Yhteistyössä: Food Market Herkku

30 min

Nappaa talteen!
Sitruunaisen salsa verden ja avokado-fenkolisalaatin kanssa tarjoiltavat jättikatkarapurapuvartaat ovat täydellinen ruoka kesän grillijuhliin.
| 16 kpl | jättikatkarapurapuvarrasta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| Avokado-fenkolisalaatti | |
|---|---|
| 1 kpl | salottisipuli |
| 2 kpl | fenkolia |
| 1 kpl | kevätsipuli |
| 250 g | kirsikkatomaatteja |
| 2 kpl | avokadoa |
| 3 rkl | limemehua |
| 1 1/2 dl | hienonnettua minttua |
| 4 rkl | oliiviöljyä |
| 2 tl | juoksevaa hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 3 rkl | kapriksia |
| 1 dl | pistaasipähkinöitä |
| Salsa verde | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 | ruukku basilikaa |
| muutama oksa minttua | |
| muutama oksa lehtipersiljaa | |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/3 tl | rouhittua mustapippuria |
Valmista avokado-fenkolisalaatti. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi fenkolit ja kevätsipuli. Puolita kirsikkatomaatit. Halkaise avokadot ja poista kivet. Kuori ja viipaloi avokadot ja valuta päälle limemehu. Laita kasvikset kulhoon.
Hienonna minttu. Sekoita öljy, hunaja, suola ja pippuri. Kääntele seos kasvisten joukkoon. Lisää päälle kaprikset, pähkinät ja minttu.
Valmista salsa verde. Kuori valkosipuli ja laita se tehosekoittimeen yrttien ja sitruunamehun kanssa. Surauta tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että seos on paksua mutta sitä voi lusikoida. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Paista vartaat grillissä tai pannulla öljyssä pari minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Valele kuumat vartaat salsa verdellä. Tarjoa avokado-fenkolisalaatin kanssa.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Sitruunaisen salsa verden ja avokado-fenkolisalaatin kanssa tarjoiltavat jättikatkarapurapuvartaat ovat täydellinen ruoka kesän grillijuhliin.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 16 kpl | jättikatkarapurapuvarrasta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
Avokado-fenkolisalaatti | |
| 1 kpl | salottisipuli |
| 2 kpl | fenkolia |
| 1 kpl | kevätsipuli |
| 250 g | kirsikkatomaatteja |
| 2 kpl | avokadoa |
| 3 rkl | limemehua |
| 1 1/2 dl | hienonnettua minttua |
| 4 rkl | oliiviöljyä |
| 2 tl | juoksevaa hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 3 rkl | kapriksia |
| 1 dl | pistaasipähkinöitä |
Salsa verde | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 | ruukku basilikaa |
| muutama oksa minttua | |
| muutama oksa lehtipersiljaa | |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/3 tl | rouhittua mustapippuria |
Valmista avokado-fenkolisalaatti. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi fenkolit ja kevätsipuli. Puolita kirsikkatomaatit. Halkaise avokadot ja poista kivet. Kuori ja viipaloi avokadot ja valuta päälle limemehu. Laita kasvikset kulhoon.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | fenkolia |
| 1 kpl | kevätsipuli |
| 1 kpl | salottisipuli |
| 250 g | kirsikkatomaatteja |
| 2 kpl | avokadoa |
| 3 rkl | limemehua |
Hienonna minttu. Sekoita öljy, hunaja, suola ja pippuri. Kääntele seos kasvisten joukkoon. Lisää päälle kaprikset, pähkinät ja minttu.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 dl | hienonnettua minttua |
| 4 rkl | oliiviöljyä |
| 2 tl | juoksevaa hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 3 rkl | kapriksia |
| 1 dl | pistaasipähkinöitä |
Valmista salsa verde. Kuori valkosipuli ja laita se tehosekoittimeen yrttien ja sitruunamehun kanssa. Surauta tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että seos on paksua mutta sitä voi lusikoida. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 | ruukku basilikaa |
| muutama oksa minttua | |
| muutama oksa lehtipersiljaa | |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 1/3 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1/2 tl | suolaa |
Paista vartaat grillissä tai pannulla öljyssä pari minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Valele kuumat vartaat salsa verdellä. Tarjoa avokado-fenkolisalaatin kanssa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
522
Energiaa kcal
2186
Energiaa kj
49,3 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,0 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
8,8 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
522
Energiaa kcal
2186
Energiaa kj
49,3 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,0 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
8,8 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 16 kpl jättikatkarapurapuvarrasta, ruukku basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli