Halloumiranskalaiset

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Valmista suositut halloumiranskikset helposti kotikeittiössä. Vastapaistetut rapeat juustotikut maistuvat erityisen hyviltä sopivasti tulisen srirachadipin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(2 pkt) halloumia
1 dlvehnäjauhoja
1 tlsavupaprikajauhetta
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 tlchilijauhetta
4 dlrypsiöljyä

Srirachadippi

2 dlmajoneesia
1 rklsriracha-chilikastiketta

Valmistus

  1. 1

    Kuivaa halloumi talouspaperilla ja leikkaa se noin 1 cm:n paksuisiksi "ranskalaisiksi".

    MääräAinesosa
    400 g(2 pkt) halloumia
  2. 2

    Sekoita jauhot ja mausteet keskenään. Pyörittele halloumitikut jauhoissa.

    MääräAinesosa
    1 dlvehnäjauhoja
    1 tlsavupaprikajauhetta
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 tlchilijauhetta
  3. 3

    Kaada noin 3 cm:n kerros öljyä kasariin tai korkeareunaiselle pannulle. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Jos et omista paistolämpömittaria, kokeile lämpötilaa yhdellä halloumitikulla. Öljy on sopivan kuumaa, kun se alkaa kuplia välittömästi tikun ympärillä. Paista tikut muutamassa erässä, välillä käännellen, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta tikut talouspaperin päälle lautaselle valumaan hetkeksi.

    MääräAinesosa
    4 dlrypsiöljyä
  4. 4

    Yhdistä majoneesi ja srirachakastike ja tarjoa se halloumiranskalaisten dippinä.

    MääräAinesosa
    2 dlmajoneesia
    1 rklsriracha-chilikastiketta

Vinkki! Mausteita voi vaihdella oman maun mukaan. Kokeile paprikan ja chilin tilalla esimerkiksi juustokuminaa ja korianteria.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Savupaprikajauhetta, 0,5 tl Mustapippuria rouhittuna, 0,5 tl Chilijauhetta, 1 rkl sriracha-chilikastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
12.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä