanssa.
| 300 g | kuhafileetä (nahatonta ja ruodotonta) |
| 1 kpl | granaattiomena |
| 3 - 4 kpl | limeä (1 dl mehua) |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
- 1.
Pakasta kuhaa vähintään 48 tuntia ennen raakakypsytystä. Sulata fileet jääkaapissa. Leikkaa sulaneet fileet sentin kuutioiksi.
- 2.
Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Purista limeistä mehu joukkoon.
- 3.
Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele chili. Halkaise, poista siemenet ja hienonna chili. Hienonna korianteri, säästä muutama lehti koristeluun. Lisää sipuli, chili, korianteri, suola, sokeri ja pippuri kulhoon granaattiomenan joukkoon.
- 4.
Sekoita kuhakuutiot seokseen. Anna cevichen raakakypsyä ja maustua jääkaapissa tunti.
- 5.
Kääntele öljy cevicheen ja koristele korianterilla.
Granaattiomena-kuhaceviche
arvosana5/5
60 min (josta 15 min aktiivista)
Granaattiomenainen kuhaceviche tuo raikkaan mausteisen tuulahduksen joulun kalapöytään. Se maistuu myös uudenvuoden illallisella maissilastujen kanssa.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | kuhafileetä (nahatonta ja ruodotonta) |
| 1 kpl | granaattiomena |
| 3 - 4 kpl | limeä (1 dl mehua) |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Valmistus
- 1
Pakasta kuhaa vähintään 48 tuntia ennen raakakypsytystä. Sulata fileet jääkaapissa. Leikkaa sulaneet fileet sentin kuutioiksi.
Määrä Ainesosa 300 g kuhafileetä (nahatonta ja ruodotonta) - 2
Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Purista limeistä mehu joukkoon.
Määrä Ainesosa 1 kpl granaattiomena 3 - 4 kpl limeä (1 dl mehua) - 3
Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele chili. Halkaise, poista siemenet ja hienonna chili. Hienonna korianteri, säästä muutama lehti koristeluun. Lisää sipuli, chili, korianteri, suola, sokeri ja pippuri kulhoon granaattiomenan joukkoon.
Määrä Ainesosa 1 kpl pieni punasipuli 1 kpl punainen chili 1 kpl ruukku korianteria 1 tl suolaa 1 tl sokeria 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Sekoita kuhakuutiot seokseen. Anna cevichen raakakypsyä ja maustua jääkaapissa tunti.
- 5
Kääntele öljy cevicheen ja koristele korianterilla.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä
Ravintosisältö
64
Energiaa kcal
270
Energiaa kj
2,0 g
Rasvaa
0,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,3 g
Hiilihydraatteja
2,9 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
7,5 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
64
Energiaa kcal
270
Energiaa kj
2,0 g
Rasvaa
0,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,3 g
Hiilihydraatteja
2,9 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
7,5 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























