Grillattu liha

Nappaa talteen!
| 500 g | lihaa (esim. porsaan ulkofileetä) |
| Marinadi: | |
|---|---|
| 1/2 dl | viinietikkaa, viiniä, siideriä tai olutta |
| 1/2 dl | öljyä |
| 1/2 dl | soijakastiketta |
| valkosipulia | |
| sinappia | |
| yrttejä | |
| pippuria | |
- 1.
Grilliin soveltuu erityisesti sian- ja lampaanliha, sillä ne ovat varmasti mureita. Jos käytät naudanlihaa, valitse hyvin raakakypsytettyä lihaa kuten fileetä. Marinoi lihapalat tai nuijitut pihvit muovipussissa jääkaapissa vähintään kaksi tuntia, mieluiten yön yli. Kääntele lihaa välillä, jotta se maustuu tasaisesti. Grillaa lihaa lajista ja paksuudesta riippuen noin 2-4 minuuttia molemmilta puolilta. Tarjoile grillattujen kasvisten, perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.
Grillattu liha
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | lihaa (esim. porsaan ulkofileetä) |
Marinadi: | |
| 1/2 dl | viinietikkaa, viiniä, siideriä tai olutta |
| 1/2 dl | öljyä |
| 1/2 dl | soijakastiketta |
| valkosipulia | |
| sinappia | |
| yrttejä | |
| pippuria | |
Valmistus
- 1
Grilliin soveltuu erityisesti sian- ja lampaanliha, sillä ne ovat varmasti mureita. Jos käytät naudanlihaa, valitse hyvin raakakypsytettyä lihaa kuten fileetä. Marinoi lihapalat tai nuijitut pihvit muovipussissa jääkaapissa vähintään kaksi tuntia, mieluiten yön yli. Kääntele lihaa välillä, jotta se maustuu tasaisesti. Grillaa lihaa lajista ja paksuudesta riippuen noin 2-4 minuuttia molemmilta puolilta. Tarjoile grillattujen kasvisten, perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












