Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Helppo napolilainen pizza

Helppo napolilainen pizza

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta
Napolilaisen pizzan yksinkertaiset, maukkaat raaka-aineet tekevät siitä kiistattoman klassikon: hyvä pizzapohja, täytteeksi tomaattikastiketta, mozzarellajuustoa ja tuoretta basilikaa. Valmista napolilainen pizza kotona valmiista pizzataikinasta uunissa tai grillissä pizzakivellä.

Ruokavaliot

Ainekset

520 g
(1 ps) pizzataikinaa (pakaste) (esim. Dennis)

täyte

400 g
(1 prk) tomaattimurskaa
1 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 kpl
pieni valkosipulinkynsi
1 rkl
neitsytoliiviöljyä
70 g
parmesaanijuustoraastetta
250 g
(2 ps) mozzarellajuustoa (à 125 g)
1 kpl
ruukku basilikaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Aloita valmistus edellisenä päivänä. Hienonna valkosipuli. Sekoita sokeri, suola, pippuri, valkosipuli ja öljy tomaattimurskaan, siirrä jääkaappiin. Sulata taikinapallot jääkaapissa öljytyssä astiassa 6–12 tuntia.

1 kpl
pieni valkosipulinkynsi
1 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 rkl
neitsytoliiviöljyä
400 g
(1 prk) tomaattimurskaa
520 g
(1 ps) pizzataikinaa (pakaste) (esim. Dennis)
2

Ota taikinat huoneenlämpöön ja kohota tunti. Laita uuni ja pelti kuumenemaan 250 asteeseen. Tee yksi pizza kerrallaan. Paloittele mozzarellat. Painele taikina leivinpaperille jauhotetuin tai öljytyin sormin. Jätä reunat paksummiksi. Kun uuni on kuuma, ota pelti uunista ja vedä taikina leivinpaperin avulla kuumalle pellille.

250 g
(2 ps) mozzarellajuustoa (à 125 g)
3

Levitä puolet tomaattimurskasta pohjalle ja ripottele päälle puolet juustoraasteesta. Paista noin 5 minuuttia ja levitä päälle puolet mozzarellapaloista. Jatka paistamista vielä noin 3 minuuttia, tai kunnes mozzarellat ovat sulaneet ja reunat saaneet hiukan väriä. Kypsennä toinen pizza samoin. Revi basilikanlehtiä pizzojen päälle.

70 g
parmesaanijuustoraastetta
1 kpl
ruukku basilikaa

Vinkki: Käytä esikuumennettua pizzakiveä, jos mahdollista.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 22.6.2021
Muokattu: 22.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

609

2552

45,5 g

24,0 g

13,0 g

12,5 g

4,0 g

33,5 g

3,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

520 g (1 ps) pizzataikinaa (pakaste) (esim, Dennis).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli