Halloumiranskalaiset - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Halloumiranskalaiset

Halloumiranskalaiset
Annokset
5
Valmista supertrendikkäät halloumiranskikset helposti kotikeittiössä. Nauti rapeat juustotikut välittömästi paistamisen jälkeen raikkaan sitruunadipin kera.
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
(2 pkt) halloumia
1 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Savupaprikajauhetta
1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
Chilijauhetta
3 - 4 dl
Rypsiöljyä

SITRUUNAJOGURTTIDIPPI

2 dl
Turkkilaista jogurttia
1/2 dl
Sitruunan mehu
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa

LISÄKSI HALUTESSA

1/2 kpl
Granaattiomenaa
Minttua

Näin teet

1

Sekoita sitruunajogurtin ainekset. Laita jääkaappiin maustumaan.

2 dl
Turkkilaista jogurttia
1/2 dl
Sitruunan mehu
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Irrota granaattiomenan siemenet.

1/2 kpl
Granaattiomenaa
3

Kuivaa halloumi talouspaperilla ja leikkaa tikkumaisiksi paloiksi.

400 g
(2 pkt) halloumia
4

Sekoita jauhot ja mausteet. Pyörittele halloumitikut jauhoissa.

1 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
Chilijauhetta
1 tl
Savupaprikajauhetta
5

Kaada öljy kasariin tai korkeareunaiselle pannulle. Tarkista, että öljyä on pannulla noin 3 cm:n kerros. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Jos et omista paistolämpömittaria, kokeile lämpötilaa yhdellä halloumitikulla. Jos öljy alkaa kuplia välittömästi tikun ympärillä, laita pannulle lisää halloumitikkuja. Paista tikut muutamassa erässä, välillä käännellen, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta lautaselle talouspaperin päälle hetkeksi valumaan.

3 - 4 dl
Rypsiöljyä
6

Tarjoa halloumiranskalaiset välittömästi sitruunajogurtin, granaattiomenansiementen ja mintun kanssa. Suolaisten juustotikkujen kanssa sopii tarjota myös raikasta salaattia.

Minttua
7

Vinkki: Mausteita voi vaihdella oman maun mukaan. Kokeile paprikan ja chilin tilalla esimerkiksi juustokuminaa ja korianteria.

Resepti
Tiina Valkonen
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.2.2018
Muokattu: 9.7.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja13 g63 g
Proteiinia17 g86 g
Rasvaa95 g477 g
Kuituja0 g2 g
Energiaa kj4048 20239
Energiaa kcal967 4835

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Savupaprikajauhetta

  • 0,5 tl Mustapippuria rouhittuna

  • 0,5 tl Chilijauhetta

  • 0.25 tl mustapippuria rouhittuna

  • 0.25 tl suolaa

  • Granaattiomenaa

  • Minttua

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja13 g63 g
Proteiinia17 g86 g
Rasvaa95 g477 g
Kuituja0 g2 g
Energiaa kj4048 20239
Energiaa kcal967 4835

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Savupaprikajauhetta

  • 0,5 tl Mustapippuria rouhittuna

  • 0,5 tl Chilijauhetta

  • 0.25 tl mustapippuria rouhittuna

  • 0.25 tl suolaa

  • Granaattiomenaa

  • Minttua

Resepti
Tiina Valkonen
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.