Yhteistyössä: Food Market Herkku

30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Grillattu maissi maustettuna kolmella tapaa; meksikolaisittain / vaahterasiirappi-pekonihöystöllä / valkosipuli-pinjansiemen-kapris-yrttipeiteltynä
| 4 kpl | maissia |
| Meksikolainen maissi | |
|---|---|
| 4 kpl | grillattua maissia |
| 2 rkl | tacomausteseosta |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 dl | täysmajoneesia |
| 2 tl | sriracha-chilikastiketta |
| 1 dl | tuoretta korianteria hienonnettuna |
| 40 g | (1 dl) raastettua vintagecheddaria |
| 1 kpl | limetin mehu ja kuoriraaste |
| Vaahterasiirappi-pekonimaissi | |
| 4 kpl | grillattua maissia |
| 8 | viipaletta pekonia |
| 2 rkl | vaahterasiirappia |
| 2 rkl | täysmajoneesia |
| muutama kierros mustapippuria myllystä | |
| paistamiseen öljyä | |
| Yrtti-kaprismaissi | |
| 4 kpl | grillattua maissia |
| 2 rkl | pinjansiemeniä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 4 rkl | kirkastettua voita |
| 1 dl | tuoretta lehtipersiljaa |
| 1 rkl | pieniä kapriksia |
| paistamiseen öljyä | |
Poista maisseista suojalehdet. Keitä suolalla maustetussa vedessä 10 minuuttia. Valuta vesi pois.
Sivele maisseihin hieman öljyä. Grillaa tasaisesti käännellen n. 5 minuuttia, tai kunnes maissi on kypsää ja kauniin väristä. Lisää maisseille haluamasi mausteseos.
Meksikolainen maissi
Mausta kypsät maissit öljyyn sekoitetulla tacomausteseoksella.
Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita majoneesin ja chilikastikkeen kanssa. Valuta seosta raidoiksi kypsille maisseille. Ripottele päälle korianteri ja juusto. Purista päälle limettimehua. Tarjoa lopun majoneesiseoksen kanssa.
Vaahterasiirappi-pekonimaissi
Kuutioi pekoni ja paista se pannulla kypsäksi.
Valuta kuumille maisseille siirappia. Mausta pippurilla. Valuta päälle majoneesia. Lisää pekoni.
Yrtti-kaprismaissi
Paahda siemeniä kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti. Laita siemenet hetkeksi sivuun.
Kuullota hienonnettu valkosipulinkynsi voissa pannulla kypsäksi. Lisää joukkoon hienonnettu lehtipersilja ja kaprikset. Valuta seos kuumille maisseille. Viimeistele kevyesti murskatuilla pinjansiemenillä.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Grillattu maissi maustettuna kolmella tapaa; meksikolaisittain / vaahterasiirappi-pekonihöystöllä / valkosipuli-pinjansiemen-kapris-yrttipeiteltynä
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | maissia |
Meksikolainen maissi | |
| 4 kpl | grillattua maissia |
| 2 rkl | tacomausteseosta |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 dl | täysmajoneesia |
| 2 tl | sriracha-chilikastiketta |
| 1 dl | tuoretta korianteria hienonnettuna |
| 40 g | (1 dl) raastettua vintagecheddaria |
| 1 kpl | limetin mehu ja kuoriraaste |
Vaahterasiirappi-pekonimaissi | |
| 4 kpl | grillattua maissia |
| 8 | viipaletta pekonia |
| 2 rkl | vaahterasiirappia |
| 2 rkl | täysmajoneesia |
| muutama kierros mustapippuria myllystä | |
| paistamiseen öljyä | |
Yrtti-kaprismaissi | |
| 4 kpl | grillattua maissia |
| 2 rkl | pinjansiemeniä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 4 rkl | kirkastettua voita |
| 1 dl | tuoretta lehtipersiljaa |
| 1 rkl | pieniä kapriksia |
| paistamiseen öljyä | |
Poista maisseista suojalehdet. Keitä suolalla maustetussa vedessä 10 minuuttia. Valuta vesi pois.
Sivele maisseihin hieman öljyä. Grillaa tasaisesti käännellen n. 5 minuuttia, tai kunnes maissi on kypsää ja kauniin väristä. Lisää maisseille haluamasi mausteseos.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | maissia |
Meksikolainen maissi
Mausta kypsät maissit öljyyn sekoitetulla tacomausteseoksella.
Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita majoneesin ja chilikastikkeen kanssa. Valuta seosta raidoiksi kypsille maisseille. Ripottele päälle korianteri ja juusto. Purista päälle limettimehua. Tarjoa lopun majoneesiseoksen kanssa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | grillattua maissia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | tacomausteseosta |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 dl | täysmajoneesia |
| 2 tl | sriracha-chilikastiketta |
| 1 dl | tuoretta korianteria hienonnettuna |
| 40 g | (1 dl) raastettua vintagecheddaria |
| 1 kpl | limetin mehu ja kuoriraaste |
Vaahterasiirappi-pekonimaissi
Kuutioi pekoni ja paista se pannulla kypsäksi.
Valuta kuumille maisseille siirappia. Mausta pippurilla. Valuta päälle majoneesia. Lisää pekoni.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| paistamiseen öljyä | |
| 8 | viipaletta pekonia |
| 4 kpl | grillattua maissia |
| 2 rkl | vaahterasiirappia |
| muutama kierros mustapippuria myllystä | |
| 2 rkl | täysmajoneesia |
Yrtti-kaprismaissi
Paahda siemeniä kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti. Laita siemenet hetkeksi sivuun.
Kuullota hienonnettu valkosipulinkynsi voissa pannulla kypsäksi. Lisää joukkoon hienonnettu lehtipersilja ja kaprikset. Valuta seos kuumille maisseille. Viimeistele kevyesti murskatuilla pinjansiemenillä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 rkl | pinjansiemeniä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 4 rkl | kirkastettua voita |
| 1 dl | tuoretta lehtipersiljaa |
| 1 rkl | pieniä kapriksia |
| 4 kpl | grillattua maissia |
Ravintosisältö laskettu meksikolaiselle maissille.
634
Energiaa kcal
2655
Energiaa kj
47,5 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,8 g
Hiilihydraatteja
6,5 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
634
Energiaa kcal
2655
Energiaa kj
47,5 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,8 g
Hiilihydraatteja
6,5 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tacomausteseosta, 1 kpl limetin mehu ja kuoriraaste.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli