Grillatut kanavartaat ja romesco-kastike

arvosana5/5

(2)arviota
6 Annosta

45 min (josta 45 min aktiivista)

Grillatut kananfileet ja pienet paprikat valmistuvat grillissä nopeasti. Espanjalainen romesco-kastike viimeistelee grilliherkut. Voit valmistaa romescon jo edellisenä päivänä ennen grillausta. Tarjoa lisäksi perunoita ja raikasta salaattia.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
800 g(2 pkt, à 400 g) kanan sisäfileetä (mausteöljy)

Padron-paprikat

200 g(1 ps) padron-grillipaprikoita
2 rkloliiviöljyä
1 tlsormisuolaa

Romesco-kastike

200 g(1 pkt) suippopaprikaa
200 g(1 rs) helmitomaatteja
100 g(1 ps) kuorittuja manteleita
2 rkloliiviöljyä
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklpunaviinietikkaa
1/4 tlsavustettua paprikajauhetta
1/4 tlcayennepippuria
1/4 tlsuolaa

Lisäksi

puisia grillivarrastikkuja

Valmistus

  1. 1

    Ota kanan fileet huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen grillaamista ja laita puiset grillivarrastikut veteen likoamaan.

    MääräAinesosa
    800 g(2 pkt, à 400 g) kanan sisäfileetä (mausteöljy)
  2. 2

    Huuhtele romescoon tulevat kasvikset. Halkaise suippopaprikat, poista kannat ja siemenet. Laita paprikat kuoripuoli ylöspäin leivinpaperille pellille. Lisää tomaatit ja mantelit toiselle reunalle. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, kunnes mantelit ovat kullankeltaisia. Tarkkaile paahtumista. Ota mantelit lautaselle ja paahda kasviksia vielä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä haaleiksi.

    MääräAinesosa
    200 g(1 pkt) suippopaprikaa
    200 g(1 rs) helmitomaatteja
    100 g(1 ps) kuorittuja manteleita
  3. 3

    Kuori valkosipuli. Soseuta kaikki kastikkeen ainekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Siirrä jääkaappiin tekeytymään.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    2 rkloliiviöljyä
    1 rklpunaviinietikkaa
    1/4 tlsavustettua paprikajauhetta
    1/4 tlcayennepippuria
    1/4 tlsuolaa
  4. 4

    Paloittele kanan fileet ja pujota palat vartaisiin. Grillaa ne epäsuoralla lämmöllä noin 15 minuuttia välillä käännellen.

  5. 5

    Huuhtele padronit ja kuivaa ne huolellisesti, ettei öljy räisky paistettaessa. Paista padroneita öljyssä pannulla tai muurikassa noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja paahtuneita. Siirrä paprikat kulhoon ja mausta suolalla.

    MääräAinesosa
    200 g(1 ps) padron-grillipaprikoita
    2 rkloliiviöljyä
    1 tlsormisuolaa
  6. 6

    Tarjoa kanavartaat ja padronit romescon kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: puisia grillivarrastikkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
9.5.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä