Grillattu salaatti á la Caesar | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Grillattu salaatti á la Caesar.

Grillattu salaatti á la Caesar

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Täydellinen caesarsalaatin resepti ja päälle oma tekemä parmesaani-kastike. Nam!

Ainekset

isoa romaine-salaattia keränä – muukin rapea salaatti käy
100 g
parmesaanijuustoa
140 g
ilmakuivattua kinkkua
1 kpl
maalaisleipä
öljy, suola, valkosipuli

parmesaanikastike

1 kpl
huoneenlämpöinen kananmuna
½ sitruunan mehu
1 tl
Dijon-sinappia
2 dl
huoneenlämpöistä rypsiöljyä
100 g
tai enemmän hienoksi raastettua parmesaania
1/2 dl
maitoa
ripaus suolaa

Valmistus

1

Aseta ilmakuivattu kinkku pellille ja paahda rapeaksi 200-asteisessa uunissa, n. 10 minuuttia.

140 g
ilmakuivattua kinkkua
2

Halkaise salaatti pituussuunnassa, älä poista kantaa jotta kerä pysyy kasassa. Sivele leikkuupinta öljyllä. Grillaa kuumalla grillillä 4-5 minuuttia leikkuupinta alaspäin.

isoa romaine-salaattia keränä – muukin rapea salaatti käy
öljy, suola, valkosipuli
3

Leikkaa leivästä 1½ cm siivuja. Grillaa leipään hieno rapea pinta. Hiero pintaan valkosipulia, ripsuttele oliiviöljyä ja sormisuolaa. Leikkaa krutongeiksi.

1 kpl
maalaisleipä
öljy, suola, valkosipuli
4

Aseta grillattu salaatti lautaselle. Valuta salaatin päälle reilusti parmesaanikastiketta ja raastettua parmesaanijuustoa. Viimeistele krutongeilla ja murskatulla kinkulla.

5

Parmesaanikastike: Riko kananmuna korkeaan, mielellään sauvasekoittimen omaan kulhoon.

Lisää sitruunanmehu ja sinappi. Lisää varovasti öljy, jotta muna pysyy pohjassa.

Paina sauvasekoitin kulhon pohjaan ja sekoita täydellä teholla ilman että nostat sauvasekoitinta. Kuin öljy alkaa emulgoitua voit varovasti nostaa sauvasekoitinta niin, että kaikki öljy sekoittuu majoneesiksi.

Notkista kastike maidolla, jotta siitä tulee löysempää. Lisää hienoksi raastettu parmesaanijuusto. Tarkista suola. Kastike säilyy jääkaapissa 3 päivää.

ripaus suolaa
1/2 dl
maitoa
100 g
tai enemmän hienoksi raastettua parmesaania
1 tl
Dijon-sinappia
2 dl
huoneenlämpöistä rypsiöljyä
½ sitruunan mehu
1 kpl
huoneenlämpöinen kananmuna
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 11.6.2019
Muokattu: 1.6.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1820

435

46,8 g

3,0 g

2,8 g

0,5 g

0,3 g

2,8 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

isoa romaine-salaattia keränä – muukin rapea salaatti käy,

100 g parmesaanijuustoa,

140 g ilmakuivattua kinkkua,

öljy, suola, valkosipuli,

½ sitruunan mehu,

1 tl Dijon-sinappia,

100 g tai enemmän hienoksi raastettua parmesaania,

ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli