Grillattu lohi ja kurkku-fetatahna | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Grillattu lohi ja kurkku-fetatahna

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Lohesta saat aterian parissa kymmenessä minuutissa. Pane perunat kiehumaan ja valmista tahna ja grillaa lohi perunoiden kiehuessa.

Ainekset

500 g
Nahallista lohifileetä
1 rkl
Öljyä
3/4 tl
(3/4 tl) suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) pippuria

tahna

100 g
Fetajuustoa
1 dl
Maustamatonta jogurttia
1 1/2 kpl
Avomaankurkkua
2 rkl
Silputtua tiliä
1 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Juoksevaa hunajaa
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa lohifilee annospaloiksi. Kuivaa kalan pinta, sipaise molemmat puolet öljyllä. Mausta kala lihapuolelta, anna maustua hetki.

Grillaa lohiviipaleita ensin nahkapuolelta 3–4 minuuttia, ja kun kala on melkein kypsää, käännä viipaleet ja grillaa hetki myös lihapuolelta.

Raasta avomaan kurkku raastimen karkealla terällä. Murenna feta, lisää joukkoon jogurtti, kurkkuraaste, sitruunamehu ja tillisilppu. Sekoita ja mausta pippurilla. Tarjoa tahna kalan ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 28.6.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1566

374

26,8 g

7,8 g

4,3 g

4,3 g

0,8 g

28,0 g

1,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,75 tl (3/4 tl) suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) pippuria,

2 rkl Silputtua tiliä,

Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli