Grillattu maissi maustettuna kolmella tapaa.
Grillattu maissi maustettuna kolmella tapaa.
Yhteistyössä

Grillattu maissi kolmella tapaa

Arvostele resepti
4 Palaa

30 min (josta 15 min aktiivista)

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Grillattu maissi maustettuna kolmella tapaa; meksikolaisittain / vaahterasiirappi-pekonihöystöllä / valkosipuli-pinjansiemen-kapris-yrttipeiteltynä

Ainekset

MääräAinesosa
4 kplmaissia

Meksikolainen maissi

4 kplgrillattua maissia
2 rkltacomausteseosta
1 rklrypsiöljyä
1 kplvalkosipulinkynsi
2 dltäysmajoneesia
2 tlsriracha-chilikastiketta
1 dltuoretta korianteria hienonnettuna
40 g(1 dl) raastettua vintagecheddaria
1 kpllimetin mehu ja kuoriraaste

Vaahterasiirappi-pekonimaissi

4 kplgrillattua maissia
8 viipaletta pekonia
2 rklvaahterasiirappia
2 rkltäysmajoneesia
muutama kierros mustapippuria myllystä
paistamiseen öljyä

Yrtti-kaprismaissi

4 kplgrillattua maissia
2 rklpinjansiemeniä
1 kplvalkosipulinkynsi
4 rklkirkastettua voita
1 dltuoretta lehtipersiljaa
1 rklpieniä kapriksia
paistamiseen öljyä

Valmistus

  1. 1

    Poista maisseista suojalehdet. Keitä suolalla maustetussa vedessä 10 minuuttia. Valuta vesi pois.

    Sivele maisseihin hieman öljyä. Grillaa tasaisesti käännellen n. 5 minuuttia, tai kunnes maissi on kypsää ja kauniin väristä. Lisää maisseille haluamasi mausteseos.

    MääräAinesosa
    4 kplmaissia
  2. 2

    Meksikolainen maissi

    Mausta kypsät maissit öljyyn sekoitetulla tacomausteseoksella.

    Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita majoneesin ja chilikastikkeen kanssa. Valuta seosta raidoiksi kypsille maisseille. Ripottele päälle korianteri ja juusto. Purista päälle limettimehua. Tarjoa lopun majoneesiseoksen kanssa.

    MääräAinesosa
    4 kplgrillattua maissia
    1 rklrypsiöljyä
    2 rkltacomausteseosta
    1 kplvalkosipulinkynsi
    2 dltäysmajoneesia
    2 tlsriracha-chilikastiketta
    1 dltuoretta korianteria hienonnettuna
    40 g(1 dl) raastettua vintagecheddaria
    1 kpllimetin mehu ja kuoriraaste
  3. 3

    Vaahterasiirappi-pekonimaissi

    Kuutioi pekoni ja paista se pannulla kypsäksi.

    Valuta kuumille maisseille siirappia. Mausta pippurilla. Valuta päälle majoneesia. Lisää pekoni.

    MääräAinesosa
    paistamiseen öljyä
    8 viipaletta pekonia
    4 kplgrillattua maissia
    2 rklvaahterasiirappia
    muutama kierros mustapippuria myllystä
    2 rkltäysmajoneesia
  4. 4

    Yrtti-kaprismaissi

    Paahda siemeniä kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti. Laita siemenet hetkeksi sivuun.

    Kuullota hienonnettu valkosipulinkynsi voissa pannulla kypsäksi. Lisää joukkoon hienonnettu lehtipersilja ja kaprikset. Valuta seos kuumille maisseille. Viimeistele kevyesti murskatuilla pinjansiemenillä.

    MääräAinesosa
    2 rklpinjansiemeniä
    1 kplvalkosipulinkynsi
    4 rklkirkastettua voita
    1 dltuoretta lehtipersiljaa
    1 rklpieniä kapriksia
    4 kplgrillattua maissia

Ravintosisältö laskettu meksikolaiselle maissille.

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tacomausteseosta, 1 kpl limetin mehu ja kuoriraaste.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
16.6.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä