Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillattu lohi ja salsa verde-kastike

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

1 3/5 kg
Lohta
1/2 dl
Sitruunamehua
3 rkl
Hunajaa
3 rkl
Soijakastiketta
1 tl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria

Lisäksi:

Puisia varrastikkuja

Salsa verde:

2 kpl
Valkosipulin kynttä
3 kpl
Ruukkua persiljaa
2 kpl
Ruukkua basilikaa
1 kpl
Ruukku minttua
2 dl
Oliiviöljyä
5 kpl
Anjovisfileetä
1 rkl
Sinappia
1 rkl
Punaviinietikkaa
Suolaa
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liota puisia varrastikkuja vedessä vähintään tunti, etteivät ne pala grillissä. Valmista vihreä kastike, salsa verde etukäteen. Sekoita kastikkeen ainekset tasaiseksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.Poista lohifileestä nahka. Leikkaa kalafileestä noin 3 cm levyisiä, pitkiä paloja ja nosta kalapalat astiaan. Sekoita marinadin ainekset ja levitä se lohipaloille. Anna maustua puoli tuntia. Pujota lohipalat varrastikkuihin. Grillaa miedolla lämmöllä. Kala kypsyy nopeasti ja murenee jos kypsennät liikaa. Tarjoile kala uusien perunoiden, salaatin ja salsa verde –kastikkeen kanssa. Kastiketta tulee noin 1/4 dl ruokailijaa kohden.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 19.5.2006
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.