Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillatut ja marinoidut kesäkurpitsat

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mieto kesäkurpitsa saa reilusti makua grillin paahteessa ja pikaisessa yrtti-sitruunamarinoinnissa.

Ainekset

500 g
(2 kpl) kesäkurpitsaa

Yrtti-sitruunamarinadi

3/4 dl
oliiviöljyä
1/2 kpl
sitruunan mehu
2 tl
hunajaa tai agavesiirappia
2 tl
kuivattua tai ½ dl tuoretta timjamia hienonnettuna
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita marinadin ainekset kulhossa.

3/4 dl
oliiviöljyä
1/2 kpl
sitruunan mehu
2 tl
hunajaa tai agavesiirappia
2 tl
kuivattua tai ½ dl tuoretta timjamia hienonnettuna
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Huuhtele kesäkurpitsat ja poista kannat. Leikkaa kurpitsoista vinoittain soikeita viipaleita.

500 g
(2 kpl) kesäkurpitsaa
3

Öljyä grilliritilät ja paahda kurpitsat grillissä kauniin ruskeiksi. Nostele kuumat kurpitsat marinadiin ja anna maustua vähintään 15 minuuttia.

Vinkki: Kokeile marinadia muillekin grillikasviksille, kuten munakoisolle, paprikalle ja sienille. Saat marinadiin vaihtelua käyttämällä eri yrttejä, mm. basilikaa, oreganoa ja persiljaa.

Miltä maistui?
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 4.6.2024
|
Muokattu: 4.6.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

184

769

17,5 g

2,3 g

6,0 g

6,0 g

1,0 g

0,8 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli