Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helpot poropiirakat

timer-icon15 min
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Leivo suolaisia piirakoita helposti valmiista voitaikinasta. Koristele poropiirakat pakastepuolukoilla ja persiljalla. Tässä on helppo herkku illanistujaisiin!

Ainekset

500 g
Voitaikinalevyjä
1 kpl
Kananmuna
150 g
Ranksankermaa
100 g
Tuorejuustoa
2 - 3 tl
Piparjuuritahnaa
100 g
Kylmäsavuporoleikkelettä
1/2 tl
Mustapippuria
3 rkl
Persiljasilppua
Pakastepuolukoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Puolita sulaneet taikinalevyt. Viillä veitsellä sentin levyinen kehys taikinaneliöiden reunoille. Voitele pohjat munalla. Sekoita hienoksi silputtu savuporo, ranskankerma, tuorejuusto ja piparjuuritahna. Mausta persiljalla ja pippurilla. Levitä täyte neliöiden keskelle. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Koristele piirakat persiljasilpulla ja puolukoilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.11.2015
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

93

388

8,3 g

5,2 g

0,8 g

0,8 g

0,1 g

3,6 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

500 g Voitaikinalevyjä,

2 - 3 tl Piparjuuritahnaa,

0,5 tl Mustapippuria,

3 rkl Persiljasilppua,

Pakastepuolukoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli