Grillatut jättikatkarapuvartaat ja avokado-fenkolisalaatti | Vartaat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Grillatut jättikatkarapuvartaat ja avokado-fenkolisalaatti

Grillatut jättikatkarapuvartaat ja avokado-fenkolisalaatti

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Sitruunaisen salsa verden ja avokado-fenkolisalaatin kanssa tarjoiltavat jättikatkarapurapuvartaat ovat täydellinen ruoka kesän grillijuhliin.

Ainekset

16 kpl
jättikatkarapurapuvarrasta
1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
oliiviöljyä

avokado-fenkolisalaatti

1 kpl
salottisipuli
2 kpl
fenkolia
1 kpl
kevätsipuli
250 g
kirsikkatomaatteja
2 kpl
avokadoa
3 rkl
limemehua
1 1/2 dl
hienonnettua minttua
4 rkl
oliiviöljyä
2 tl
juoksevaa hunajaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
3 rkl
kapriksia
1 dl
pistaasipähkinöitä

salsa verde

1 kpl
valkosipulinkynsi
1
ruukku basilikaa
muutama oksa minttua
muutama oksa lehtipersiljaa
1 rkl
sitruunamehua
1/2 dl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
1/3 tl
rouhittua mustapippuria

Valmistus

1

Valmista avokado-fenkolisalaatti. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi fenkolit ja kevätsipuli. Puolita kirsikkatomaatit. Halkaise avokadot ja poista kivet. Kuori ja viipaloi avokadot ja valuta päälle limemehu. Laita kasvikset kulhoon.

2 kpl
fenkolia
1 kpl
kevätsipuli
1 kpl
salottisipuli
250 g
kirsikkatomaatteja
2 kpl
avokadoa
3 rkl
limemehua
2

Hienonna minttu. Sekoita öljy, hunaja, suola ja pippuri. Kääntele seos kasvisten joukkoon. Lisää päälle kaprikset, pähkinät ja minttu.

1 1/2 dl
hienonnettua minttua
4 rkl
oliiviöljyä
2 tl
juoksevaa hunajaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
3 rkl
kapriksia
1 dl
pistaasipähkinöitä
3

Valmista salsa verde. Kuori valkosipuli ja laita se tehosekoittimeen yrttien ja sitruunamehun kanssa. Surauta tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että seos on paksua mutta sitä voi lusikoida. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

1 kpl
valkosipulinkynsi
1
ruukku basilikaa
muutama oksa minttua
muutama oksa lehtipersiljaa
1 rkl
sitruunamehua
1/2 dl
oliiviöljyä
1/3 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 tl
suolaa
4

Paista vartaat grillissä tai pannulla öljyssä pari minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Valele kuumat vartaat salsa verdellä. Tarjoa avokado-fenkolisalaatin kanssa.

1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
oliiviöljyä
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 10.4.2019
Muokattu: 10.4.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2174

519

49,3 g

6,8 g

10,5 g

8,5 g

8,8 g

6,0 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

16 kpl jättikatkarapurapuvarrasta,

ruukku basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli