Helpot kinkku-perunaletut | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Helpot kinkku-perunaletut

Helpot kinkku-perunaletut

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Hyödynnä joulukinkun rippeet kätkemällä ne ruokaisiin lettuihin perunamuusin ja porkkanaraasteen kanssa. Kullanruskeat perunaletut ovat välipäivien helppo ja maittava lounas.

Ainekset

350 g
perunamuusia (pakaste)
1 kpl
porkkana
250 g
kypsää joulukinkkua
2 kpl
kananmunaa
3/4 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

paistamiseen

margariinia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Valmista perunamuusi veteen pakkauksen ohjeen mukaan. Anna muusin jäähtyä.

350 g
perunamuusia (pakaste)
2

Kuori porkkana ja raasta se raastimen hienolla terällä. Kuutioi kinkku. Sekoita porkkanaraaste, kinkkukuutiot, munat ja vehnäjauhot muusiin. Mausta pippurilla.

1 kpl
porkkana
250 g
kypsää joulukinkkua
2 kpl
kananmunaa
3/4 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
3

Sulata nokare margariinia lettupannun koloissa. Painele taikina paksuhkoiksi letuiksi pannulle. Paista letut keskilämmöllä kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

margariinia

Tarjoa perunalettujen kanssa puolukkasurvosta tai sinapilla ja basilika- tai persiljasilpulla maustettua jogurttikastiketta.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.10.2019
Muokattu: 5.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1750

418

23,5 g

7,3 g

20,8 g

2,0 g

1,5 g

29,8 g

1,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli