Helppo kasvislasagne

Arvostele resepti
6 Annosta

60 min

Helppo kasvislasagne maustuu meheväksi valkosipulilla ja juustokastikkeella.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1 rklöljyä
1 kpltomaattimurskaa
1 dlvettä
500 gpakastekasviksia
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
1 tlprovencale-yrttiseosta
1 kplsäilykeherkkusieniä
200 glasagnelevyjä

Juustokastike:

50 gmargariinia
3/4 dlvehnäjauhoja
8 dlmaitoa
150 - 200 gjuustoraastetta
1/2 tlsuolaa
1/4 tlviherpippurirouhetta

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla, kuullota sipulia hetki. Lisää valkosipulinkynnet, tomaattimurska, vesi, pakastekasvikset ja mausteet. Kuumenna, kunnes kasvikset ovat sulaneet. Lisää paloitellut herkkusienet. Jätä odottamaan. Valmista juustokastike. Sulata margariini kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sekoita. Kaada maito joukkoon erissä, samalla hyvin sekoittaen. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja hienonnetulla viherpippurilla. Lisää juustoraaste ja anna sen sulaa joukkoon. Kokoa lasagne uunivuokaan. Kaada vuoan pohjalle juustokastiketta, nosta lasagnelevyt pinnalle. Annostele päälle kasviskastiketta ja juustokastiketta. Nosta päälle lasagnelevyt, kasvis- ja juustokastike. Tee kerroksia samalla tavoin ja jätä päällimmäiseksi lasagnelevyt sekä juustokastike. Kypsennä lasagnea 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä