Grillattu lohi ja salsa verde-kastike

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
1 3/5 kglohta
1/2 dlsitruunamehua
3 rklhunajaa
3 rklsoijakastiketta
1 tlsuolaa
1 tlmustapippuria

Lisäksi:

puisia varrastikkuja

Salsa verde:

2 kplvalkosipulin kynttä
3 kplruukkua persiljaa
2 kplruukkua basilikaa
1 kplruukku minttua
2 dloliiviöljyä
5 kplanjovisfileetä
1 rklsinappia
1 rklpunaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Liota puisia varrastikkuja vedessä vähintään tunti, etteivät ne pala grillissä. Valmista vihreä kastike, salsa verde etukäteen. Sekoita kastikkeen ainekset tasaiseksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.Poista lohifileestä nahka. Leikkaa kalafileestä noin 3 cm levyisiä, pitkiä paloja ja nosta kalapalat astiaan. Sekoita marinadin ainekset ja levitä se lohipaloille. Anna maustua puoli tuntia. Pujota lohipalat varrastikkuihin. Grillaa miedolla lämmöllä. Kala kypsyy nopeasti ja murenee jos kypsennät liikaa. Tarjoile kala uusien perunoiden, salaatin ja salsa verde –kastikkeen kanssa. Kastiketta tulee noin 1/4 dl ruokailijaa kohden.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025