Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillattu lohi ja kurkku-fetatahna

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Lohesta saat aterian parissa kymmenessä minuutissa. Pane perunat kiehumaan ja valmista tahna ja grillaa lohi perunoiden kiehuessa.

Ainekset

500 g
Nahallista lohifileetä
1 rkl
Öljyä
3/4 tl
(3/4 tl) suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) pippuria

Tahna

100 g
Fetajuustoa
1 dl
Maustamatonta jogurttia
1 1/2 kpl
Avomaankurkkua
2 rkl
Silputtua tiliä
1 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Juoksevaa hunajaa
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa lohifilee annospaloiksi. Kuivaa kalan pinta, sipaise molemmat puolet öljyllä. Mausta kala lihapuolelta, anna maustua hetki.

Grillaa lohiviipaleita ensin nahkapuolelta 3–4 minuuttia, ja kun kala on melkein kypsää, käännä viipaleet ja grillaa hetki myös lihapuolelta.

Raasta avomaan kurkku raastimen karkealla terällä. Murenna feta, lisää joukkoon jogurtti, kurkkuraaste, sitruunamehu ja tillisilppu. Sekoita ja mausta pippurilla. Tarjoa tahna kalan ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 28.6.2016
|
Muokattu: 24.5.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

374

1566

26,8 g

7,8 g

4,3 g

4,3 g

0,8 g

28,0 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,75 tl (3/4 tl) suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) pippuria,

2 rkl Silputtua tiliä,

Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli