Sekoita jogurtti ja kondensoitu maito kulhossa. Pese sitruuna ja raasta kuori jogurttiseokseen. Puolita sitruuna ja purista mehu toisesta puolikkaasta. Sekoita seokseen. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Lisää vaahto varovasti käännellen jogurttiseokseen. Kumoa seos astiaan (noin 2 l) ja pakasta yön yli.
Valmista hilloke. Poista kirsikoista kivet. Yhdistä kirsikat, sokeri ja vesi kattilassa. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan. Keitä 10 minuuttia. Purista limen mehu joukkoon ja keitä 5 minuuttia. Mausta ripauksella suolaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
409
1711
23,3 g
16,3 g
42,0 g
42,0 g
2,8 g
3,8 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 prk (397 g) kondensoitua makeutettua maitoa,
1 rkl Vettä,
Vaniljatanko,
Lime,
Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli