Yhteistyössä: Food Market Herkku

15 min

Nappaa talteen!
Tarjoa litistetyt, grillissä rapeiksi paistetut varhaisperunat pekonin, retiisin ja valkosipulimajoneesin kanssa. Nämä kesäiset lyttypotut maistuvat kesäjuhlien suolapalana tai grilliruokien lisukkeena.
| 170 g | (1 pkt) pekonia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 600 g | (12 kpl) keitettyä varhaisperunaa |
| 4 kpl | retiisiä |
| 1 kpl | kesäsipuli varsineen |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 dl | raastettua parmesaania |
| 3 rkl | hienonnettua ruohosipulia tai lehtipersiljaa |
| 1 dl | valkosipulimajoneesia |
Kuutioi pekoni. Kuori valkosipuli. Litistä perunoita kevyesti siten, että niiden rakenne menee rikki.
Paista pekoni kypsäksi keskilämmöllä muurikassa tai pannulla. Siirrä pekonit hetkeksi sivuun. Älä poista pannuun irronnutta rasvaa. Laita valkosipulinkynsi ja perunat pannulle. Paista perunoihin kaunis väri ja rapea pinta. Lisää tarvittaessa hieman öljyä.
Jaa perunat lautasille tai laita tarjoiluvadille. Viipaloi retiisit ja kesäsipuli. Ripottele ne perunoiden päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele pekonilla, parmesaaniraasteella ja yrtillä. Tarjoa valkosipulimajoneesin kanssa.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Tarjoa litistetyt, grillissä rapeiksi paistetut varhaisperunat pekonin, retiisin ja valkosipulimajoneesin kanssa. Nämä kesäiset lyttypotut maistuvat kesäjuhlien suolapalana tai grilliruokien lisukkeena.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 170 g | (1 pkt) pekonia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 600 g | (12 kpl) keitettyä varhaisperunaa |
| 4 kpl | retiisiä |
| 1 kpl | kesäsipuli varsineen |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 dl | raastettua parmesaania |
| 3 rkl | hienonnettua ruohosipulia tai lehtipersiljaa |
| 1 dl | valkosipulimajoneesia |
Kuutioi pekoni. Kuori valkosipuli. Litistä perunoita kevyesti siten, että niiden rakenne menee rikki.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 170 g | (1 pkt) pekonia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 600 g | (12 kpl) keitettyä varhaisperunaa |
Paista pekoni kypsäksi keskilämmöllä muurikassa tai pannulla. Siirrä pekonit hetkeksi sivuun. Älä poista pannuun irronnutta rasvaa. Laita valkosipulinkynsi ja perunat pannulle. Paista perunoihin kaunis väri ja rapea pinta. Lisää tarvittaessa hieman öljyä.
Jaa perunat lautasille tai laita tarjoiluvadille. Viipaloi retiisit ja kesäsipuli. Ripottele ne perunoiden päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele pekonilla, parmesaaniraasteella ja yrtillä. Tarjoa valkosipulimajoneesin kanssa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 4 kpl | retiisiä |
| 1 kpl | kesäsipuli varsineen |
| 1 dl | raastettua parmesaania |
441
Energiaa kcal
1845
Energiaa kj
33,3 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,8 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
9,5 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
441
Energiaa kcal
1845
Energiaa kj
33,3 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,8 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
9,5 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl raastettua parmesaania.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli