Hapanimelä kalkkunawokki

Nappaa talteen!
| 400 g | maustamatonta kalkkunan- tai broilerin rintafileetä |
| 2 rkl | soijakastiketta, mielellään makeaa (manis) |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 1 kpl | vihreä paprika |
| 100 g | pavunituja |
| 250 g | nuudeleita (mielellään munanuudeleita) |
| rasvaa tai öljyä paistamiseen | |
| ripaus suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| (tuoreita korianterinlehtiä pilkottuna) | |
| Hapanimeläkastike: | |
|---|---|
| 1 dl | vettä |
| 1 dl | ananas- tai omenamehua |
| 2 - 2 1/2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 1/2 - 2 rkl | soijaa |
| 3 rkl | ketsuppia |
| 1/2 tl | makeaa tulista chilikastiketta |
| 1 rkl | maissijauhoja tai 1,5 rkl valmista suurustetta vaaleille kastikkeille |
- 1.
Valmista hapanimeläkastike kattilassa sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Kiehauta seos ja nosta sivuun.Kuutioi liha ja laita palat muovipussiin makean soijakastikkeen kanssa noin ½ tunniksi. Kuori ja lohko sipuli pieneksi. Pese ja tarvittaessa kuori kasvikset ja leikkaa ne tulitikun kokoisiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit.Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta kuiviksi. Kaada takaisin kattilaan ja lisää sekaan hiukan öljyä. Kuumenna vokki ja ruskista öljyssä kevyesti valutetut kalkkunapalat, sipulilohkot ja valkosipuli. Lisää tulitikkukasvikset ja kypsennä pari kolme minuuttia koko ajan seosta käännellen.Jaa annos kahtia ja nosta toinen puoli annoksesta sivuun. Lisää vokkipannulle öljyä ja puolet kypsistä nuudeleista. Kuumenna ainekset nopeasti käännellen ja mausta pippurilla ja soijalla. Tee samoin toiselle puolella annosta. Koristele halutessasi korianterinlehdillä ja limetinlohkolla. Tarjoile heti hapanimeläkastikeen kanssa.
Hapanimelä kalkkunawokki
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | maustamatonta kalkkunan- tai broilerin rintafileetä |
| 2 rkl | soijakastiketta, mielellään makeaa (manis) |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 1 kpl | vihreä paprika |
| 100 g | pavunituja |
| 250 g | nuudeleita (mielellään munanuudeleita) |
| rasvaa tai öljyä paistamiseen | |
| ripaus suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| (tuoreita korianterinlehtiä pilkottuna) | |
Hapanimeläkastike: | |
| 1 dl | vettä |
| 1 dl | ananas- tai omenamehua |
| 2 - 2 1/2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 1/2 - 2 rkl | soijaa |
| 3 rkl | ketsuppia |
| 1/2 tl | makeaa tulista chilikastiketta |
| 1 rkl | maissijauhoja tai 1,5 rkl valmista suurustetta vaaleille kastikkeille |
Valmistus
- 1
Valmista hapanimeläkastike kattilassa sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Kiehauta seos ja nosta sivuun.Kuutioi liha ja laita palat muovipussiin makean soijakastikkeen kanssa noin ½ tunniksi. Kuori ja lohko sipuli pieneksi. Pese ja tarvittaessa kuori kasvikset ja leikkaa ne tulitikun kokoisiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit.Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta kuiviksi. Kaada takaisin kattilaan ja lisää sekaan hiukan öljyä. Kuumenna vokki ja ruskista öljyssä kevyesti valutetut kalkkunapalat, sipulilohkot ja valkosipuli. Lisää tulitikkukasvikset ja kypsennä pari kolme minuuttia koko ajan seosta käännellen.Jaa annos kahtia ja nosta toinen puoli annoksesta sivuun. Lisää vokkipannulle öljyä ja puolet kypsistä nuudeleista. Kuumenna ainekset nopeasti käännellen ja mausta pippurilla ja soijalla. Tee samoin toiselle puolella annosta. Koristele halutessasi korianterinlehdillä ja limetinlohkolla. Tarjoile heti hapanimeläkastikeen kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












