Helppo juuresmuusi
45 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Juuresmuusi syntyy perunasta, porkkanasta ja palsternakasta. Juuresten makua täydentää pieni määrä hunajaa.
| 500 g | jauhoista perunaa |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | palsternakka |
| 1 1/2 dl | maitoa |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 tl | suolaa |
- 1.
Kuori perunat, porkkanat ja palsternakka. Paloittele ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta ja säästä keitinliemi.
- 2.
Survo juurekset maidon kanssa tai käytä sähkövatkainta. Ohenna keitinliemellä sopivan notkeaksi ja mausta hunajalla ja suolalla.
Juuresmuusi syntyy perunasta, porkkanasta ja palsternakasta. Juuresten makua täydentää pieni määrä hunajaa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | jauhoista perunaa |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | palsternakka |
| 1 1/2 dl | maitoa |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Kuori perunat, porkkanat ja palsternakka. Paloittele ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta ja säästä keitinliemi.
Määrä Ainesosa 500 g jauhoista perunaa 2 kpl porkkanaa 1 kpl palsternakka - 2
Survo juurekset maidon kanssa tai käytä sähkövatkainta. Ohenna keitinliemellä sopivan notkeaksi ja mausta hunajalla ja suolalla.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl maitoa 1 rkl hunajaa 1 tl suolaa
Ravintosisältö
150
Energiaa kcal
630
Energiaa kj
0,8 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,3 g
Hiilihydraatteja
9,0 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
3,8 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
150
Energiaa kcal
630
Energiaa kj
0,8 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,3 g
Hiilihydraatteja
9,0 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
3,8 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























