Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulia ilman valkosipulia 3 rkl:ssa öljyä, kunnes se saa hieman väriä.
Sekoita valkosipuli joukkoon ja siirrä pannu pois liedeltä.
Kaada Härkis kulhoon. Lisää sipulit öljyineen ja mausteet. Murenna juusto ja sekoita härkisseokseen. Pyöritä käsin tiiviiksi pyöryköiksi.
Paista pyörykät rapeapintaisiksi öljyssä pannua välillä heilutellen.
Vinkki: Voit valmistaa pyörykät myös ilman fetajuustoa. Silloin pyöryköitä tulee 14.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
42
174
4,1 g
1,1 g
0,1 g
0,1 g
0,1 g
1,1 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 paketti (250 g) härkäpapuvalmistetta (härkis),
Valkosipulinkynttä,
1 tl Paprikajauhetta,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli