Granaattiomena-kuhaceviche

arvosana5/5

(1)arvio
8 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Granaattiomenainen kuhaceviche tuo raikkaan mausteisen tuulahduksen joulun kalapöytään. Se maistuu myös uudenvuoden illallisella maissilastujen kanssa.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
300 gkuhafileetä (nahatonta ja ruodotonta)
1 kplgranaattiomena
3 - 4 kpllimeä (1 dl mehua)
1 kplpieni punasipuli
1 kplpunainen chili
1 kplruukku korianteria
1 tlsuolaa
1 tlsokeria
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1 rklrypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Pakasta kuhaa vähintään 48 tuntia ennen raakakypsytystä. Sulata fileet jääkaapissa. Leikkaa sulaneet fileet sentin kuutioiksi.

    MääräAinesosa
    300 gkuhafileetä (nahatonta ja ruodotonta)
  2. 2

    Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Purista limeistä mehu joukkoon.

    MääräAinesosa
    1 kplgranaattiomena
    3 - 4 kpllimeä (1 dl mehua)
  3. 3

    Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele chili. Halkaise, poista siemenet ja hienonna chili. Hienonna korianteri, säästä muutama lehti koristeluun. Lisää sipuli, chili, korianteri, suola, sokeri ja pippuri kulhoon granaattiomenan joukkoon.

    MääräAinesosa
    1 kplpieni punasipuli
    1 kplpunainen chili
    1 kplruukku korianteria
    1 tlsuolaa
    1 tlsokeria
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Sekoita kuhakuutiot seokseen. Anna cevichen raakakypsyä ja maustua jääkaapissa tunti.

  5. 5

    Kääntele öljy cevicheen ja koristele korianterilla.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
11.11.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä