Helppo kotijäätelö ja kirsikkahilloke

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Helppo kotijäätelö valmistuu vaivatta ilman jäätelökonetta: vispaa kerma, sekoita ainekset ja pakasta yön yli. Keitä jäätelön kaveriksi vaniljainen kirsikkahilloke.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 dlturkkilaista jogurttia
397 g(1 prk) kondensoitua makeutettua maitoa
1 kplsitruuna
2 dlvispikermaa

Kirsikkahilloke

750 g(1 l) kirsikoita
1 dlsokeria
1 rklvettä
1 kplvaniljatanko
1 kpllime

Valmistus

  1. 1

    Sekoita jogurtti ja kondensoitu maito kulhossa. Pese sitruuna ja raasta kuori jogurttiseokseen. Puolita sitruuna ja purista mehu toisesta puolikkaasta. Sekoita mehu seokseen.

    MääräAinesosa
    2 dlturkkilaista jogurttia
    397 g(1 prk) kondensoitua makeutettua maitoa
    1 kplsitruuna
  2. 2

    Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Lisää vaahto varovasti käännellen jogurttiseokseen. Kumoa seos pakastusta kestävään astiaan (noin 2 l) ja pakasta yön yli.

    MääräAinesosa
    2 dlvispikermaa
  3. 3

    Valmista hilloke. Poista kirsikoista kivet. Yhdistä kirsikat, sokeri ja vesi kattilassa. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan. Keitä 10 minuuttia. Purista limen mehu joukkoon ja keitä 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    750 g(1 l) kirsikoita
    1 dlsokeria
    1 rklvettä
    1 kplvaniljatanko
    1 kpllime

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 397 g (1 prk) kondensoitua makeutettua maitoa, 1 kpl vaniljatanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Piia Arnould
23.7.2018
|
Päivitetty: 16.12.2025