Leikkaa lohifilee annospaloiksi. Kuivaa kalan pinta, sipaise molemmat puolet öljyllä. Mausta kala lihapuolelta, anna maustua hetki.
Grillaa lohiviipaleita ensin nahkapuolelta 3–4 minuuttia, ja kun kala on melkein kypsää, käännä viipaleet ja grillaa hetki myös lihapuolelta.
Raasta avomaan kurkku raastimen karkealla terällä. Murenna feta, lisää joukkoon jogurtti, kurkkuraaste, sitruunamehu ja tillisilppu. Sekoita ja mausta pippurilla. Tarjoa tahna kalan ja keitettyjen perunoiden kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1566
374
26,8 g
7,8 g
4,3 g
4,3 g
0,8 g
28,0 g
1,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,75 tl (3/4 tl) suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) pippuria,
2 rkl Silputtua tiliä,
Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli