Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Granaattiomena-kuhaceviche

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Granaattiomenainen kuhaceviche tuo raikkaan mausteisen tuulahduksen joulun kalapöytään tai maistuu uudenvuoden illallisella maissilastujen kanssa.

Ainekset

300 g
kuhafileetä (nahatonta ja ruodotonta)
1 kpl
granaattiomena
3 - 4 kpl
limeä (1 dl mehua)
1 kpl
pieni punasipuli
1 kpl
punainen chili
1 kpl
ruukku korianteria
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pakasta kuhaa vähintään 48 tuntia ennen raakakypsytystä. Sulata fileet jääkaapissa. Leikkaa sulaneet fileet sentin kuutioiksi.

300 g
kuhafileetä (nahatonta ja ruodotonta)
2

Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Purista limeistä mehu joukkoon.

1 kpl
granaattiomena
3 - 4 kpl
limeä (1 dl mehua)
3

Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele chili. Halkaise, poista siemenet ja hienonna chili. Hienonna korianteri, säästä muutama lehti koristeluun. Lisää sipuli, chili, korianteri, suola, sokeri ja pippuri kulhoon granaattiomenan joukkoon.

1 kpl
pieni punasipuli
1 kpl
punainen chili
1 kpl
ruukku korianteria
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Sekoita kuhakuutiot seokseen. Anna cevichen raakakypsyä ja maustua jääkaapissa tunti.

5

Kääntele öljy cevicheen ja koristele korianterilla.

1 rkl
rypsiöljyä
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.11.2021
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

64

270

2,0 g

0,1 g

3,3 g

2,9 g

0,9 g

7,5 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli