Helpot kalatacot
Ainekset
Tomaattitäyte
Kurkkusalaatti
Kermaviilikastike
Lisäksi
Valmistus
Paista lohileikkeet uunissa pakkauksen ohjeen mukaan.
Tee tomaattitäyte. Huuhtele tomaatit, lohko neljään osaan ja siirrä kulhoon. Murustele joukkoon feta, lisää mausteet ja sekoita.
Tee kurkkusalaatti. Huuhtele kurkku, poista kanta ja pätki kolmeen osaan. Vedä kurkuista pituussuunnassa juustohöylällä ohuita viipaleita. Hienonna ruohosipuli ja jätä kolmasosa koristeluun. Pese lime, raasta kuori, halkaise ja purista mehu. Säästä kuoriraaste ja puolet mehusta kastiketta varten. Yhdistä kurkkusalaatin ainekset kulhossa sekoittamalla.
Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
Revi salaatista suupaloja. Leikkaa lohet pituussuunnassa kolmeen osaan.
Lämmitä tacokuoret mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä salaatilla, kalalla, tomaattitäytteellä, kurkkusalaatilla ja kastikkeella sekä viimeistele ruohosipulilla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
375
1572
24,2 g
8,8 g
20,8 g
8,3 g
1,2 g
18,2 g
2,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Välimeren mausteseosta,
0,5 kpl limen mehu,
0,5 kpl limen mehu,
1 kpl limen raastettu kuori,
salaattia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli