Helpot poropiirakat

Arvostele resepti
10 Kappaletta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Leivo suolaisia piirakoita helposti valmiista voitaikinasta. Koristele poropiirakat pakastepuolukoilla ja persiljalla. Tässä on helppo herkku illanistujaisiin!

Ainekset

MääräAinesosa
500 gvoitaikinalevyjä
1 kplkananmuna
150 granskankermaa
100 gtuorejuustoa
2 tlpiparjuuritahnaa
100 gkylmäsavuporoleikkelettä
1/2 tlmustapippuria
3 rklpersiljaa hienonnettuna
pakastepuolukoita

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Puolita sulaneet taikinalevyt. Viillä veitsellä sentin levyinen kehys taikinaneliöiden reunoille. Voitele pohjat munalla.

    MääräAinesosa
    500 gvoitaikinalevyjä
    1 kplkananmuna
  2. 2

    Hienonna savuporo ja persilja. Sekoita savuporo, ranskankerma, tuorejuusto ja piparjuuritahna. Mausta persiljalla ja pippurilla. Levitä täyte neliöiden keskelle.

    MääräAinesosa
    100 gkylmäsavuporoleikkelettä
    3 rklpersiljaa hienonnettuna
    150 granskankermaa
    100 gtuorejuustoa
    2 tlpiparjuuritahnaa
    1/2 tlmustapippuria
  3. 3

    Paista neliöitä uunissa noin 15 minuuttia. Koristele piirakat persiljasilpulla ja puolukoilla.

    MääräAinesosa
    pakastepuolukoita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g Voitaikinalevyjä, 2 tl Piparjuuritahnaa, Pakastepuolukoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä