Helppo jauhelihapannari
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Paista iltaruoaksi tai brunssille pizzapannari! Mausta jauhelihalla ja juustolla täydennetty pannukakku basilikalla ja tarjoa raikkaan vihersalaatin kanssa.
| TAIKINA | |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 6 dl | maitoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| TÄYTE | |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 200 g | (2-3 kpl) suippopaprikaa |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 rkl | basilikaa |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 170 g | (1 ps) juustoraastetta |
- 1.
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta, suola ja öljy. Sekoita jauhot taikinaan. Vatkaa loppu maito joukkoon. Anna turvota täytteen valmistamisen ajan.
- 2.
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Huuhtele paprikat. Poista kanta ja siemenet. Kuutioi paprikat. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää loppuvaiheessa sipulit, paprika ja mausteet. Kääntele hetki.
- 3.
Sekoita pannaritaikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille. Ripottele jauhelihaseos ja juustoraaste pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Paista iltaruoaksi tai brunssille pizzapannari! Mausta jauhelihalla ja juustolla täydennetty pannukakku basilikalla ja tarjoa raikkaan vihersalaatin kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
TAIKINA | |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 6 dl | maitoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
TÄYTE | |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 200 g | (2-3 kpl) suippopaprikaa |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 rkl | basilikaa |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 170 g | (1 ps) juustoraastetta |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta, suola ja öljy. Sekoita jauhot taikinaan. Vatkaa loppu maito joukkoon. Anna turvota täytteen valmistamisen ajan.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 6 dl maitoa 1/2 tl suolaa 1 rkl rypsiöljyä 2 dl vehnäjauhoja - 2
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Huuhtele paprikat. Poista kanta ja siemenet. Kuutioi paprikat. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää loppuvaiheessa sipulit, paprika ja mausteet. Kääntele hetki.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 1 kpl valkosipulinkynsi 200 g (2-3 kpl) suippopaprikaa 400 g (1 pkt) jauhelihaa 2 rkl tomaattipyreetä 1 rkl basilikaa 1 tl paprikajauhetta 1/2 tl suolaa - 3
Sekoita pannaritaikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille. Ripottele jauhelihaseos ja juustoraaste pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Määrä Ainesosa 170 g (1 ps) juustoraastetta
Hyvästi hävikki: Käytä pannariin jääkaapista löytyviä kasviksia. Porkkanaraaste ja kaalisuikaleetkin sopivat hyvin täytteeseen.
Ravintosisältö
235
Energiaa kcal
985
Energiaa kj
13,8 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,6 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
15,6 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
235
Energiaa kcal
985
Energiaa kj
13,8 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,6 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
15,6 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tomaattipyreetä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























