Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo raparperimehu

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
2 Litraa
Fork and knife
2 Litraa
Kiehauta raparperit, anna uuttua pari päivää ja makeuta. Uutettu mehu syntyy ilman mehumaijaa niin tuoreesta kuin pakastetustakin raparperista käyttäen sitruunahappoa.

Ainekset

3 l
(noin 1 400 g) raparperia paloina
2 l
Vettä
1/2 tl
Sitruunahappoa

Lisäksi

3 dl
Sokeria (1,5 dl sokeria / 1 l mehua)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa raparperinpalat ja vesi kattilaan. Kiehauta. Ota 1 dl vettä kattilasta ja liuota sitruunahappo siihen. Kaada seos takaisin kattilaan. Laita kansi kattilan päälle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä jäähtynyt kattila jääkaappiin 2 vuorokaudeksi.

2 l
Vettä
3 l
(noin 1 400 g) raparperia paloina
1/2 tl
Sitruunahappoa
2

Siivilöi mehu. Anna mäskin valua mahdollisimman kuivaksi.

3

Mittaa mehun määrä. Laske tarvittavan sokerin määrä: tarvitset 1 ½ dl sokeria yhtä mehulitraa kohti. Lisää sokeri mehuun ja sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Pullota mehu. Mehu säilyy jääkaapissa muutaman viikon.

3 dl
Sokeria (1,5 dl sokeria / 1 l mehua)
4

Laimenna mehua vedellä tai kivennäisvedellä ennen juomista. Raparperimehu sopii hyvin myös kesäisiin drinkkeihin ja booliin.

Vinkki: Uutetut mehut eivät säily yhtä hyvin kuin keitetyt mehut, joten tee vain muutaman viikon satsi kerrallaan. Voit valmistaa uutettua mehua myös tuoreista tai pakastetuista marjoista.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.4.2018
|
Muokattu: 13.5.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

821

3434

1,0 g

177,0 g

177,0 g

12,5 g

6,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Sitruunahappoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli