Helppo napolilainen pizza
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Napolilaisen pizzan yksinkertaiset, maukkaat raaka-aineet tekevät siitä kiistattoman klassikon: hyvä pizzapohja, täytteeksi tomaattikastiketta, mozzarellajuustoa ja tuoretta basilikaa!
| 680 g | (1 ps) pizzataikinaa (pakaste, kotimaista) |
| Täyte | |
|---|---|
| 400 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 kpl | pieni valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | neitsytoliiviöljyä |
| 70 g | parmesaanijuustoraastetta |
| 375 g | (3 ps, à 125 g) mozzarellajuustoa |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
- 1.
Aloita valmistus edellisenä päivänä. Hienonna valkosipuli. Sekoita sokeri, suola, pippuri, valkosipuli ja öljy tomaattimurskaan, siirrä jääkaappiin. Sulata taikinapallot jääkaapissa öljytyssä astiassa 6–12 tuntia.
- 2.
Ota taikinat huoneenlämpöön ja kohota tunti. Laita uuni ja pelti kuumenemaan 250 asteeseen. Tee yksi pizza kerrallaan. Viipaloi mozzarellat. Painele taikina leivinpaperille jauhotetuin tai öljytyin sormin. Jätä reunat paksummiksi. Kun uuni on kuuma, ota pelti uunista ja vedä taikina leivinpaperin avulla kuumalle pellille.
- 3.
Levitä tomaattimurskaa pohjalle ja ripottele päälle parmesaaniraasteetta. Paista noin 5 minuuttia ja levitä päälle mozzarellaviipaleita. Jatka paistamista vielä noin 3 minuuttia, tai kunnes mozzarellat ovat sulaneet ja reunat saaneet hiukan väriä. Kypsennä loput pizza samoin. Revi basilikanlehtiä pizzojen päälle.
Helppo napolilainen pizza
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Napolilaisen pizzan yksinkertaiset, maukkaat raaka-aineet tekevät siitä kiistattoman klassikon: hyvä pizzapohja, täytteeksi tomaattikastiketta, mozzarellajuustoa ja tuoretta basilikaa!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 680 g | (1 ps) pizzataikinaa (pakaste, kotimaista) |
Täyte | |
| 400 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 kpl | pieni valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | neitsytoliiviöljyä |
| 70 g | parmesaanijuustoraastetta |
| 375 g | (3 ps, à 125 g) mozzarellajuustoa |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
Valmistus (Uuni 250°C)
- 1
Aloita valmistus edellisenä päivänä. Hienonna valkosipuli. Sekoita sokeri, suola, pippuri, valkosipuli ja öljy tomaattimurskaan, siirrä jääkaappiin. Sulata taikinapallot jääkaapissa öljytyssä astiassa 6–12 tuntia.
Määrä Ainesosa 1 kpl pieni valkosipulinkynsi 1 tl sokeria 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1 rkl neitsytoliiviöljyä 400 g (1 prk) tomaattimurskaa 680 g (1 ps) pizzataikinaa (pakaste, kotimaista) - 2
Ota taikinat huoneenlämpöön ja kohota tunti. Laita uuni ja pelti kuumenemaan 250 asteeseen. Tee yksi pizza kerrallaan. Viipaloi mozzarellat. Painele taikina leivinpaperille jauhotetuin tai öljytyin sormin. Jätä reunat paksummiksi. Kun uuni on kuuma, ota pelti uunista ja vedä taikina leivinpaperin avulla kuumalle pellille.
Määrä Ainesosa 375 g (3 ps, à 125 g) mozzarellajuustoa - 3
Levitä tomaattimurskaa pohjalle ja ripottele päälle parmesaaniraasteetta. Paista noin 5 minuuttia ja levitä päälle mozzarellaviipaleita. Jatka paistamista vielä noin 3 minuuttia, tai kunnes mozzarellat ovat sulaneet ja reunat saaneet hiukan väriä. Kypsennä loput pizza samoin. Revi basilikanlehtiä pizzojen päälle.
Määrä Ainesosa 70 g parmesaanijuustoraastetta 375 g (3 ps, à 125 g) mozzarellajuustoa 1 kpl ruukku basilikaa
Käytä esikuumennettua pizzakiveä, jos mahdollista.
Ravintosisältö
388
Energiaa kcal
1624
Energiaa kj
29,3 g
Rasvaa
16,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,5 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
22,5 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
388
Energiaa kcal
1624
Energiaa kj
29,3 g
Rasvaa
16,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,5 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
22,5 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 680 g (1 ps) pizzataikinaa (pakaste, Kotimaista).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























