Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillattu maissi kolmella tapaa

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Palaa
Grillattu maissi maustettuna kolmella tapaa; meksikolaisittain / vaahterasiirappi-pekonihöystöllä / valkosipuli-pinjansiemen-kapris-yrttipeiteltynä

Ainekset

4 kpl
maissia

Meksikolainen maissi

4 kpl
grillattua maissia
2 rkl
tacomausteseosta
1 rkl
rypsiöljyä
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 dl
täysmajoneesia
2 tl
sriracha-chilikastiketta
1 dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
40 g
(1 dl) raastettua vintagecheddaria
1 kpl
limetin mehu ja kuoriraaste

Vaahterasiirappi-pekonimaissi

4 kpl
grillattua maissia
8
viipaletta pekonia
2 rkl
vaahterasiirappia
2 rkl
täysmajoneesia
muutama kierros mustapippuria myllystä
Paistamiseen öljyä

Yrtti-kaprismaissi

4 kpl
grillattua maissia
2 rkl
pinjansiemeniä
1 kpl
valkosipulinkynsi
4 rkl
kirkastettua voita
1 dl
tuoretta lehtipersiljaa
1 rkl
pieniä kapriksia
Paistamiseen öljyä

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Poista maisseista suojalehdet. Keitä suolalla maustetussa vedessä 10 minuuttia. Valuta vesi pois.

Sivele maisseihin hieman öljyä. Grillaa tasaisesti käännellen n. 5 minuuttia, tai kunnes maissi on kypsää ja kauniin väristä. Lisää maisseille haluamasi mausteseos.

4 kpl
maissia
2

Meksikolainen maissi

Mausta kypsät maissit öljyyn sekoitetulla tacomausteseoksella.

Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita majoneesin ja chilikastikkeen kanssa. Valuta seosta raidoiksi kypsille maisseille. Ripottele päälle korianteri ja juusto. Purista päälle limettimehua. Tarjoa lopun majoneesiseoksen kanssa.

4 kpl
grillattua maissia
1 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
tacomausteseosta
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 dl
täysmajoneesia
2 tl
sriracha-chilikastiketta
1 dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
40 g
(1 dl) raastettua vintagecheddaria
1 kpl
limetin mehu ja kuoriraaste
3

Vaahterasiirappi-pekonimaissi

Kuutioi pekoni ja paista se pannulla kypsäksi.

Valuta kuumille maisseille siirappia. Mausta pippurilla. Valuta päälle majoneesia. Lisää pekoni.

Paistamiseen öljyä
8
viipaletta pekonia
4 kpl
grillattua maissia
2 rkl
vaahterasiirappia
muutama kierros mustapippuria myllystä
2 rkl
täysmajoneesia
4

Yrtti-kaprismaissi

Paahda siemeniä kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti. Laita siemenet hetkeksi sivuun.

Kuullota hienonnettu valkosipulinkynsi voissa pannulla kypsäksi. Lisää joukkoon hienonnettu lehtipersilja ja kaprikset. Valuta seos kuumille maisseille. Viimeistele kevyesti murskatuilla pinjansiemenillä.

2 rkl
pinjansiemeniä
1 kpl
valkosipulinkynsi
4 rkl
kirkastettua voita
1 dl
tuoretta lehtipersiljaa
1 rkl
pieniä kapriksia
4 kpl
grillattua maissia

Ravintosisältö laskettu meksikolaiselle maissille.

Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 22.5.2018
|
Muokattu: 19.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

634

2655

47,5 g

5,0 g

39,8 g

6,5 g

5,5 g

7,3 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl tacomausteseosta,

1 kpl limetin mehu ja kuoriraaste.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli