Helppo purkkisalaatti
Noin 1,5 tuntia (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Purkkisalaatista riittää kasviksia monen päivän aterioille, kun valmistat reilun annoksen. Raikas ja värikäs raastesalaatti saa makua inkiväärillä maustetusta kastikkeesta.
| 500 g | keräkaalia |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 200 g | lanttua |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
| Kastike | |
|---|---|
| 3 cm | pala inkivääriä |
| 3/4 dl | omenaviini- tai omenasiiderietikkaa |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
- 1.
Huuhtele kaali ja paprika. Suikaloi tai raasta kaali. Halkaise paprika, poista siemenet ja suikaloi paprika. Pese, kuori ja raasta lanttu sekä porkkanat. Hienonna persilja. Laita kasvikset kannelliseen lasipurkkiin (vetoisuus noin 2 litraa).
- 2.
Kuori ja raasta inkivääri (1 rkl). Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Kääntele kastike salaatin joukkoon. Siirrä salaatti jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi.
Helppo purkkisalaatti
arvosana4/5
Noin 1,5 tuntia (josta 20 min aktiivista)
Purkkisalaatista riittää kasviksia monen päivän aterioille, kun valmistat reilun annoksen. Raikas ja värikäs raastesalaatti saa makua inkiväärillä maustetusta kastikkeesta.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | keräkaalia |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 200 g | lanttua |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
Kastike | |
| 3 cm | pala inkivääriä |
| 3/4 dl | omenaviini- tai omenasiiderietikkaa |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Huuhtele kaali ja paprika. Suikaloi tai raasta kaali. Halkaise paprika, poista siemenet ja suikaloi paprika. Pese, kuori ja raasta lanttu sekä porkkanat. Hienonna persilja. Laita kasvikset kannelliseen lasipurkkiin (vetoisuus noin 2 litraa).
Määrä Ainesosa 500 g keräkaalia 1 kpl punainen paprika 200 g lanttua 2 kpl porkkanaa 1 kpl ruukku persiljaa - 2
Kuori ja raasta inkivääri (1 rkl). Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Kääntele kastike salaatin joukkoon. Siirrä salaatti jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi.
Määrä Ainesosa 3 cm pala inkivääriä 3/4 dl omenaviini- tai omenasiiderietikkaa 1/2 dl rypsiöljyä 2 rkl sokeria 1/2 tl suolaa
Vinkki: Salaatti säilyy jääkaapissa jopa 5 päivää.
Vinkki: Hyödynnä purkkisalaattiin muita rapeita kasviksia, kuten punakaalia, naurista, varsiselleriä, retiisiä ja sipulia.
Vinkki: Kokeile aasialaistyyppistä versiota purkkisalaatista. Korvaa persilja korianterilla ja lisää salaattiin punainen chili. Mausta kastiketta limenmehulla sekä soija- ja kalakastikkeella.
Ravintosisältö
77
Energiaa kcal
321
Energiaa kj
4,7 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,2 g
Hiilihydraatteja
6,1 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
0,9 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
77
Energiaa kcal
321
Energiaa kj
4,7 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,2 g
Hiilihydraatteja
6,1 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
0,9 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 ruukku persiljaa, 3 cm pala inkivääriä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























