
Grillattu kukkakaali ja cashewhummus
Ainekset
Cashewhummus
Valmistus
Laita hummuksen cashewpähkinät likoamaan veteen muutamaksi tunniksi. Paloittele kukkakaali reiluiksi kukinnoiksi. Leikkaa kukinnot kahteen tai kolmeen osaan. Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille ja pirskota pinnalle oliiviöljyä. Paahda kukkakaaleja 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Mausta kukkakaalit ja paahda vielä 5-10 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman ruskeita ja napakan pehmeitä.
Valuta pähkinät ja siirrä seesaminsiementen kanssa teholeikkuriin ja aja tasaiseksi. Lisää loput hummuksen ainekset ja notkista vedellä haluamasi paksuiseksi.
Vinkki: Cashewhummus sopii dippikastikkeeksi kasviksille ja leivän levitteeksi.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
503
2104
44,0 g
7,0 g
11,8 g
4,3 g
5,0 g
13,0 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Suolaa,
Paprikajauhetta,
Cayennenpippuria,
Pieni valkosipulinkynsi,
0,75 tl Jauhettua juustokuminaa,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl Cayennenpippuria,
1 dl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli