Helppo raparperimehu | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Helppo raparperimehu käyttäen sitruunahappoa

Helppo raparperimehu

timer-icon30 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Kiehauta raparperit, anna uuttua pari päivää ja makeuta. Uutettu mehu syntyy ilman mehumaijaa niin tuoreesta kuin pakastetustakin raparperista käyttäen sitruunahappoa.

Ainekset

3 l
(noin 1 400 g) raparperia paloina
2 l
Vettä
1/2 tl
Sitruunahappoa

lisäksi

3 dl
Sokeria (1,5 dl sokeria / 1 l mehua)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Mittaa raparperinpalat ja vesi kattilaan. Kiehauta. Ota 1 dl vettä kattilasta ja liuota sitruunahappo siihen. Kaada seos takaisin kattilaan. Laita kansi kattilan päälle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä jäähtynyt kattila jääkaappiin 2 vuorokaudeksi.

2 l
Vettä
3 l
(noin 1 400 g) raparperia paloina
1/2 tl
Sitruunahappoa
2

Siivilöi mehu. Anna mäskin valua mahdollisimman kuivaksi.

3

Mittaa mehun määrä. Laske tarvittavan sokerin määrä: tarvitset 1 ½ dl sokeria yhtä mehulitraa kohti. Lisää sokeri mehuun ja sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Pullota mehu. Mehu säilyy jääkaapissa muutaman viikon.

3 dl
Sokeria (1,5 dl sokeria / 1 l mehua)
4

Laimenna mehua vedellä tai kivennäisvedellä ennen juomista. Raparperimehu sopii hyvin myös kesäisiin drinkkeihin ja booliin.

5

Vinkki: Uutetut mehut eivät säily yhtä hyvin kuin keitetyt mehut, joten tee vain muutaman viikon satsi kerrallaan. Voit valmistaa uutettua mehua myös tuoreista tai pakastetuista marjoista.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.4.2018
Muokattu: 3.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

6868

1641

2,0 g

354,0 g

354,0 g

25,0 g

12,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 l Vettä,

0,5 tl Sitruunahappoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli