Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillatut pekoniperunat

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tarjoa litistetyt, grillissä rapeiksi paistetut varhaisperunat pekonin, retiisin ja valkosipulimajoneesin kanssa. Nämä kesäiset lyttypotut maistuvat kesäjuhlien suolapalana tai grilliruokien lisukkeena.

Ainekset

170 g
(1 pkt) pekonia
1 kpl
valkosipulinkynsi
600 g
(12 kpl) keitettyä varhaisperunaa
4 kpl
retiisiä
1 kpl
kesäsipuli varsineen
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 dl
raastettua parmesaania
3 rkl
hienonnettua ruohosipulia tai lehtipersiljaa
1 dl
valkosipulimajoneesia

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Kuutioi pekoni. Kuori valkosipuli. Litistä perunoita kevyesti siten, että niiden rakenne menee rikki.

170 g
(1 pkt) pekonia
1 kpl
valkosipulinkynsi
600 g
(12 kpl) keitettyä varhaisperunaa
2

Paista pekoni kypsäksi keskilämmöllä muurikassa tai pannulla. Siirrä pekonit hetkeksi sivuun. Älä poista pannuun irronnutta rasvaa. Laita valkosipulinkynsi ja perunat pannulle. Paista perunoihin kaunis väri ja rapea pinta. Lisää tarvittaessa hieman öljyä.

3

Jaa perunat lautasille tai laita tarjoiluvadille. Viipaloi retiisit ja kesäsipuli. Ripottele ne perunoiden päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele pekonilla, parmesaaniraasteella ja yrtillä. Tarjoa valkosipulimajoneesin kanssa.

1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1/4 tl
suolaa
4 kpl
retiisiä
1 kpl
kesäsipuli varsineen
1 dl
raastettua parmesaania
Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 24.5.2019
|
Muokattu: 27.5.2019

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

438

1833

33,3 g

6,5 g

24,3 g

1,8 g

2,0 g

9,3 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl raastettua parmesaania.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli