Helppo kasvislasagne - Yhteishyvä

Helppo kasvislasagne

Helppo kasvislasagne
Annokset
6
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
175°C
Ruokavalio
Helppo kasvislasagne maustuu meheväksi valkosipulilla ja juustokastikkeella.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Tomaattimurskaa
1 dl
Vettä
500 g
Pakastekasviksia
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
1 tl
Provencale-yrttiseosta
1 kpl
Säilykeherkkusieniä
200 g
Lasagnelevyjä

JUUSTOKASTIKE:

50 g
Margariinia
3/4 dl
Vehnäjauhoja
8 dl
Maitoa
150 - 200 g
Juustoraastetta
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Viherpippurirouhetta

Näin teet

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla, kuullota sipulia hetki. Lisää valkosipulinkynnet, tomaattimurska, vesi, pakastekasvikset ja mausteet. Kuumenna, kunnes kasvikset ovat sulaneet. Lisää paloitellut herkkusienet. Jätä odottamaan. Valmista juustokastike. Sulata margariini kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sekoita. Kaada maito joukkoon erissä, samalla hyvin sekoittaen. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja hienonnetulla viherpippurilla. Lisää juustoraaste ja anna sen sulaa joukkoon. Kokoa lasagne uunivuokaan. Kaada vuoan pohjalle juustokastiketta, nosta lasagnelevyt pinnalle. Annostele päälle kasviskastiketta ja juustokastiketta. Nosta päälle lasagnelevyt, kasvis- ja juustokastike. Tee kerroksia samalla tavoin ja jätä päällimmäiseksi lasagnelevyt sekä juustokastike. Kypsennä lasagnea 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.1.2007
Muokattu: 7.1.2019
Jaa Somessa