Kuutioi pekoni. Kuori valkosipuli. Litistä perunoita kevyesti siten, että niiden rakenne menee rikki.
Paista pekoni kypsäksi keskilämmöllä muurikassa tai pannulla. Siirrä pekonit hetkeksi sivuun. Älä poista pannuun irronnutta rasvaa. Laita valkosipulinkynsi ja perunat pannulle. Paista perunoihin kaunis väri ja rapea pinta. Lisää tarvittaessa hieman öljyä.
Jaa perunat lautasille tai laita tarjoiluvadille. Viipaloi retiisit ja kesäsipuli. Ripottele ne perunoiden päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele pekonilla, parmesaaniraasteella ja yrtillä. Tarjoa valkosipulimajoneesin kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1833
438
33,3 g
6,5 g
24,3 g
1,8 g
2,0 g
9,3 g
1,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl raastettua parmesaania.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli