Helppo jauhelihapannari

arvosana4/5

(41)arviota
12 Palaa

45 min (josta 15 min aktiivista)

Paista iltaruoaksi tai brunssille pizzapannari! Mausta jauhelihalla ja juustolla täydennetty pannukakku basilikalla ja tarjoa raikkaan vihersalaatin kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa

TAIKINA

4 kplkananmunaa
6 dlmaitoa
1/2 tlsuolaa
1 rklrypsiöljyä
2 dlvehnäjauhoja

TÄYTE

1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
200 g(2-3 kpl) suippopaprikaa
400 g(1 pkt) jauhelihaa
2 rkltomaattipyreetä
1 rklbasilikaa
1 tlpaprikajauhetta
1/2 tlsuolaa
170 g(1 ps) juustoraastetta

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta, suola ja öljy. Sekoita jauhot taikinaan. Vatkaa loppu maito joukkoon. Anna turvota täytteen valmistamisen ajan.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    6 dlmaitoa
    1/2 tlsuolaa
    1 rklrypsiöljyä
    2 dlvehnäjauhoja
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Huuhtele paprikat. Poista kanta ja siemenet. Kuutioi paprikat. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää loppuvaiheessa sipulit, paprika ja mausteet. Kääntele hetki.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    200 g(2-3 kpl) suippopaprikaa
    400 g(1 pkt) jauhelihaa
    2 rkltomaattipyreetä
    1 rklbasilikaa
    1 tlpaprikajauhetta
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Sekoita pannaritaikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille. Ripottele jauhelihaseos ja juustoraaste pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

    MääräAinesosa
    170 g(1 ps) juustoraastetta

Hyvästi hävikki: Käytä pannariin jääkaapista löytyviä kasviksia. Porkkanaraaste ja kaalisuikaleetkin sopivat hyvin täytteeseen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tomaattipyreetä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
30.6.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä