Sekoita sitruunajogurtin ainekset. Laita jääkaappiin maustumaan.
Irrota granaattiomenan siemenet.
Kuivaa halloumi talouspaperilla ja leikkaa tikkumaisiksi paloiksi.
Sekoita jauhot ja mausteet. Pyörittele halloumitikut jauhoissa.
Kaada öljy kasariin tai korkeareunaiselle pannulle. Tarkista, että öljyä on pannulla noin 3 cm:n kerros. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Jos et omista paistolämpömittaria, kokeile lämpötilaa yhdellä halloumitikulla. Jos öljy alkaa kuplia välittömästi tikun ympärillä, laita pannulle lisää halloumitikkuja. Paista tikut muutamassa erässä, välillä käännellen, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta lautaselle talouspaperin päälle hetkeksi valumaan.
Tarjoa halloumiranskalaiset välittömästi sitruunajogurtin, granaattiomenansiementen ja mintun kanssa. Suolaisten juustotikkujen kanssa sopii tarjota myös raikasta salaattia.
Vinkki: Mausteita voi vaihdella oman maun mukaan. Kokeile paprikan ja chilin tilalla esimerkiksi juustokuminaa ja korianteria.
Kokeile näitäkin
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
4048
967
95,4 g
18,6 g
12,6 g
3,2 g
0,4 g
17,2 g
2,9 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Savupaprikajauhetta,
0,5 tl Mustapippuria rouhittuna,
0,5 tl Chilijauhetta,
0,25 tl mustapippuria rouhittuna,
0,25 tl suolaa,
Granaattiomenaa,
Minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli