Huuhtele munakoisot ja leikkaa ne viuhkoiksi eli pitkittäin noin 1 cm:n levyisiksi viipaleiksi siten, että kanta pysyy ehjänä. Siirrä uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes munakoisot ovat pehmeitä, mutta ei vielä sisältä sosemaisia.
Munakoisojen kypsyessä valmista fetatahna sekoittamalla kaikki ainekset sähkövatkaimella.
Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne ovat saaneet sopivasti väriä.
Ota munakoisot uunista ja paina ne lastalla viuhkan muotoon. Ripottele suolaa, mustapippuria ja öljyä munakoisoille.
Grillaa munakoisoviuhkoja molemmin puolin noin 5 minuuttia tai kunnes ne ovat sopivasti paahtuneita. Käytä kääntämiseen leveää lastaa.
Viimeistele munakoisot auringonkukansiemenillä, persiljalla ja mintulla. Tarjoa fetatahnan kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
446
1864
40,0 g
9,5 g
7,3 g
6,8 g
5,5 g
12,0 g
3,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl mustapippuria rouhittuna,
0,5 tl chilihiutaleita,
0,33 kpl (ruukkua) minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli