Helpot pizzaletut

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Valmista helpot ja nopeat minipizzat valmisletuista. Valitse makusi mukaan kinkku-ananas- tai tomaatti-mozzarellatäyte. Tällä reseptillä perheen pienetkin kokit onnistuvat!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) pinaattilettuja

Kinkku-ananastäyte

200 g(1 ps) kinkkusuikaleita
140 g(1 tlk, á 227/140 g) ananaspaloja
150 g(1 ps) emmentaljuustoraastetta
1 tloreganoa

Tomaatti-mozzarellatäyte

4 kpltomaattia
250 g(2 pkt) mozzarellajuustoa
1 tloreganoa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä letut leivinpaperille uunipellille.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) pinaattilettuja
  2. 2

    Valmista mieleisesi täyte.

  3. 3

    Kinkku-ananastäyte: Jaa kinkkusuikaleet lettujen päälle. Valuta ananaspalat ja lisää ananakset ja juustoraaste. Ripottele pinnalle oreganoa.

    MääräAinesosa
    200 g(1 ps) kinkkusuikaleita
    140 g(1 tlk, á 227/140 g) ananaspaloja
    150 g(1 ps) emmentaljuustoraastetta
    1 tloreganoa
    1/4 tlchilihiutaleita
  4. 4

    Tomaatti-mozzarellatäyte: Huuhtele ja viipaloi tomaatit. Valuta ja viipaloi mozzarella. Laita jokaiselle letulle yksi mozzarella- ja yksi tomaattisiivu. Ripottele pinnalle oreganoa ja pippuria.

    MääräAinesosa
    4 kpltomaattia
    250 g(2 pkt) mozzarellajuustoa
    1 tloreganoa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  5. 5

    Paista lettuja uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
19.5.2019
|
Päivitetty: 9.12.2025