
Grillatut jättikatkarapuvartaat ja avokado-fenkolisalaatti


Ainekset
Avokado-fenkolisalaatti
Salsa verde
Valmistus
Valmista avokado-fenkolisalaatti. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi fenkolit ja kevätsipuli. Puolita kirsikkatomaatit. Halkaise avokadot ja poista kivet. Kuori ja viipaloi avokadot ja valuta päälle limemehu. Laita kasvikset kulhoon.
Hienonna minttu. Sekoita öljy, hunaja, suola ja pippuri. Kääntele seos kasvisten joukkoon. Lisää päälle kaprikset, pähkinät ja minttu.
Valmista salsa verde. Kuori valkosipuli ja laita se tehosekoittimeen yrttien ja sitruunamehun kanssa. Surauta tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että seos on paksua mutta sitä voi lusikoida. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Paista vartaat grillissä tai pannulla öljyssä pari minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Valele kuumat vartaat salsa verdellä. Tarjoa avokado-fenkolisalaatin kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
526
2201
49,3 g
6,8 g
11,3 g
9,0 g
9,8 g
6,5 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
16 kpl jättikatkarapurapuvarrasta,
ruukku basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli