Grillattu lohi ja kurkku-fetatahna

Lohesta saat aterian parissa kymmenessä minuutissa. Pane perunat kiehumaan ja valmista tahna ja grillaa lohi perunoiden kiehuessa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gnahallista lohifileetä
1 rklöljyä
3/4 tl(3/4 tl) suolaa
1/4 tl(1/4 tl) pippuria

Tahna

100 gfetajuustoa
1 dlmaustamatonta jogurttia
1 1/2 kplavomaankurkkua
2 rklsilputtua tiliä
1 rklsitruunamehua
1 tljuoksevaa hunajaa
mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa lohifilee annospaloiksi. Kuivaa kalan pinta, sipaise molemmat puolet öljyllä. Mausta kala lihapuolelta, anna maustua hetki.

    Grillaa lohiviipaleita ensin nahkapuolelta 3–4 minuuttia, ja kun kala on melkein kypsää, käännä viipaleet ja grillaa hetki myös lihapuolelta.

    Raasta avomaan kurkku raastimen karkealla terällä. Murenna feta, lisää joukkoon jogurtti, kurkkuraaste, sitruunamehu ja tillisilppu. Sekoita ja mausta pippurilla. Tarjoa tahna kalan ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,75 tl (3/4 tl) suolaa, 0,25 tl (1/4 tl) pippuria, 2 rkl Silputtua tiliä, Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä