Helppo napolilainen pizza

arvosana5/5

(2)arviota
4 Kappaletta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Napolilaisen pizzan yksinkertaiset, maukkaat raaka-aineet tekevät siitä kiistattoman klassikon: hyvä pizzapohja, täytteeksi tomaattikastiketta, mozzarellajuustoa ja tuoretta basilikaa!

Ainekset

MääräAinesosa
680 g(1 ps) pizzataikinaa (pakaste, kotimaista)

Täyte

400 g(1 prk) tomaattimurskaa
1 tlsokeria
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1 kplpieni valkosipulinkynsi
1 rklneitsytoliiviöljyä
70 gparmesaanijuustoraastetta
375 g(3 ps, à 125 g) mozzarellajuustoa
1 kplruukku basilikaa

Valmistus (Uuni 250°C)

  1. 1

    Aloita valmistus edellisenä päivänä. Hienonna valkosipuli. Sekoita sokeri, suola, pippuri, valkosipuli ja öljy tomaattimurskaan, siirrä jääkaappiin. Sulata taikinapallot jääkaapissa öljytyssä astiassa 6–12 tuntia.

    MääräAinesosa
    1 kplpieni valkosipulinkynsi
    1 tlsokeria
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1 rklneitsytoliiviöljyä
    400 g(1 prk) tomaattimurskaa
    680 g(1 ps) pizzataikinaa (pakaste, kotimaista)
  2. 2

    Ota taikinat huoneenlämpöön ja kohota tunti. Laita uuni ja pelti kuumenemaan 250 asteeseen. Tee yksi pizza kerrallaan. Viipaloi mozzarellat. Painele taikina leivinpaperille jauhotetuin tai öljytyin sormin. Jätä reunat paksummiksi. Kun uuni on kuuma, ota pelti uunista ja vedä taikina leivinpaperin avulla kuumalle pellille.

    MääräAinesosa
    375 g(3 ps, à 125 g) mozzarellajuustoa
  3. 3

    Levitä tomaattimurskaa pohjalle ja ripottele päälle parmesaaniraasteetta. Paista noin 5 minuuttia ja levitä päälle mozzarellaviipaleita. Jatka paistamista vielä noin 3 minuuttia, tai kunnes mozzarellat ovat sulaneet ja reunat saaneet hiukan väriä. Kypsennä loput pizza samoin. Revi basilikanlehtiä pizzojen päälle.

    MääräAinesosa
    70 gparmesaanijuustoraastetta
    375 g(3 ps, à 125 g) mozzarellajuustoa
    1 kplruukku basilikaa

Käytä esikuumennettua pizzakiveä, jos mahdollista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 680 g (1 ps) pizzataikinaa (pakaste, Kotimaista).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Anna Huovinen
22.6.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä