Helpot kalatacot
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kalatacojen täytteenä on valmiiksi paneroituja lohileikkeitä. Muut täytteet valmistuvat nopeasti kalojen paistuessa uunissa.
| 320 g | (1 pkt) rapeaksi paneroituja lohileikkeitä (pakaste) |
| Tomaattitäyte | |
|---|---|
| 200 g | (1 rs) helmitomaatteja |
| 150 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 1 tl | välimeren mausteseosta |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Kurkkusalaatti | |
| 1 kpl | kurkku |
| 1 kpl | ruukku ruohosipulia |
| 1/2 kpl | limen mehu |
| 1 tl | oliiviöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | sokeria |
| Kermaviilikastike | |
| 1 kpl | lime |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 3/4 dl | makeaa chilikastiketta |
| Lisäksi | |
| salaattia | |
| 12 kpl | (1 pkt) tacokuoria |
- 1.
Paista lohileikkeet uunissa pakkauksen ohjeen mukaan.
- 2.
Tee tomaattitäyte. Huuhtele tomaatit, lohko neljään osaan ja siirrä kulhoon. Murustele joukkoon feta, lisää mausteet ja sekoita.
- 3.
Tee kurkkusalaatti. Huuhtele kurkku, poista kanta ja pätki kolmeen osaan. Vedä kurkuista pituussuunnassa juustohöylällä ohuita viipaleita. Hienonna ruohosipuli ja jätä kolmasosa koristeluun. Pese lime, raasta kuori, halkaise ja purista mehu. Säästä kuoriraaste ja puolet mehusta kastiketta varten. Yhdistä kurkkusalaatin ainekset kulhossa sekoittamalla.
- 4.
Pese ja raasta limen kuori. Purista puolikkaasta limestä mehu. Sekoita limenkuori ja -mehu sekä kermaviili ja chilikastike kulhossa.
- 5.
Revi salaatista suupaloja. Leikkaa lohet pituussuunnassa kolmeen osaan.
- 6.
Lämmitä tacokuoret mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä salaatilla, kalalla, tomaattitäytteellä, kurkkusalaatilla ja kastikkeella sekä viimeistele ruohosipulilla.
Kalatacojen täytteenä on valmiiksi paneroituja lohileikkeitä. Muut täytteet valmistuvat nopeasti kalojen paistuessa uunissa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 320 g | (1 pkt) rapeaksi paneroituja lohileikkeitä (pakaste) |
Tomaattitäyte | |
| 200 g | (1 rs) helmitomaatteja |
| 150 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 1 tl | välimeren mausteseosta |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Kurkkusalaatti | |
| 1 kpl | kurkku |
| 1 kpl | ruukku ruohosipulia |
| 1/2 kpl | limen mehu |
| 1 tl | oliiviöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | sokeria |
Kermaviilikastike | |
| 1 kpl | lime |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 3/4 dl | makeaa chilikastiketta |
Lisäksi | |
| salaattia | |
| 12 kpl | (1 pkt) tacokuoria |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Paista lohileikkeet uunissa pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 320 g (1 pkt) rapeaksi paneroituja lohileikkeitä (pakaste) - 2
Tee tomaattitäyte. Huuhtele tomaatit, lohko neljään osaan ja siirrä kulhoon. Murustele joukkoon feta, lisää mausteet ja sekoita.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) helmitomaatteja 150 g (1 pkt) fetajuustoa 1 tl välimeren mausteseosta 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Tee kurkkusalaatti. Huuhtele kurkku, poista kanta ja pätki kolmeen osaan. Vedä kurkuista pituussuunnassa juustohöylällä ohuita viipaleita. Hienonna ruohosipuli ja jätä kolmasosa koristeluun. Pese lime, raasta kuori, halkaise ja purista mehu. Säästä kuoriraaste ja puolet mehusta kastiketta varten. Yhdistä kurkkusalaatin ainekset kulhossa sekoittamalla.
Määrä Ainesosa 1 kpl kurkku 1 kpl ruukku ruohosipulia 1/2 kpl limen mehu 1 tl oliiviöljyä 1/4 tl suolaa 1/4 tl sokeria - 4
Pese ja raasta limen kuori. Purista puolikkaasta limestä mehu. Sekoita limenkuori ja -mehu sekä kermaviili ja chilikastike kulhossa.
Määrä Ainesosa 1 kpl lime 200 g (1 prk) kermaviiliä 3/4 dl makeaa chilikastiketta - 5
Revi salaatista suupaloja. Leikkaa lohet pituussuunnassa kolmeen osaan.
Määrä Ainesosa salaattia - 6
Lämmitä tacokuoret mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä salaatilla, kalalla, tomaattitäytteellä, kurkkusalaatilla ja kastikkeella sekä viimeistele ruohosipulilla.
Määrä Ainesosa 12 kpl (1 pkt) tacokuoria
Ravintosisältö
379
Energiaa kcal
1589
Energiaa kj
24,2 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,0 g
Hiilihydraatteja
8,5 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
18,2 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
379
Energiaa kcal
1589
Energiaa kj
24,2 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,0 g
Hiilihydraatteja
8,5 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
18,2 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Välimeren mausteseosta, 0.5 kpl limen mehu, salaattia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























