Grillatut kanavartaat ja romesco-kastike
45 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Grillatut kananfileet ja pienet paprikat valmistuvat grillissä nopeasti. Espanjalainen romesco-kastike viimeistelee grilliherkut. Voit valmistaa romescon jo edellisenä päivänä ennen grillausta. Tarjoa lisäksi perunoita ja raikasta salaattia.
| 800 g | (2 pkt, à 400 g) kanan sisäfileetä (mausteöljy) |
| Padron-paprikat | |
|---|---|
| 200 g | (1 ps) padron-grillipaprikoita |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | sormisuolaa |
| Romesco-kastike | |
| 200 g | (1 pkt) suippopaprikaa |
| 200 g | (1 rs) helmitomaatteja |
| 100 g | (1 ps) kuorittuja manteleita |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 1/4 tl | savustettua paprikajauhetta |
| 1/4 tl | cayennepippuria |
| 1/4 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| puisia grillivarrastikkuja | |
- 1.
Ota kanan fileet huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen grillaamista ja laita puiset grillivarrastikut veteen likoamaan.
- 2.
Huuhtele romescoon tulevat kasvikset. Halkaise suippopaprikat, poista kannat ja siemenet. Laita paprikat kuoripuoli ylöspäin leivinpaperille pellille. Lisää tomaatit ja mantelit toiselle reunalle. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, kunnes mantelit ovat kullankeltaisia. Tarkkaile paahtumista. Ota mantelit lautaselle ja paahda kasviksia vielä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä haaleiksi.
- 3.
Kuori valkosipuli. Soseuta kaikki kastikkeen ainekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Siirrä jääkaappiin tekeytymään.
- 4.
Paloittele kanan fileet ja pujota palat vartaisiin. Grillaa ne epäsuoralla lämmöllä noin 15 minuuttia välillä käännellen.
- 5.
Huuhtele padronit ja kuivaa ne huolellisesti, ettei öljy räisky paistettaessa. Paista padroneita öljyssä pannulla tai muurikassa noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja paahtuneita. Siirrä paprikat kulhoon ja mausta suolalla.
- 6.
Tarjoa kanavartaat ja padronit romescon kanssa.
Grillatut kanavartaat ja romesco-kastike
arvosana5/5
45 min (josta 45 min aktiivista)
Grillatut kananfileet ja pienet paprikat valmistuvat grillissä nopeasti. Espanjalainen romesco-kastike viimeistelee grilliherkut. Voit valmistaa romescon jo edellisenä päivänä ennen grillausta. Tarjoa lisäksi perunoita ja raikasta salaattia.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | (2 pkt, à 400 g) kanan sisäfileetä (mausteöljy) |
Padron-paprikat | |
| 200 g | (1 ps) padron-grillipaprikoita |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | sormisuolaa |
Romesco-kastike | |
| 200 g | (1 pkt) suippopaprikaa |
| 200 g | (1 rs) helmitomaatteja |
| 100 g | (1 ps) kuorittuja manteleita |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 1/4 tl | savustettua paprikajauhetta |
| 1/4 tl | cayennepippuria |
| 1/4 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| puisia grillivarrastikkuja | |
Valmistus
- 1
Ota kanan fileet huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen grillaamista ja laita puiset grillivarrastikut veteen likoamaan.
Määrä Ainesosa 800 g (2 pkt, à 400 g) kanan sisäfileetä (mausteöljy) - 2
Huuhtele romescoon tulevat kasvikset. Halkaise suippopaprikat, poista kannat ja siemenet. Laita paprikat kuoripuoli ylöspäin leivinpaperille pellille. Lisää tomaatit ja mantelit toiselle reunalle. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, kunnes mantelit ovat kullankeltaisia. Tarkkaile paahtumista. Ota mantelit lautaselle ja paahda kasviksia vielä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä haaleiksi.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) suippopaprikaa 200 g (1 rs) helmitomaatteja 100 g (1 ps) kuorittuja manteleita - 3
Kuori valkosipuli. Soseuta kaikki kastikkeen ainekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Siirrä jääkaappiin tekeytymään.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 2 rkl oliiviöljyä 1 rkl punaviinietikkaa 1/4 tl savustettua paprikajauhetta 1/4 tl cayennepippuria 1/4 tl suolaa - 4
Paloittele kanan fileet ja pujota palat vartaisiin. Grillaa ne epäsuoralla lämmöllä noin 15 minuuttia välillä käännellen.
- 5
Huuhtele padronit ja kuivaa ne huolellisesti, ettei öljy räisky paistettaessa. Paista padroneita öljyssä pannulla tai muurikassa noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja paahtuneita. Siirrä paprikat kulhoon ja mausta suolalla.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) padron-grillipaprikoita 2 rkl oliiviöljyä 1 tl sormisuolaa - 6
Tarjoa kanavartaat ja padronit romescon kanssa.
Ravintosisältö
369
Energiaa kcal
1544
Energiaa kj
25,7 g
Rasvaa
3,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,3 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
25,8 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
369
Energiaa kcal
1544
Energiaa kj
25,7 g
Rasvaa
3,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,3 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
25,8 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: puisia grillivarrastikkuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























