Härkisvorschmackilla täytetyt uuniperunat
Ainekset
Härkisvorschmack
Lisäksi
Valmistus
Pese uuniperunat hyvin. Kypsennä uuniperunoita 225-asteisessa uunissa ensin 30 minuuttia. Vähennä lämpö 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä 30–60 minuuttia kunnes perunat ovat pehmeitä haarukalla pistettäessä. Voit kypsentää perunat myös mikroaaltouunissa. Pistele perunat ja kypsennä täydellä teholla (600 W) 12–15 minuuttia, mikron tehosta ja perunoiden koosta riippuen.
Tee täyte. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet, kuullota sipulisilput öljytilkassa. Kaada pannulle loraus balsamiviinietikkaa ja anna kiehahtaa. Lisää tomaattimurska, tomaattipyree, sokeri, liemikuutio ja ripaus mustapippuria. Anna hautua miedolla lämmöllä 15–30 minuuttia.
Hienonna anjovisfileet ja lisää ne härkäpapuvalmisteen kanssa kasvisseoksen joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria ja tilkka anjovislientä.
Halkaise kypsät perunat ja koverra hieman niiden sisusta. Täytä perunat vorschmackilla. Pane perunat vielä 200-asteiseen uuniin 10–15 minuutiksi. Tarjoa smetanan, suolakurkku- ja punajuurikuutioiden kanssa.
Vinkki: Voit myös nauttia ruoan siten, että teet uuniperunaan ristiviillon ja tarjoat vorschmackin perunan täytteenä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
334
1400
13,3 g
1,3 g
44,0 g
6,8 g
3,3 g
6,8 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 paketti (250 g) härkäpapuvalmistetta (härkis),
Valkosipulinkynttä,
2 rkl Tomaattisosetta (pyree),
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
Tilkka anjovislientä,
Suolakurkkukuutioita,
Punajuurikuutioita,
Smetanaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli