Halloumiranskalaiset
30 min

Nappaa talteen!
Valmista suositut halloumiranskikset helposti kotikeittiössä. Vastapaistetut rapeat juustotikut maistuvat erityisen hyviltä sopivasti tulisen srirachadipin kanssa.
| 400 g | (2 pkt) halloumia |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | chilijauhetta |
| 4 dl | rypsiöljyä |
| Srirachadippi | |
|---|---|
| 2 dl | majoneesia |
| 1 rkl | sriracha-chilikastiketta |
- 1.
Kuivaa halloumi talouspaperilla ja leikkaa se noin 1 cm:n paksuisiksi "ranskalaisiksi".
- 2.
Sekoita jauhot ja mausteet keskenään. Pyörittele halloumitikut jauhoissa.
- 3.
Kaada noin 3 cm:n kerros öljyä kasariin tai korkeareunaiselle pannulle. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Jos et omista paistolämpömittaria, kokeile lämpötilaa yhdellä halloumitikulla. Öljy on sopivan kuumaa, kun se alkaa kuplia välittömästi tikun ympärillä. Paista tikut muutamassa erässä, välillä käännellen, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta tikut talouspaperin päälle lautaselle valumaan hetkeksi.
- 4.
Yhdistä majoneesi ja srirachakastike ja tarjoa se halloumiranskalaisten dippinä.
Halloumiranskalaiset
Valmista suositut halloumiranskikset helposti kotikeittiössä. Vastapaistetut rapeat juustotikut maistuvat erityisen hyviltä sopivasti tulisen srirachadipin kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (2 pkt) halloumia |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | chilijauhetta |
| 4 dl | rypsiöljyä |
Srirachadippi | |
| 2 dl | majoneesia |
| 1 rkl | sriracha-chilikastiketta |
Valmistus
- 1
Kuivaa halloumi talouspaperilla ja leikkaa se noin 1 cm:n paksuisiksi "ranskalaisiksi".
Määrä Ainesosa 400 g (2 pkt) halloumia - 2
Sekoita jauhot ja mausteet keskenään. Pyörittele halloumitikut jauhoissa.
Määrä Ainesosa 1 dl vehnäjauhoja 1 tl savupaprikajauhetta 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl chilijauhetta - 3
Kaada noin 3 cm:n kerros öljyä kasariin tai korkeareunaiselle pannulle. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Jos et omista paistolämpömittaria, kokeile lämpötilaa yhdellä halloumitikulla. Öljy on sopivan kuumaa, kun se alkaa kuplia välittömästi tikun ympärillä. Paista tikut muutamassa erässä, välillä käännellen, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta tikut talouspaperin päälle lautaselle valumaan hetkeksi.
Määrä Ainesosa 4 dl rypsiöljyä - 4
Yhdistä majoneesi ja srirachakastike ja tarjoa se halloumiranskalaisten dippinä.
Määrä Ainesosa 2 dl majoneesia 1 rkl sriracha-chilikastiketta
Vinkki! Mausteita voi vaihdella oman maun mukaan. Kokeile paprikan ja chilin tilalla esimerkiksi juustokuminaa ja korianteria.
Ravintosisältö
1295
Energiaa kcal
5422
Energiaa kj
129,5 g
Rasvaa
22,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,3 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
20,8 g
Proteiinia
3,9 g
Suolaa
1295
Energiaa kcal
5422
Energiaa kj
129,5 g
Rasvaa
22,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,3 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
20,8 g
Proteiinia
3,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Savupaprikajauhetta, 0,5 tl Mustapippuria rouhittuna, 0,5 tl Chilijauhetta, 1 rkl sriracha-chilikastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























