Grillattu kukkakaali ja cashewhummus

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Grillattu kukkakaali cashewhummuksen kera maistuu kevyenä lounaana tai muiden grilliruokien lisäkkeenä. Cashewhummus sopii myös dippikastikkeeksi kasviksille ja leivälle levitteeksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplpieni kukkakaali
1 1/2 rkloliiviöljyä
suolaa
paprikajauhetta
cayennenpippuria

Cashewhummus

200 gliotettuja cashewpähkinöitä
1/2 dlseesaminsiemeniä
1/2 dloliiviöljyä
2 rklsitruunamehua
1 kplpieni valkosipulinkynsi
3/4 tljauhettua juustokuminaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlcayennenpippuria
1 dlvettä

Valmistus

  1. 1

    Laita hummuksen cashewpähkinät likoamaan veteen muutamaksi tunniksi. Paloittele kukkakaali reiluiksi kukinnoiksi. Leikkaa kukinnot kahteen tai kolmeen osaan. Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille ja pirskota pinnalle oliiviöljyä. Paahda kukkakaaleja 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

    Mausta kukkakaalit ja paahda vielä 5-10 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman ruskeita ja napakan pehmeitä.

    Valuta pähkinät ja siirrä seesaminsiementen kanssa teholeikkuriin ja aja tasaiseksi. Lisää loput hummuksen ainekset ja notkista vedellä haluamasi paksuiseksi.

    Vinkki: Cashewhummus sopii dippikastikkeeksi kasviksille ja leivän levitteeksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Paprikajauhetta, Cayennenpippuria, Pieni valkosipulinkynsi, 0,75 tl Jauhettua juustokuminaa, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl Cayennenpippuria, 1 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä