Grillattu salaatti á la Caesar.
Grillattu salaatti á la Caesar.
Yhteistyössä

Grillattu salaatti á la Caesar

Arvostele resepti
4 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Täydellinen caesarsalaatin resepti ja päälle oma tekemä parmesaani-kastike. Nam!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
isoa romaine-salaattia keränä – muukin rapea salaatti käy
100 gparmesaanijuustoa
140 gilmakuivattua kinkkua
1 kplmaalaisleipä
öljy, suola, valkosipuli

Parmesaanikastike

1 kplhuoneenlämpöinen kananmuna
½ sitruunan mehu
1 tldijon-sinappia
2 dlhuoneenlämpöistä rypsiöljyä
100 g tai enemmän hienoksi raastettua parmesaania
1/2 dlmaitoa
ripaus suolaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Aseta ilmakuivattu kinkku pellille ja paahda rapeaksi 200-asteisessa uunissa, n. 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    140 gilmakuivattua kinkkua
  2. 2

    Halkaise salaatti pituussuunnassa, älä poista kantaa jotta kerä pysyy kasassa. Sivele leikkuupinta öljyllä. Grillaa kuumalla grillillä 4-5 minuuttia leikkuupinta alaspäin.

    MääräAinesosa
    isoa romaine-salaattia keränä – muukin rapea salaatti käy
    öljy, suola, valkosipuli
  3. 3

    Leikkaa leivästä 1½ cm siivuja. Grillaa leipään hieno rapea pinta. Hiero pintaan valkosipulia, ripsuttele oliiviöljyä ja sormisuolaa. Leikkaa krutongeiksi.

    MääräAinesosa
    1 kplmaalaisleipä
    öljy, suola, valkosipuli
  4. 4

    Aseta grillattu salaatti lautaselle. Valuta salaatin päälle reilusti parmesaanikastiketta ja raastettua parmesaanijuustoa. Viimeistele krutongeilla ja murskatulla kinkulla.

  5. 5

    Parmesaanikastike: Riko kananmuna korkeaan, mielellään sauvasekoittimen omaan kulhoon.

    Lisää sitruunanmehu ja sinappi. Lisää varovasti öljy, jotta muna pysyy pohjassa.

    Paina sauvasekoitin kulhon pohjaan ja sekoita täydellä teholla ilman että nostat sauvasekoitinta. Kuin öljy alkaa emulgoitua voit varovasti nostaa sauvasekoitinta niin, että kaikki öljy sekoittuu majoneesiksi.

    Notkista kastike maidolla, jotta siitä tulee löysempää. Lisää hienoksi raastettu parmesaanijuusto. Tarkista suola. Kastike säilyy jääkaapissa 3 päivää.

    MääräAinesosa
    ripaus suolaa
    1/2 dlmaitoa
    100 g tai enemmän hienoksi raastettua parmesaania
    1 tldijon-sinappia
    2 dlhuoneenlämpöistä rypsiöljyä
    ½ sitruunan mehu
    1 kplhuoneenlämpöinen kananmuna

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: isoa romaine-salaattia keränä – muukin rapea salaatti käy, 100 g parmesaanijuustoa, 140 g ilmakuivattua kinkkua, öljy, suola, valkosipuli, ½ sitruunan mehu, 1 tl Dijon-sinappia, 100 g tai enemmän hienoksi raastettua parmesaania, ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
1.6.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025