Helppo kotijäätelö ja kirsikkahilloke

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Jäätelön tekemiseen ei aina tarvita jäätelökonetta. Vispaa kerma, sekoita ainekset ja pakasta yön yli.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 dlturkkilaista jogurttia
1 kpl(397 g) kondensoitua makeutettua maitoa
1 kplsitruuna
2 dlvispikermaa

Kirsikkahilloke

1 lkirsikoita
1 dlsokeria
1 rklvettä
1 kplvaniljatanko
1 kpllime
suolaa

Valmistus

  1. 1

    Sekoita jogurtti ja kondensoitu maito kulhossa. Pese sitruuna ja raasta kuori jogurttiseokseen. Puolita sitruuna ja purista mehu toisesta puolikkaasta. Sekoita seokseen. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Lisää vaahto varovasti käännellen jogurttiseokseen. Kumoa seos astiaan (noin 2 l) ja pakasta yön yli.

    Valmista hilloke. Poista kirsikoista kivet. Yhdistä kirsikat, sokeri ja vesi kattilassa. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan. Keitä 10 minuuttia. Purista limen mehu joukkoon ja keitä 5 minuuttia. Mausta ripauksella suolaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 prk (397 g) kondensoitua makeutettua maitoa, 1 rkl Vettä, Vaniljatanko, Lime, Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Piia Arnould
23.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä