Haudutettu turska Melker Anderssonin tapaan

arvosana3/5

(9)arviota
4 Annosta

60 min

Ruotsalainen huippukokki Melker Andersson hauduttaa turskan valkoviiniliemessä lempeänmakuiseksi. Resepti on helppo, vaikka siinä onkin monta työvaihetta. Maku palkitsee pienen vaivannäön. Tarjoa pehmeä turskafilee pikantin piparjuuren, katkarapujen ja valkoviinillä maustetun kermakastikkeen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gturskafileetä
1 lkalalientä
1 dlkuivaa valkoviiniä

Valkoviini-kermakastike

1 kplpieni sipuli (esim. salottisipuli)
1 rklvoita
2 dlkuivaa valkoviiniä
4 dlvettä
1 kplkalaliemikuutio
2 dlkuohukermaa
1/2 tlsuolaa
1/3 tlvalkopippuria rouhittuna
1 rklvoita
1 rklvehnäjauhoja
1 tlsitruunamehua

Lisäksi

4 kplkananmunaa
60 g(1/3 ps à 180 g) katkarapuja
4 rklpiparjuurta raastettuna
tilliä
sitruunaa

Valmistus

  1. 1

    Aloita keittämällä lisukkeeksi tulevat kananmunat koviksi (8–10 minuuttia siitä hetkestä, kun vesi alkaa kiehua). Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    60 g(1/3 ps à 180 g) katkarapuja
  2. 2

    Tee kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se voissa pannulla alhaisella lämmöllä kypsäksi. Lisää viini. Keitä, kunnes nestettä on jäljellä noin puolet (1 dl). Lisää vesi ja kalaliemikuutio. Keitä seosta, kunnes sitä on jäljellä noin 3 dl. Sekoita kerma kastikkeeseen ja anna kastikkeen kiehua poreillen alhaisella lämmöllä 10 minuuttia. Kypsennä kala kastikkeen kiehuessa.

    MääräAinesosa
    1 kplpieni sipuli (esim. salottisipuli)
    1 rklvoita
    2 dlkuivaa valkoviiniä
    4 dlvettä
    1 kplkalaliemikuutio
    2 dlkuohukermaa
  3. 3

    Leikkaa kala annospaloiksi. Kiehauta kalaliemi ja viini isolla pannulla. Laita kalat liemeen. Hauduta kaloja alhaisella lämmöllä noin 5–8 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Nosta kala reikäkauhalla talouspaperille valumaan.

    MääräAinesosa
    600 gturskafileetä
    1 lkalalientä
    1 dlkuivaa valkoviiniä
  4. 4

    Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Yhdistä pienessä kulhossa pehmeä rasva, jauhot ja sitruunamehu. Vatkaa seos kastikkeeseen. Anna kastikkeen kiehua alhaisella lämmöllä vielä 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    1/3 tlvalkopippuria rouhittuna
    1 rklvoita
    1 rklvehnäjauhoja
    1 tlsitruunamehua
  5. 5

    Asettele kalat lautasille ja lusikoi kastiketta päälle. Viimeistele annokset katkaravuilla, pilkotulla kananmunalla, piparjuurella ja tillillä. Tarjoa ruoka sitruunalohkojen kanssa.

    MääräAinesosa
    4 rklpiparjuurta raastettuna
    tilliä
    sitruunaa

Vinkki! Voit valmistaa ruoan myös muista vaalealihaisista kaloista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l kalalientä, 1 dl kuivaa valkoviiniä, 4 rkl piparjuurta raastettuna, tilliä, sitruunaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Melker Andersson, Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
24.1.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä