Grillatut ja marinoidut kesäkurpitsat

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Mieto kesäkurpitsa saa reilusti makua grillin paahteessa ja pikaisessa yrtti-sitruunamarinoinnissa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g(2 kpl) kesäkurpitsaa

Yrtti-sitruunamarinadi

3/4 dloliiviöljyä
1/2 kplsitruunan mehu
2 tlhunajaa tai agavesiirappia
2 tlkuivattua tai ½ dl tuoretta timjamia hienonnettuna
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Sekoita marinadin ainekset kulhossa.

    MääräAinesosa
    3/4 dloliiviöljyä
    1/2 kplsitruunan mehu
    2 tlhunajaa tai agavesiirappia
    2 tlkuivattua tai ½ dl tuoretta timjamia hienonnettuna
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Huuhtele kesäkurpitsat ja poista kannat. Leikkaa kurpitsoista vinoittain soikeita viipaleita.

    MääräAinesosa
    500 g(2 kpl) kesäkurpitsaa
  3. 3

    Öljyä grilliritilät ja paahda kurpitsat grillissä kauniin ruskeiksi. Nostele kuumat kurpitsat marinadiin ja anna maustua vähintään 15 minuuttia.

Vinkki: Kokeile marinadia muillekin grillikasviksille, kuten munakoisolle, paprikalle ja sienille. Saat marinadiin vaihtelua käyttämällä eri yrttejä, mm. basilikaa, oreganoa ja persiljaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
4.6.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä