Grillattu lohi ja salsa verde-kastike

Nappaa talteen!
| 1 3/5 kg | lohta |
| 1/2 dl | sitruunamehua |
| 3 rkl | hunajaa |
| 3 rkl | soijakastiketta |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria |
| Lisäksi: | |
|---|---|
| puisia varrastikkuja | |
| Salsa verde: | |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 3 kpl | ruukkua persiljaa |
| 2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 1 kpl | ruukku minttua |
| 2 dl | oliiviöljyä |
| 5 kpl | anjovisfileetä |
| 1 rkl | sinappia |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
- 1.
Liota puisia varrastikkuja vedessä vähintään tunti, etteivät ne pala grillissä. Valmista vihreä kastike, salsa verde etukäteen. Sekoita kastikkeen ainekset tasaiseksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.Poista lohifileestä nahka. Leikkaa kalafileestä noin 3 cm levyisiä, pitkiä paloja ja nosta kalapalat astiaan. Sekoita marinadin ainekset ja levitä se lohipaloille. Anna maustua puoli tuntia. Pujota lohipalat varrastikkuihin. Grillaa miedolla lämmöllä. Kala kypsyy nopeasti ja murenee jos kypsennät liikaa. Tarjoile kala uusien perunoiden, salaatin ja salsa verde –kastikkeen kanssa. Kastiketta tulee noin 1/4 dl ruokailijaa kohden.
Grillattu lohi ja salsa verde-kastike
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 3/5 kg | lohta |
| 1/2 dl | sitruunamehua |
| 3 rkl | hunajaa |
| 3 rkl | soijakastiketta |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria |
Lisäksi: | |
| puisia varrastikkuja | |
Salsa verde: | |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 3 kpl | ruukkua persiljaa |
| 2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 1 kpl | ruukku minttua |
| 2 dl | oliiviöljyä |
| 5 kpl | anjovisfileetä |
| 1 rkl | sinappia |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
Valmistus
- 1
Liota puisia varrastikkuja vedessä vähintään tunti, etteivät ne pala grillissä. Valmista vihreä kastike, salsa verde etukäteen. Sekoita kastikkeen ainekset tasaiseksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.Poista lohifileestä nahka. Leikkaa kalafileestä noin 3 cm levyisiä, pitkiä paloja ja nosta kalapalat astiaan. Sekoita marinadin ainekset ja levitä se lohipaloille. Anna maustua puoli tuntia. Pujota lohipalat varrastikkuihin. Grillaa miedolla lämmöllä. Kala kypsyy nopeasti ja murenee jos kypsennät liikaa. Tarjoile kala uusien perunoiden, salaatin ja salsa verde –kastikkeen kanssa. Kastiketta tulee noin 1/4 dl ruokailijaa kohden.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Testasimme merinovillapipot! Löytyi uusi, kaunis luottolakki
- 3.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Oletkos nähnyt näin upeaa taatelikakkua? Leivo joulupöydän kruunuksi!
- 6.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen












