Poista maisseista suojalehdet. Keitä suolalla maustetussa vedessä 10 minuuttia. Valuta vesi pois.
Sivele maisseihin hieman öljyä. Grillaa tasaisesti käännellen n. 5 minuuttia, tai kunnes maissi on kypsää ja kauniin väristä. Lisää maisseille haluamasi mausteseos.
Meksikolainen maissi
Mausta kypsät maissit öljyyn sekoitetulla tacomausteseoksella.
Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita majoneesin ja chilikastikkeen kanssa. Valuta seosta raidoiksi kypsille maisseille. Ripottele päälle korianteri ja juusto. Purista päälle limettimehua. Tarjoa lopun majoneesiseoksen kanssa.
Vaahterasiirappi-pekonimaissi
Kuutioi pekoni ja paista se pannulla kypsäksi.
Valuta kuumille maisseille siirappia. Mausta pippurilla. Valuta päälle majoneesia. Lisää pekoni.
Yrtti-kaprismaissi
Paahda siemeniä kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti. Laita siemenet hetkeksi sivuun.
Kuullota hienonnettu valkosipulinkynsi voissa pannulla kypsäksi. Lisää joukkoon hienonnettu lehtipersilja ja kaprikset. Valuta seos kuumille maisseille. Viimeistele kevyesti murskatuilla pinjansiemenillä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
5011
1197
43,3 g
10,8 g
157,8 g
25,8 g
22,3 g
18,8 g
0,6 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl tacomausteseosta,
1 kpl valkosipulinkynsi,
2 tl sriracha-chilikastiketta,
1 dl raastettua vintagecheddaria,
1 kpl limetin mehu ja kuoriraaste,
viipaletta pekonia,
2 rkl vaahterasiirappia,
muutama kierros mustapippuria myllystä,
Paistamiseen öljyä,
1 kpl valkosipulinkynsi,
1 dl tuoretta lehtipersiljaa,
1 rkl pieniä kapriksia,
Paistamiseen öljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli