Helppo pulled pork
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mehevä pulled pork valmistuu uunissa kuin itsestään. Viimeistele mehevä nyhtöpossu BBQ-kastikkeella ja tarjoa esimerkiksi hampurilaisten tai hodarien täytteenä.
| 1 kg | porsaan kassleria |
| 1 dl | vettä |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punainen chili |
| Maustetahna | |
|---|---|
| 1 rkl | öljyä |
| 1 rkl | fariinisokeria |
| 2 tl | savustettua paprikajauhetta |
| 1 tl | chilijauhetta |
| 1 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| 1 - 2 dl | bbq-kastiketta |
- 1.
Ota liha huoneenlämpöön noin tunniksi. Laita se kannelliseen uunivuokaan.
- 2.
Yhdistä maustetahnan ainekset ja hiero tasaisesti lihan pintaan.
- 3.
Kaada vesi vuokaan. Lisää halutessasi kuoritut valkosipulit ja viipaloitu chili. Paista 200-asteisessa uunissa ilman kantta noin 30 minuuttia. Laske uunin lämpötila 125 asteeseen ja peitä vuoka kannella tai foliolla. Kypsennä vielä noin 4 tuntia. Liha on valmista, kun se hajoaa helposti haarukalla vedettäessä.
- 4.
Anna lihan tekeytyä peitettynä hetki. Nosta liha vuoasta ja ota paistoliemi talteen. Riivi liha kahdella haarukalla suikaleiksi. Poista tarvittaessa ylimääräinen rasva. Laita riivityt lihat takaisin pataan. Sekoita paistoliemi (enintään 2 dl) ja BBQ-kastike lihan joukkoon.
- 5.
Kuumenna ennen tarjoilua 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Helppo pulled pork
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)
Mehevä pulled pork valmistuu uunissa kuin itsestään. Viimeistele mehevä nyhtöpossu BBQ-kastikkeella ja tarjoa esimerkiksi hampurilaisten tai hodarien täytteenä.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | porsaan kassleria |
| 1 dl | vettä |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punainen chili |
Maustetahna | |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 rkl | fariinisokeria |
| 2 tl | savustettua paprikajauhetta |
| 1 tl | chilijauhetta |
| 1 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 1 - 2 dl | bbq-kastiketta |
Valmistus (Uuni 125°C)
- 1
Ota liha huoneenlämpöön noin tunniksi. Laita se kannelliseen uunivuokaan.
Määrä Ainesosa 1 kg porsaan kassleria - 2
Yhdistä maustetahnan ainekset ja hiero tasaisesti lihan pintaan.
Määrä Ainesosa 1 rkl öljyä 1 rkl fariinisokeria 2 tl savustettua paprikajauhetta 1 tl chilijauhetta 1 tl mustapippuria rouhittuna 1 tl suolaa - 3
Kaada vesi vuokaan. Lisää halutessasi kuoritut valkosipulit ja viipaloitu chili. Paista 200-asteisessa uunissa ilman kantta noin 30 minuuttia. Laske uunin lämpötila 125 asteeseen ja peitä vuoka kannella tai foliolla. Kypsennä vielä noin 4 tuntia. Liha on valmista, kun se hajoaa helposti haarukalla vedettäessä.
Määrä Ainesosa 1 dl vettä 3 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl punainen chili - 4
Anna lihan tekeytyä peitettynä hetki. Nosta liha vuoasta ja ota paistoliemi talteen. Riivi liha kahdella haarukalla suikaleiksi. Poista tarvittaessa ylimääräinen rasva. Laita riivityt lihat takaisin pataan. Sekoita paistoliemi (enintään 2 dl) ja BBQ-kastike lihan joukkoon.
Määrä Ainesosa 1 - 2 dl bbq-kastiketta - 5
Kuumenna ennen tarjoilua 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Vinkki: Voit korvata fariinisokerin ruokosokerilla.
Ravintosisältö
377
Energiaa kcal
1580
Energiaa kj
27,5 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,8 g
Hiilihydraatteja
2,2 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
30,2 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
377
Energiaa kcal
1580
Energiaa kj
27,5 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,8 g
Hiilihydraatteja
2,2 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
30,2 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 - 2 dl BBQ-kastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























