Härkisvorschmackilla täytetyt uuniperunat

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 - 6 kpluuniperunaa

Härkisvorschmack

1 kpl(250 g) härkäpapuvalmistetta (härkis)
2 - 3 kplsipulia
4 kplvalkosipulinkynttä
1/2 dlöljyä
1 rklbalsamiviinietikkaa
1 kpltomaattimurskaa
1 kplkasvisliemikuutio
2 rkltomaattisosetta (pyree)
1 rklsokeria
3 - 4 kplanjovisfileetä
suolaa
rouhittua mustapippuria
tilkka anjovislientä

Lisäksi

suolakurkkukuutioita
punajuurikuutioita
smetanaa

Valmistus

  1. 1

    Pese uuniperunat hyvin. Kypsennä uuniperunoita 225-asteisessa uunissa ensin 30 minuuttia. Vähennä lämpö 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä 30–60 minuuttia kunnes perunat ovat pehmeitä haarukalla pistettäessä. Voit kypsentää perunat myös mikroaaltouunissa. Pistele perunat ja kypsennä täydellä teholla (600 W) 12–15 minuuttia, mikron tehosta ja perunoiden koosta riippuen.
    Tee täyte. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet, kuullota sipulisilput öljytilkassa. Kaada pannulle loraus balsamiviinietikkaa ja anna kiehahtaa. Lisää tomaattimurska, tomaattipyree, sokeri, liemikuutio ja ripaus mustapippuria. Anna hautua miedolla lämmöllä 15–30 minuuttia.
    Hienonna anjovisfileet ja lisää ne härkäpapuvalmisteen kanssa kasvisseoksen joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria ja tilkka anjovislientä.
    Halkaise kypsät perunat ja koverra hieman niiden sisusta. Täytä perunat vorschmackilla. Pane perunat vielä 200-asteiseen uuniin 10–15 minuutiksi. Tarjoa smetanan, suolakurkku- ja punajuurikuutioiden kanssa.


    Vinkki: Voit myös nauttia ruoan siten, että teet uuniperunaan ristiviillon ja tarjoat vorschmackin perunan täytteenä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 paketti (250 g) härkäpapuvalmistetta (härkis), Valkosipulinkynttä, 2 rkl Tomaattisosetta (pyree), Suolaa, Rouhittua mustapippuria, Tilkka anjovislientä, Suolakurkkukuutioita, Punajuurikuutioita, Smetanaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Tiina Rantanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä