Helppo mustikkahillo

arvosana5/5

(1)arvio
10 Desilitraa

30 min

Mustikkahillo on makea muisto kesästä! Mehukkaan hillon muodossa mustikkasadosta voi nauttia pitkin syksyä. Mustikkahillo onnistuu myös pakastemustemustikoista.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kgmustikoita
1/2 dlvettä
6 dlhillosokeria
1 tlvaniljasokeria

Valmistus

  1. 1

    Mittaa marjat ja vesi kattilaan ja kuumenna, kunnes muodostuu höyryä. Lisää sokeri sekoittaen. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kgmustikoita
    1/2 dlvettä
    6 dlhillosokeria
  2. 2

    Anna jäähtyä puolisen tuntia. Poista pinnalle muodostunut vaahto. Mausta hillo halutessasi vaniljasokerilla.

    MääräAinesosa
    1 tlvaniljasokeria
  3. 3

    Purkita hillo puhdistettuihin, kuumiin lasitölkkeihin. Sulje kannet heti ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä jäähtyneet purkit kylmään. Hygieenisesti puhtaisiin tölkkeihin säilötty hillo säilyy kylmässä useita kuukausia.

Vinkki: Mausta mustikkahillo sitruksilla korvaamalla vesi limen tai sitruunan mehulla. Ja kun on aihetta juhlaan, kiehauta mustikkahillo vaikkapa britakakun väliin.

Vinkki: Mustikkahillo onnistuu myös pakastemustikoista, joten herkullista hilloa voi keitellä sydäntalvellakin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä