Laita hummuksen cashewpähkinät likoamaan veteen muutamaksi tunniksi. Paloittele kukkakaali reiluiksi kukinnoiksi. Leikkaa kukinnot kahteen tai kolmeen osaan. Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille ja pirskota pinnalle oliiviöljyä. Paahda kukkakaaleja 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Mausta kukkakaalit ja paahda vielä 5-10 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman ruskeita ja napakan pehmeitä.
Valuta pähkinät ja siirrä seesaminsiementen kanssa teholeikkuriin ja aja tasaiseksi. Lisää loput hummuksen ainekset ja notkista vedellä haluamasi paksuiseksi.
Vinkki: Cashewhummus sopii dippikastikkeeksi kasviksille ja leivän levitteeksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
503
2104
44,0 g
7,0 g
11,8 g
4,3 g
5,0 g
13,0 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Suolaa,
Paprikajauhetta,
Cayennenpippuria,
Pieni valkosipulinkynsi,
0,75 tl Jauhettua juustokuminaa,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl Cayennenpippuria,
1 dl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli