Grillattu kukkakaali ja cashewhummus
15 min

Nappaa talteen!
Grillattu kukkakaali cashewhummuksen kera maistuu kevyenä lounaana tai muiden grilliruokien lisäkkeenä. Cashewhummus sopii myös dippikastikkeeksi kasviksille ja leivälle levitteeksi.
| 1 kpl | pieni kukkakaali |
| 1 1/2 rkl | oliiviöljyä |
| suolaa | |
| paprikajauhetta | |
| cayennenpippuria | |
| Cashewhummus | |
|---|---|
| 200 g | liotettuja cashewpähkinöitä |
| 1/2 dl | seesaminsiemeniä |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 kpl | pieni valkosipulinkynsi |
| 3/4 tl | jauhettua juustokuminaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | cayennenpippuria |
| 1 dl | vettä |
- 1.
Laita hummuksen cashewpähkinät likoamaan veteen muutamaksi tunniksi. Paloittele kukkakaali reiluiksi kukinnoiksi. Leikkaa kukinnot kahteen tai kolmeen osaan. Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille ja pirskota pinnalle oliiviöljyä. Paahda kukkakaaleja 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Mausta kukkakaalit ja paahda vielä 5-10 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman ruskeita ja napakan pehmeitä.
Valuta pähkinät ja siirrä seesaminsiementen kanssa teholeikkuriin ja aja tasaiseksi. Lisää loput hummuksen ainekset ja notkista vedellä haluamasi paksuiseksi.
Vinkki: Cashewhummus sopii dippikastikkeeksi kasviksille ja leivän levitteeksi.
Grillattu kukkakaali ja cashewhummus
Grillattu kukkakaali cashewhummuksen kera maistuu kevyenä lounaana tai muiden grilliruokien lisäkkeenä. Cashewhummus sopii myös dippikastikkeeksi kasviksille ja leivälle levitteeksi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | pieni kukkakaali |
| 1 1/2 rkl | oliiviöljyä |
| suolaa | |
| paprikajauhetta | |
| cayennenpippuria | |
Cashewhummus | |
| 200 g | liotettuja cashewpähkinöitä |
| 1/2 dl | seesaminsiemeniä |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 kpl | pieni valkosipulinkynsi |
| 3/4 tl | jauhettua juustokuminaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | cayennenpippuria |
| 1 dl | vettä |
Valmistus
- 1
Laita hummuksen cashewpähkinät likoamaan veteen muutamaksi tunniksi. Paloittele kukkakaali reiluiksi kukinnoiksi. Leikkaa kukinnot kahteen tai kolmeen osaan. Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille ja pirskota pinnalle oliiviöljyä. Paahda kukkakaaleja 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Mausta kukkakaalit ja paahda vielä 5-10 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman ruskeita ja napakan pehmeitä.
Valuta pähkinät ja siirrä seesaminsiementen kanssa teholeikkuriin ja aja tasaiseksi. Lisää loput hummuksen ainekset ja notkista vedellä haluamasi paksuiseksi.
Vinkki: Cashewhummus sopii dippikastikkeeksi kasviksille ja leivän levitteeksi.
Ravintosisältö
503
Energiaa kcal
2104
Energiaa kj
44,0 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,8 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
13,0 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
503
Energiaa kcal
2104
Energiaa kj
44,0 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,8 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
13,0 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Paprikajauhetta, Cayennenpippuria, Pieni valkosipulinkynsi, 0,75 tl Jauhettua juustokuminaa, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl Cayennenpippuria, 1 dl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























