Grillattu liha - Yhteishyvä

Grillattu liha

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Lihaa (esim. porsaan ulkofileetä)

MARINADI:

1/2 dl
Viinietikkaa, viiniä, siideriä tai olutta
1/2 dl
Öljyä
1/2 dl
Soijakastiketta
Valkosipulia
Sinappia
Yrttejä
Pippuria

Näin teet

1

Grilliin soveltuu erityisesti sian- ja lampaanliha, sillä ne ovat varmasti mureita. Jos käytät naudanlihaa, valitse hyvin raakakypsytettyä lihaa kuten fileetä. Marinoi lihapalat tai nuijitut pihvit muovipussissa jääkaapissa vähintään kaksi tuntia, mieluiten yön yli. Kääntele lihaa välillä, jotta se maustuu tasaisesti. Grillaa lihaa lajista ja paksuudesta riippuen noin 2-4 minuuttia molemmilta puolilta. Tarjoile grillattujen kasvisten, perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 16.12.2004
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa