Hapanimelä kalkkunawokki - Yhteishyvä

Hapanimelä kalkkunawokki

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Maustamatonta kalkkunan- tai broilerin rintafileetä
2 rkl
Soijakastiketta, mielellään makeaa (manis)
1 kpl
Sipuli
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Porkkana
1 kpl
Punainen paprika
1 kpl
Vihreä paprika
100 g
Pavunituja
250 g
Nuudeleita (mielellään munanuudeleita)
Rasvaa tai öljyä paistamiseen
Ripaus suolaa
Rouhittua mustapippuria
(tuoreita korianterinlehtiä pilkottuna)

HAPANIMELÄKASTIKE:

1 dl
Vettä
1 dl
Ananas- tai omenamehua
2 - 2 1/2 rkl
Valkoviinietikkaa
3/4 dl
Sokeria
1 1/2 - 2 rkl
Soijaa
3 rkl
Ketsuppia
1/2 tl
Makeaa tulista chilikastiketta
1 rkl
Maissijauhoja tai 1,5 rkl valmista suurustetta vaaleille kastikkeille

Näin teet

1

Valmista hapanimeläkastike kattilassa sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Kiehauta seos ja nosta sivuun.Kuutioi liha ja laita palat muovipussiin makean soijakastikkeen kanssa noin ½ tunniksi. Kuori ja lohko sipuli pieneksi. Pese ja tarvittaessa kuori kasvikset ja leikkaa ne tulitikun kokoisiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit.Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta kuiviksi. Kaada takaisin kattilaan ja lisää sekaan hiukan öljyä. Kuumenna vokki ja ruskista öljyssä kevyesti valutetut kalkkunapalat, sipulilohkot ja valkosipuli. Lisää tulitikkukasvikset ja kypsennä pari kolme minuuttia koko ajan seosta käännellen.Jaa annos kahtia ja nosta toinen puoli annoksesta sivuun. Lisää vokkipannulle öljyä ja puolet kypsistä nuudeleista. Kuumenna ainekset nopeasti käännellen ja mausta pippurilla ja soijalla. Tee samoin toiselle puolella annosta. Koristele halutessasi korianterinlehdillä ja limetinlohkolla. Tarjoile heti hapanimeläkastikeen kanssa.

Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Georg Laurin
Julkaistu: 16.12.2004
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa