Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulia ilman valkosipulia 3 rkl:ssa öljyä, kunnes se saa hieman väriä.
Sekoita valkosipuli joukkoon ja siirrä pannu pois liedeltä.
Kaada Härkis kulhoon. Lisää sipulit öljyineen ja mausteet. Murenna juusto ja sekoita härkisseokseen. Pyöritä käsin tiiviiksi pyöryköiksi.
Paista pyörykät rapeapintaisiksi öljyssä pannua välillä heilutellen.
Vinkki: Voit valmistaa pyörykät myös ilman fetajuustoa. Silloin pyöryköitä tulee 14.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
174
42
4,1 g
1,1 g
0,1 g
0,1 g
0,1 g
1,1 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 paketti (250 g) härkäpapuvalmistetta (härkis),
Valkosipulinkynttä,
1 tl Paprikajauhetta,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli