Helpot ribsit uunissa

arvosana5/5

(3)arviota
3 Annosta

Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Helpot ribsit kypsennetään suussa sulavan mureiksi uunissa hauduttaen. Kypsät ribsit sivellään lopuksi makean mausteisella kastikkeella.

Ainekset (3 annosta)

MääräAinesosa
1 kgporsaan ribsejä
1 tlsuolaa
1 tlrouhittua mustapippuria
2 dlvettä

Maustekastike

2 rklsoijakastiketta
2 rklfariinisokeria
2 rklketsuppia
1 tlpaprikajauhetta
1 rklsinappia
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Pane kylkirivi uunipannulle tai -vuokaan, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kypsennysastian pohjalle 2 dl vettä. Peitä astia tiiviisti kaksinkertaisella foliolla.

    MääräAinesosa
    1 kgporsaan ribsejä
    1 tlsuolaa
    1 tlrouhittua mustapippuria
    2 dlvettä
  2. 2

    Kypsennä ribsejä uunissa 3 tuntia. Käännä ribsit kypsennyksen puolivälissä ja lisää samalla vettä tarvittaessa.

  3. 3

    Mittaa kastikeainekset pieneen kattilaan, keitä pari minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 rklketsuppia
    1 rklsinappia
    2 rklfariinisokeria
    2 rklsoijakastiketta
    1 tlpaprikajauhetta
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
  4. 4

    Sivele kypsä kylkirivi kastikkeella ja jatka kypsentämistä uunissa noin 15 minuuttia. Voit halutessasi viimeistellä ribsit grillissä. Leikkaa kylkirivi paloiksi luiden välistä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
6.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä