Halloumiranskalaiset | Pikaruoat ja streetfood | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Halloumiranskalaiset

Halloumiranskalaiset

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Valmista supertrendikkäät halloumiranskikset helposti kotikeittiössä. Nauti rapeat juustotikut välittömästi paistamisen jälkeen raikkaan sitruunadipin kera.

Ainekset

400 g
(2 pkt) halloumia
1 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Savupaprikajauhetta
1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
Chilijauhetta
3 - 4 dl
Rypsiöljyä

sitruunajogurttidippi

2 dl
Turkkilaista jogurttia
1/2 dl
Sitruunan mehu
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa

lisäksi halutessa

1/2 kpl
Granaattiomenaa
Minttua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita sitruunajogurtin ainekset. Laita jääkaappiin maustumaan.

2 dl
Turkkilaista jogurttia
1/2 dl
Sitruunan mehu
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Irrota granaattiomenan siemenet.

1/2 kpl
Granaattiomenaa
3

Kuivaa halloumi talouspaperilla ja leikkaa tikkumaisiksi paloiksi.

400 g
(2 pkt) halloumia
4

Sekoita jauhot ja mausteet. Pyörittele halloumitikut jauhoissa.

1 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
Chilijauhetta
1 tl
Savupaprikajauhetta
5

Kaada öljy kasariin tai korkeareunaiselle pannulle. Tarkista, että öljyä on pannulla noin 3 cm:n kerros. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Jos et omista paistolämpömittaria, kokeile lämpötilaa yhdellä halloumitikulla. Jos öljy alkaa kuplia välittömästi tikun ympärillä, laita pannulle lisää halloumitikkuja. Paista tikut muutamassa erässä, välillä käännellen, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta lautaselle talouspaperin päälle hetkeksi valumaan.

3 - 4 dl
Rypsiöljyä
6

Tarjoa halloumiranskalaiset välittömästi sitruunajogurtin, granaattiomenansiementen ja mintun kanssa. Suolaisten juustotikkujen kanssa sopii tarjota myös raikasta salaattia.

Minttua
7

Vinkki: Mausteita voi vaihdella oman maun mukaan. Kokeile paprikan ja chilin tilalla esimerkiksi juustokuminaa ja korianteria.

Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.2.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

4048

967

95,4 g

18,6 g

12,6 g

3,2 g

0,4 g

17,2 g

2,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Savupaprikajauhetta,

0,5 tl Mustapippuria rouhittuna,

0,5 tl Chilijauhetta,

0,25 tl mustapippuria rouhittuna,

0,25 tl suolaa,

Granaattiomenaa,

Minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli