Mittaa raparperinpalat ja vesi kattilaan. Kiehauta. Ota 1 dl vettä kattilasta ja liuota sitruunahappo siihen. Kaada seos takaisin kattilaan. Laita kansi kattilan päälle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä jäähtynyt kattila jääkaappiin 2 vuorokaudeksi.
Siivilöi mehu. Anna mäskin valua mahdollisimman kuivaksi.
Mittaa mehun määrä. Laske tarvittavan sokerin määrä: tarvitset 1 ½ dl sokeria yhtä mehulitraa kohti. Lisää sokeri mehuun ja sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Pullota mehu. Mehu säilyy jääkaapissa muutaman viikon.
Laimenna mehua vedellä tai kivennäisvedellä ennen juomista. Raparperimehu sopii hyvin myös kesäisiin drinkkeihin ja booliin.
Vinkki: Uutetut mehut eivät säily yhtä hyvin kuin keitetyt mehut, joten tee vain muutaman viikon satsi kerrallaan. Voit valmistaa uutettua mehua myös tuoreista tai pakastetuista marjoista.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
6868
1641
2,0 g
—
354,0 g
354,0 g
25,0 g
12,0 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 l Vettä,
0,5 tl Sitruunahappoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli