Grillatut jättikatkarapuvartaat ja avokado-fenkolisalaatti - Yhteishyvä

Grillatut jättikatkarapuvartaat ja avokado-fenkolisalaatti

Grillatut jättikatkarapuvartaat ja avokado-fenkolisalaatti
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Sitruunaisen salsa verden ja avokado-fenkolisalaatin kanssa tarjoiltavat jättikatkarapurapuvartaat ovat täydellinen ruoka kesän grillijuhliin.
Jaa Somessa

Ainekset

16 kpl
jättikatkarapurapuvarrasta
1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
oliiviöljyä

AVOKADO-FENKOLISALAATTI

1 kpl
salottisipuli
2 kpl
fenkolia
1 kpl
kevätsipuli
250 g
kirsikkatomaatteja
2 kpl
avokadoa
3 rkl
limemehua
1 1/2 dl
hienonnettua minttua
4 rkl
oliiviöljyä
2 tl
juoksevaa hunajaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
3 rkl
kapriksia
1 dl
pistaasipähkinöitä

SALSA VERDE

1 kpl
valkosipulinkynsi
1
ruukku basilikaa
muutama oksa minttua
muutama oksa lehtipersiljaa
1 rkl
sitruunamehua
1/2 dl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
1/3 tl
rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Valmista avokado-fenkolisalaatti. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi fenkolit ja kevätsipuli. Puolita kirsikkatomaatit. Halkaise avokadot ja poista kivet. Kuori ja viipaloi avokadot ja valuta päälle limemehu. Laita kasvikset kulhoon.

2 kpl
fenkolia
1 kpl
kevätsipuli
1 kpl
salottisipuli
250 g
kirsikkatomaatteja
2 kpl
avokadoa
3 rkl
limemehua
2

Hienonna minttu. Sekoita öljy, hunaja, suola ja pippuri. Kääntele seos kasvisten joukkoon. Lisää päälle kaprikset, pähkinät ja minttu.

1 1/2 dl
hienonnettua minttua
4 rkl
oliiviöljyä
2 tl
juoksevaa hunajaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
3 rkl
kapriksia
1 dl
pistaasipähkinöitä
3

Valmista salsa verde. Kuori valkosipuli ja laita se tehosekoittimeen yrttien ja sitruunamehun kanssa. Surauta tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että seos on paksua mutta sitä voi lusikoida. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

1 kpl
valkosipulinkynsi
1
ruukku basilikaa
muutama oksa minttua
muutama oksa lehtipersiljaa
1 rkl
sitruunamehua
1/2 dl
oliiviöljyä
1/3 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 tl
suolaa
4

Paista vartaat grillissä tai pannulla öljyssä pari minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Valele kuumat vartaat salsa verdellä. Tarjoa avokado-fenkolisalaatin kanssa.

1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
oliiviöljyä
Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen
Julkaistu: 10.4.2019
Muokattu: 10.4.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja11 g42 g
Proteiinia6 g24 g
Rasvaa49 g197 g
Kuituja9 g35 g
Energiaa kj2174 8696
Energiaa kcal519 2076

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 16 kpl jättikatkarapurapuvarrasta

  • ruukku basilikaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja11 g42 g
Proteiinia6 g24 g
Rasvaa49 g197 g
Kuituja9 g35 g
Energiaa kj2174 8696
Energiaa kcal519 2076

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 16 kpl jättikatkarapurapuvarrasta

  • ruukku basilikaa

Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.