Grillattu maissi kolmella tapaa | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Grillattu maissi maustettuna kolmella tapaa.

Grillattu maissi kolmella tapaa

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Palaa
Fork and knife
4 Palaa
Grillattu maissi maustettuna kolmella tapaa; meksikolaisittain / vaahterasiirappi-pekonihöystöllä / valkosipuli-pinjansiemen-kapris-yrttipeiteltynä

Ainekset

4 kpl
maissia

meksikolainen maissi

4 kpl
grillattua maissia
2 rkl
tacomausteseosta
1 rkl
rypsiöljyä
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 dl
täysmajoneesia
2 tl
sriracha-chilikastiketta
1 dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
1 dl
raastettua vintagecheddaria
1 kpl
limetin mehu ja kuoriraaste

vaahterasiirappi-pekonimaissi

4 kpl
grillattua maissia
8
viipaletta pekonia
2 rkl
vaahterasiirappia
2 rkl
täysmajoneesia
muutama kierros mustapippuria myllystä
Paistamiseen öljyä

yrtti-kaprismaissi

4 kpl
grillattua maissia
2 rkl
pinjansiemeniä
1 kpl
valkosipulinkynsi
4 rkl
kirkastettua voita
1 dl
tuoretta lehtipersiljaa
1 rkl
pieniä kapriksia
Paistamiseen öljyä

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Poista maisseista suojalehdet. Keitä suolalla maustetussa vedessä 10 minuuttia. Valuta vesi pois.

Sivele maisseihin hieman öljyä. Grillaa tasaisesti käännellen n. 5 minuuttia, tai kunnes maissi on kypsää ja kauniin väristä. Lisää maisseille haluamasi mausteseos.

4 kpl
maissia
2

Meksikolainen maissi

Mausta kypsät maissit öljyyn sekoitetulla tacomausteseoksella.

Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita majoneesin ja chilikastikkeen kanssa. Valuta seosta raidoiksi kypsille maisseille. Ripottele päälle korianteri ja juusto. Purista päälle limettimehua. Tarjoa lopun majoneesiseoksen kanssa.

1 kpl
limetin mehu ja kuoriraaste
1 dl
raastettua vintagecheddaria
2 tl
sriracha-chilikastiketta
1 dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
2 dl
täysmajoneesia
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
tacomausteseosta
4 kpl
grillattua maissia
3

Vaahterasiirappi-pekonimaissi

Kuutioi pekoni ja paista se pannulla kypsäksi.

Valuta kuumille maisseille siirappia. Mausta pippurilla. Valuta päälle majoneesia. Lisää pekoni.

Paistamiseen öljyä
muutama kierros mustapippuria myllystä
2 rkl
täysmajoneesia
2 rkl
vaahterasiirappia
8
viipaletta pekonia
4 kpl
grillattua maissia
4

Yrtti-kaprismaissi

Paahda siemeniä kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti. Laita siemenet hetkeksi sivuun.

Kuullota hienonnettu valkosipulinkynsi voissa pannulla kypsäksi. Lisää joukkoon hienonnettu lehtipersilja ja kaprikset. Valuta seos kuumille maisseille. Viimeistele kevyesti murskatuilla pinjansiemenillä.

Paistamiseen öljyä
1 rkl
pieniä kapriksia
1 dl
tuoretta lehtipersiljaa
4 rkl
kirkastettua voita
2 rkl
pinjansiemeniä
1 kpl
valkosipulinkynsi
4 kpl
grillattua maissia
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 22.5.2018
Muokattu: 16.6.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

5011

1197

43,3 g

10,8 g

157,8 g

25,8 g

22,3 g

18,8 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl tacomausteseosta,

1 kpl valkosipulinkynsi,

2 tl sriracha-chilikastiketta,

1 dl raastettua vintagecheddaria,

1 kpl limetin mehu ja kuoriraaste,

viipaletta pekonia,

2 rkl vaahterasiirappia,

muutama kierros mustapippuria myllystä,

Paistamiseen öljyä,

1 kpl valkosipulinkynsi,

1 dl tuoretta lehtipersiljaa,

1 rkl pieniä kapriksia,

Paistamiseen öljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli