Grillatut pekoniperunat
Grillatut pekoniperunat
Yhteistyössä

Grillatut pekoniperunat

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Tarjoa litistetyt, grillissä rapeiksi paistetut varhaisperunat pekonin, retiisin ja valkosipulimajoneesin kanssa. Nämä kesäiset lyttypotut maistuvat kesäjuhlien suolapalana tai grilliruokien lisukkeena.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
170 g(1 pkt) pekonia
1 kplvalkosipulinkynsi
600 g(12 kpl) keitettyä varhaisperunaa
4 kplretiisiä
1 kplkesäsipuli varsineen
1/4 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
1 dlraastettua parmesaania
3 rklhienonnettua ruohosipulia tai lehtipersiljaa
1 dlvalkosipulimajoneesia

Valmistus

  1. 1

    Kuutioi pekoni. Kuori valkosipuli. Litistä perunoita kevyesti siten, että niiden rakenne menee rikki.

    MääräAinesosa
    170 g(1 pkt) pekonia
    1 kplvalkosipulinkynsi
    600 g(12 kpl) keitettyä varhaisperunaa
  2. 2

    Paista pekoni kypsäksi keskilämmöllä muurikassa tai pannulla. Siirrä pekonit hetkeksi sivuun. Älä poista pannuun irronnutta rasvaa. Laita valkosipulinkynsi ja perunat pannulle. Paista perunoihin kaunis väri ja rapea pinta. Lisää tarvittaessa hieman öljyä.

  3. 3

    Jaa perunat lautasille tai laita tarjoiluvadille. Viipaloi retiisit ja kesäsipuli. Ripottele ne perunoiden päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele pekonilla, parmesaaniraasteella ja yrtillä. Tarjoa valkosipulimajoneesin kanssa.

    MääräAinesosa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    1/4 tlsuolaa
    4 kplretiisiä
    1 kplkesäsipuli varsineen
    1 dlraastettua parmesaania

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl raastettua parmesaania.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
24.5.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä