
Helppo napolilainen pizza
Ainekset
Täyte
Valmistus
Aloita valmistus edellisenä päivänä. Hienonna valkosipuli. Sekoita sokeri, suola, pippuri, valkosipuli ja öljy tomaattimurskaan, siirrä jääkaappiin. Sulata taikinapallot jääkaapissa öljytyssä astiassa 6–12 tuntia.
Ota taikinat huoneenlämpöön ja kohota tunti. Laita uuni ja pelti kuumenemaan 250 asteeseen. Tee yksi pizza kerrallaan. Viipaloi mozzarellat. Painele taikina leivinpaperille jauhotetuin tai öljytyin sormin. Jätä reunat paksummiksi. Kun uuni on kuuma, ota pelti uunista ja vedä taikina leivinpaperin avulla kuumalle pellille.
Levitä tomaattimurskaa pohjalle ja ripottele päälle parmesaaniraasteetta. Paista noin 5 minuuttia ja levitä päälle mozzarellaviipaleita. Jatka paistamista vielä noin 3 minuuttia, tai kunnes mozzarellat ovat sulaneet ja reunat saaneet hiukan väriä. Kypsennä loput pizza samoin. Revi basilikanlehtiä pizzojen päälle.
Vinkki: Käytä esikuumennettua pizzakiveä, jos mahdollista.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
388
1624
29,3 g
16,0 g
6,5 g
6,3 g
2,0 g
22,5 g
2,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
680 g (1 ps) pizzataikinaa (pakaste, Kotimaista).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli