Grillatut jättikatkarapuvartaat ja avokado-fenkolisalaatti
Grillatut jättikatkarapuvartaat ja avokado-fenkolisalaatti
Yhteistyössä

Grillatut jättikatkarapuvartaat ja avokado-fenkolisalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Sitruunaisen salsa verden ja avokado-fenkolisalaatin kanssa tarjoiltavat jättikatkarapurapuvartaat ovat täydellinen ruoka kesän grillijuhliin.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
16 kpljättikatkarapurapuvarrasta
1 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
2 rkloliiviöljyä

Avokado-fenkolisalaatti

1 kplsalottisipuli
2 kplfenkolia
1 kplkevätsipuli
250 gkirsikkatomaatteja
2 kplavokadoa
3 rkllimemehua
1 1/2 dlhienonnettua minttua
4 rkloliiviöljyä
2 tljuoksevaa hunajaa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
3 rklkapriksia
1 dlpistaasipähkinöitä

Salsa verde

1 kplvalkosipulinkynsi
1 ruukku basilikaa
muutama oksa minttua
muutama oksa lehtipersiljaa
1 rklsitruunamehua
1/2 dloliiviöljyä
1/2 tlsuolaa
1/3 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Valmista avokado-fenkolisalaatti. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi fenkolit ja kevätsipuli. Puolita kirsikkatomaatit. Halkaise avokadot ja poista kivet. Kuori ja viipaloi avokadot ja valuta päälle limemehu. Laita kasvikset kulhoon.

    MääräAinesosa
    2 kplfenkolia
    1 kplkevätsipuli
    1 kplsalottisipuli
    250 gkirsikkatomaatteja
    2 kplavokadoa
    3 rkllimemehua
  2. 2

    Hienonna minttu. Sekoita öljy, hunaja, suola ja pippuri. Kääntele seos kasvisten joukkoon. Lisää päälle kaprikset, pähkinät ja minttu.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlhienonnettua minttua
    4 rkloliiviöljyä
    2 tljuoksevaa hunajaa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    3 rklkapriksia
    1 dlpistaasipähkinöitä
  3. 3

    Valmista salsa verde. Kuori valkosipuli ja laita se tehosekoittimeen yrttien ja sitruunamehun kanssa. Surauta tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että seos on paksua mutta sitä voi lusikoida. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 ruukku basilikaa
    muutama oksa minttua
    muutama oksa lehtipersiljaa
    1 rklsitruunamehua
    1/2 dloliiviöljyä
    1/3 tlrouhittua mustapippuria
    1/2 tlsuolaa
  4. 4

    Paista vartaat grillissä tai pannulla öljyssä pari minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Valele kuumat vartaat salsa verdellä. Tarjoa avokado-fenkolisalaatin kanssa.

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    2 rkloliiviöljyä

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 16 kpl jättikatkarapurapuvarrasta, ruukku basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
10.4.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä