Yhteistyössä: Food Market Herkku

45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Täydellinen caesarsalaatin resepti ja päälle oma tekemä parmesaani-kastike. Nam!
| isoa romaine-salaattia keränä – muukin rapea salaatti käy | |
| 100 g | parmesaanijuustoa |
| 140 g | ilmakuivattua kinkkua |
| 1 kpl | maalaisleipä |
| öljy, suola, valkosipuli | |
| Parmesaanikastike | |
|---|---|
| 1 kpl | huoneenlämpöinen kananmuna |
| ½ sitruunan mehu | |
| 1 tl | dijon-sinappia |
| 2 dl | huoneenlämpöistä rypsiöljyä |
| 100 g | tai enemmän hienoksi raastettua parmesaania |
| 1/2 dl | maitoa |
| ripaus suolaa | |
Aseta ilmakuivattu kinkku pellille ja paahda rapeaksi 200-asteisessa uunissa, n. 10 minuuttia.
Halkaise salaatti pituussuunnassa, älä poista kantaa jotta kerä pysyy kasassa. Sivele leikkuupinta öljyllä. Grillaa kuumalla grillillä 4-5 minuuttia leikkuupinta alaspäin.
Leikkaa leivästä 1½ cm siivuja. Grillaa leipään hieno rapea pinta. Hiero pintaan valkosipulia, ripsuttele oliiviöljyä ja sormisuolaa. Leikkaa krutongeiksi.
Aseta grillattu salaatti lautaselle. Valuta salaatin päälle reilusti parmesaanikastiketta ja raastettua parmesaanijuustoa. Viimeistele krutongeilla ja murskatulla kinkulla.
Parmesaanikastike: Riko kananmuna korkeaan, mielellään sauvasekoittimen omaan kulhoon.
Lisää sitruunanmehu ja sinappi. Lisää varovasti öljy, jotta muna pysyy pohjassa.
Paina sauvasekoitin kulhon pohjaan ja sekoita täydellä teholla ilman että nostat sauvasekoitinta. Kuin öljy alkaa emulgoitua voit varovasti nostaa sauvasekoitinta niin, että kaikki öljy sekoittuu majoneesiksi.
Notkista kastike maidolla, jotta siitä tulee löysempää. Lisää hienoksi raastettu parmesaanijuusto. Tarkista suola. Kastike säilyy jääkaapissa 3 päivää.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Täydellinen caesarsalaatin resepti ja päälle oma tekemä parmesaani-kastike. Nam!
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| isoa romaine-salaattia keränä – muukin rapea salaatti käy | |
| 100 g | parmesaanijuustoa |
| 140 g | ilmakuivattua kinkkua |
| 1 kpl | maalaisleipä |
| öljy, suola, valkosipuli | |
Parmesaanikastike | |
| 1 kpl | huoneenlämpöinen kananmuna |
| ½ sitruunan mehu | |
| 1 tl | dijon-sinappia |
| 2 dl | huoneenlämpöistä rypsiöljyä |
| 100 g | tai enemmän hienoksi raastettua parmesaania |
| 1/2 dl | maitoa |
| ripaus suolaa | |
Aseta ilmakuivattu kinkku pellille ja paahda rapeaksi 200-asteisessa uunissa, n. 10 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 140 g | ilmakuivattua kinkkua |
Halkaise salaatti pituussuunnassa, älä poista kantaa jotta kerä pysyy kasassa. Sivele leikkuupinta öljyllä. Grillaa kuumalla grillillä 4-5 minuuttia leikkuupinta alaspäin.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| isoa romaine-salaattia keränä – muukin rapea salaatti käy | |
| öljy, suola, valkosipuli |
Leikkaa leivästä 1½ cm siivuja. Grillaa leipään hieno rapea pinta. Hiero pintaan valkosipulia, ripsuttele oliiviöljyä ja sormisuolaa. Leikkaa krutongeiksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | maalaisleipä |
| öljy, suola, valkosipuli |
Aseta grillattu salaatti lautaselle. Valuta salaatin päälle reilusti parmesaanikastiketta ja raastettua parmesaanijuustoa. Viimeistele krutongeilla ja murskatulla kinkulla.
Parmesaanikastike: Riko kananmuna korkeaan, mielellään sauvasekoittimen omaan kulhoon.
Lisää sitruunanmehu ja sinappi. Lisää varovasti öljy, jotta muna pysyy pohjassa.
Paina sauvasekoitin kulhon pohjaan ja sekoita täydellä teholla ilman että nostat sauvasekoitinta. Kuin öljy alkaa emulgoitua voit varovasti nostaa sauvasekoitinta niin, että kaikki öljy sekoittuu majoneesiksi.
Notkista kastike maidolla, jotta siitä tulee löysempää. Lisää hienoksi raastettu parmesaanijuusto. Tarkista suola. Kastike säilyy jääkaapissa 3 päivää.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| ripaus suolaa | |
| 1/2 dl | maitoa |
| 100 g | tai enemmän hienoksi raastettua parmesaania |
| 1 tl | dijon-sinappia |
| 2 dl | huoneenlämpöistä rypsiöljyä |
| ½ sitruunan mehu | |
| 1 kpl | huoneenlämpöinen kananmuna |
435
Energiaa kcal
1820
Energiaa kj
46,8 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,8 g
Hiilihydraatteja
0,5 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
435
Energiaa kcal
1820
Energiaa kj
46,8 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,8 g
Hiilihydraatteja
0,5 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: isoa romaine-salaattia keränä – muukin rapea salaatti käy, 100 g parmesaanijuustoa, 140 g ilmakuivattua kinkkua, öljy, suola, valkosipuli, ½ sitruunan mehu, 1 tl Dijon-sinappia, 100 g tai enemmän hienoksi raastettua parmesaania, ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli