Härkisvorschmackilla täytetyt uuniperunat
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pikainen härkisvorschmack ei sisällä punaista lihaa, mutta tuttuun tapaan makua antavat anjovisfileet. Tarjolle kannattaa varata ranskankermaa, suolakurkkuja ja punajuuria.
| 4 kpl | isoa uuniperunaa |
| Härkisvorschmack | |
|---|---|
| 2 kpl | sipulia |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 390 g | tomaattimurskaa |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| 3 - 4 kpl | anjovisfileetä |
| 250 g | härkäpapumurskaa eli härkistä |
| Lisäksi | |
| smetanaa | |
| suolakurkkukuutioita | |
| punajuurikuutioita | |
- 1.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese uuniperunat hyvin. Kypsennä uuniperunoita uunissa ensin 30 minuuttia. Laske uunin lämpö 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä 30–60 minuuttia kunnes perunat ovat pehmeitä haarukalla pistettäessä.
- 2.
Tee täyte. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota silpuleita öljyssä pannulla. Kaada pannulle loraus balsamiviinietikkaa ja anna kiehahtaa. Lisää tomaattimurska, tomaattipyree, sokeri, liemikuutio ja ripaus mustapippuria. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä 15–30 minuuttia.
- 3.
Hienonna anjovisfileet ja lisää ne härkiksen kanssa kastikkeen joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria ja tilkka anjovislientä.
- 4.
Halkaise kypsät perunat ja koverra hieman niiden sisusta. Täytä perunat vorschmackilla. Pane perunat vielä 200-asteiseen uuniin 10–15 minuutiksi. Tarjoa smetanan, suolakurkku- ja punajuurikuutioiden kanssa.
Härkisvorschmackilla täytetyt uuniperunat
Pikainen härkisvorschmack ei sisällä punaista lihaa, mutta tuttuun tapaan makua antavat anjovisfileet. Tarjolle kannattaa varata ranskankermaa, suolakurkkuja ja punajuuria.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | isoa uuniperunaa |
Härkisvorschmack | |
| 2 kpl | sipulia |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 390 g | tomaattimurskaa |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| 3 - 4 kpl | anjovisfileetä |
| 250 g | härkäpapumurskaa eli härkistä |
Lisäksi | |
| smetanaa | |
| suolakurkkukuutioita | |
| punajuurikuutioita | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese uuniperunat hyvin. Kypsennä uuniperunoita uunissa ensin 30 minuuttia. Laske uunin lämpö 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä 30–60 minuuttia kunnes perunat ovat pehmeitä haarukalla pistettäessä.
Määrä Ainesosa 4 kpl isoa uuniperunaa - 2
Tee täyte. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota silpuleita öljyssä pannulla. Kaada pannulle loraus balsamiviinietikkaa ja anna kiehahtaa. Lisää tomaattimurska, tomaattipyree, sokeri, liemikuutio ja ripaus mustapippuria. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä 15–30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 kpl sipulia 4 kpl valkosipulinkynttä 1/2 dl rypsiöljyä 1 rkl balsamiviinietikkaa 390 g tomaattimurskaa 2 rkl tomaattipyreetä 1 rkl sokeria 1 kpl kasvisliemikuutio ripaus mustapippuria rouhittuna - 3
Hienonna anjovisfileet ja lisää ne härkiksen kanssa kastikkeen joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria ja tilkka anjovislientä.
Määrä Ainesosa 3 - 4 kpl anjovisfileetä 250 g härkäpapumurskaa eli härkistä - 4
Halkaise kypsät perunat ja koverra hieman niiden sisusta. Täytä perunat vorschmackilla. Pane perunat vielä 200-asteiseen uuniin 10–15 minuutiksi. Tarjoa smetanan, suolakurkku- ja punajuurikuutioiden kanssa.
Määrä Ainesosa smetanaa suolakurkkukuutioita punajuurikuutioita
Voit myös nauttia ruoan siten, että teet uuniperunaan ristiviillon ja tarjoat vorschmackin perunan täytteenä.
Ravintosisältö
437
Energiaa kcal
1831
Energiaa kj
19,0 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,5 g
Hiilihydraatteja
12,0 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
17,3 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
437
Energiaa kcal
1831
Energiaa kj
19,0 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,5 g
Hiilihydraatteja
12,0 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
17,3 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tomaattipyreetä, ripaus mustapippuria rouhittuna, Smetanaa, Suolakurkkukuutioita, Punajuurikuutioita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












