Helppo juuresmuusi

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

45 min (josta 20 min aktiivista)

Juuresmuusi syntyy perunasta, porkkanasta ja palsternakasta. Juuresten makua täydentää pieni määrä hunajaa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gjauhoista perunaa
2 kplporkkanaa
1 kplpalsternakka
1 1/2 dlmaitoa
1 rklhunajaa
1 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori perunat, porkkanat ja palsternakka. Paloittele ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta ja säästä keitinliemi.

    MääräAinesosa
    500 gjauhoista perunaa
    2 kplporkkanaa
    1 kplpalsternakka
  2. 2

    Survo juurekset maidon kanssa tai käytä sähkövatkainta. Ohenna keitinliemellä sopivan notkeaksi ja mausta hunajalla ja suolalla.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlmaitoa
    1 rklhunajaa
    1 tlsuolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä