Ota liha huoneenlämpöön noin tunniksi. Laita se kannelliseen uunivuokaan.
Yhdistä maustetahnan ainekset ja hiero tasaisesti lihan pintaan.
Kaada vesi vuokaan. Lisää halutessasi kuoritut valkosipulit ja viipaloitu chili. Paista 200-asteisessa uunissa ilman kantta noin 30 minuuttia. Laske uunin lämpötila 125 asteeseen ja peitä vuoka kannella tai foliolla. Kypsennä vielä noin 4 tuntia. Liha on valmista, kun se hajoaa helposti haarukalla vedettäessä.
Anna lihan tekeytyä peitettynä hetki. Nosta liha vuoasta ja ota paistoliemi talteen. Riivi liha kahdella haarukalla suikaleiksi. Poista tarvittaessa ylimääräinen rasva. Laita riivityt lihat takaisin pataan. Sekoita paistoliemi (enintään 2 dl) ja BBQ-kastike lihan joukkoon.
Kuumenna ennen tarjoilua 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Vinkki: Voit korvata fariinisokerin ruokosokerilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
377
1580
27,5 g
10,0 g
2,8 g
2,2 g
0,5 g
30,2 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 - 2 dl BBQ-kastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli