Halloumiranskalaiset - Yhteishyvä

Halloumiranskalaiset

???
Annokset
5
Valmista supertrendikkäät halloumiranskikset helposti kotikeittiössä. Nauti rapeat juustotikut välittömästi paistamisen jälkeen raikkaan sitruunadipin kera.
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
(à 200 g) halloumia
1 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Savupaprikajauhetta
1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
Chilijauhetta
3 - 4 dl
Rypsiöljyä

SITRUUNAJOGURTTIDIPPI

2 dl
Turkkilaista jogurttia
1/2 dl
Sitruunan mehu
1/4 tl
(¼ tl) mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
(¼ tl) suolaa

LISÄKSI HALUTESSA

1/2 kpl
Granaattiomenaa
Minttua

Näin teet

1

Sekoita sitruunajogurtin ainekset. Laita jääkaappiin maustumaan.

2 dl
Turkkilaista jogurttia
1/2 dl
Sitruunan mehu
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1/4 tl
(¼ tl) mustapippuria rouhittuna
2

Irrota granaattiomenan siemenet.

1/2 kpl
Granaattiomenaa
3

Kuivaa halloumi talouspaperilla ja leikkaa tikkumaisiksi paloiksi.

2 kpl
(à 200 g) halloumia
4

Sekoita jauhot ja mausteet. Pyörittele halloumitikut jauhoissa.

1 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
Chilijauhetta
1 tl
Savupaprikajauhetta
5

Kaada öljy kasariin tai korkeareunaiselle pannulle. Tarkista, että öljyä on pannulla noin 3 cm:n kerros. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Jos et omista paistolämpömittaria, kokeile lämpötilaa yhdellä halloumitikulla. Jos öljy alkaa kuplia välittömästi tikun ympärillä, laita pannulle lisää halloumitikkuja. Paista tikut muutamassa erässä, välillä käännellen, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta lautaselle talouspaperin päälle hetkeksi valumaan.

3 - 4 dl
Rypsiöljyä
6

Tarjoa halloumiranskalaiset välittömästi sitruunajogurtin, granaattiomenansiementen ja mintun kanssa. Suolaisten juustotikkujen kanssa sopii tarjota myös raikasta salaattia.

Minttua
7

Vinkki: Mausteita voi vaihdella oman maun mukaan. Kokeile paprikan ja chilin tilalla esimerkiksi juustokuminaa ja korianteria.

Resepti
Tiina Valkonen
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.2.2018
Muokattu: 16.7.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g58 g
Proteiinia4 g21 g
Rasvaa77 g387 g
Kuituja0 g2 g
Energiaa kj3147 15734
Energiaa kcal752 3759

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Savupaprikajauhetta

  • 0,5 tl Mustapippuria rouhittuna

  • 0,5 tl Chilijauhetta

  • 0,25 tl (¼ tl) mustapippuria rouhittuna

  • 0,25 tl (¼ tl) suolaa

  • Granaattiomenaa

  • Minttua

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g58 g
Proteiinia4 g21 g
Rasvaa77 g387 g
Kuituja0 g2 g
Energiaa kj3147 15734
Energiaa kcal752 3759

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Savupaprikajauhetta

  • 0,5 tl Mustapippuria rouhittuna

  • 0,5 tl Chilijauhetta

  • 0,25 tl (¼ tl) mustapippuria rouhittuna

  • 0,25 tl (¼ tl) suolaa

  • Granaattiomenaa

  • Minttua

Resepti
Tiina Valkonen

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.