Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Helpot kinkku-perunaletut

Helpot kinkku-perunaletut

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Hyödynnä joulukinkun rippeet kätkemällä ne ruokaisiin lettuihin perunamuusin ja porkkanaraasteen kanssa. Kullanruskeat perunaletut ovat välipäivien helppo ja maittava lounas.

Ainekset

350 g
perunamuusia (pakaste)
1 kpl
porkkana
250 g
kypsää joulukinkkua
2 kpl
kananmunaa
3/4 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

paistamiseen

margariinia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista perunamuusi veteen pakkauksen ohjeen mukaan. Anna muusin jäähtyä.

350 g
perunamuusia (pakaste)
2

Kuori porkkana ja raasta se raastimen hienolla terällä. Kuutioi kinkku. Sekoita porkkanaraaste, kinkkukuutiot, munat ja vehnäjauhot muusiin. Mausta pippurilla.

1 kpl
porkkana
250 g
kypsää joulukinkkua
2 kpl
kananmunaa
3/4 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
3

Sulata nokare margariinia lettupannun koloissa. Painele taikina paksuhkoiksi letuiksi pannulle. Paista letut keskilämmöllä kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

margariinia

Tarjoa perunalettujen kanssa puolukkasurvosta tai sinapilla ja basilika- tai persiljasilpulla maustettua jogurttikastiketta.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.10.2019
Muokattu: 20.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

349

1463

18,8 g

6,0 g

20,5 g

1,8 g

1,5 g

23,3 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli