Helpot kinkku-perunaletut

arvosana3/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Paista ruokaisat letut perunamuusista, kinkkusuikaleista ja porkkanaraasteesta. Kullanruskeat perunaletut ovat helppo ja maittava arkiruoka.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
350 gperunamuusia (pakaste)
1 kplporkkana
250 gkinkkusuikaleita tai -kuutioita
2 kplkananmunaa
3/4 dlvehnäjauhoja
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Paistamiseen

margariinia

Valmistus

  1. 1

    Valmista perunamuusi veteen pakkauksen ohjeen mukaan. Anna muusin jäähtyä.

    MääräAinesosa
    350 gperunamuusia (pakaste)
  2. 2

    Kuori porkkana ja raasta se raastimen hienolla terällä. Sekoita porkkanaraaste, kinkku, munat ja vehnäjauhot muusiin. Mausta pippurilla.

    MääräAinesosa
    1 kplporkkana
    250 gkinkkusuikaleita tai -kuutioita
    2 kplkananmunaa
    3/4 dlvehnäjauhoja
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
  3. 3

    Sulata nokare margariinia lettupannun koloissa. Painele taikina paksuhkoiksi letuiksi pannulle. Paista letut keskilämmöllä kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

    MääräAinesosa
    margariinia

Tarjoa perunalettujen kanssa puolukkasurvosta tai sinapilla ja basilika- tai persiljasilpulla maustettua jogurttikastiketta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
25.10.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä