Grillatut nektariinit

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Paahda mehevät nektariinit grillissä entistäkin mehevimmiksi. Tarjoa grillatut nektariinit kinuskikastikkeen, kermavaahdon ja paahdettujen mantelilastujen kanssa jälkiruokana tai hellepäivän kesäherkkuna.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g(1 rs) nektariineja

Lisäksi

2 dl(1 prk) vispikermaa
50 g(1 ps) mantelilastuja
2 dl(1 prk) kinuskikastiketta

Valmistus

  1. 1

    Vaahdota ensin kerma ja pidä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka. Paahda mantelilastuja kuivassa pannussa koko ajan liikutellen, kunnes ne saavat hieman paahteisen värin. Kaada mantelit pois pannulta, etteivät ne tummu liikaa.

    MääräAinesosa
    50 g(1 ps) mantelilastuja
    2 dl(1 prk) vispikermaa
  2. 2

    Huuhtele ja puolita nektariinit. Poista kivet. Grillaa nektariineja leikkuupinta alaspäin, grillin kuumuudesta riippuen 5–10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    500 g(1 rs) nektariineja
  3. 3

    Tarjoa grillatut nektariinit jälkiruokana tai välipalana kermavaahdon, kinuskikastikkeen ja mantelilastujen kanssa.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) kinuskikastiketta

Vinkki: Voit grillata samalla ohjeella myös persikoita ja aprikooseja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl (1 prk) kinuskikastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Päivi Ristell
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä