Helppo savukalamousse

arvosana5/5

(2)arviota
30 Kappaletta

15 min

Kotimaista-merkin savustetusta kalasäilykkeestä valmistuu nopeasti yrttinen kalatahna. Täytä rapeat ruisnapit kalatahnalla ja tarjoa pikkunaposteltavana. Savukalatahna sopii myös keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kplruukku kotimaista-tilliä
1 kplruukku kotimaista-ruohosipulia
120 g(1 prk) kotimaista-smetanaa
115 g(1 prk) kotimaista-leppäsavukalaa

Tarjoiluun

75 g(½ ps) kotimaista-ruisnappeja

Valmistus

  1. 1

    Hienonna tilli ja ruohosipuli. Vaahdota smetana sähkövatkaimella.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku kotimaista-tilliä
    1 kplruukku kotimaista-ruohosipulia
    120 g(1 prk) kotimaista-smetanaa
  2. 2

    Valuta öljy kalasäilykkeestä. Murenna kala haarukalla purkissa.

    MääräAinesosa
    115 g(1 prk) kotimaista-leppäsavukalaa
  3. 3

    Sekoita yrtit ja kala smetanaan. Mausta halutessasi ripauksella suolaa ja mustapippuria.

  4. 4

    Lusikoi tai pursota tahnaa ruiskuppeihin.

    MääräAinesosa
    75 g(½ ps) kotimaista-ruisnappeja

Vinkki: Tee kaksinkertainen annos täytettä pussilliseen ruisnappeja.

Vinkki: Valmista resepti Kotimaista-sarjan tuotteilla! Kotimaista on S-ryhmän oma merkki. Tuotteet täyttävät Hyvää Suomesta- ja Sirkkalehti-merkkien kotimaisuusvaatimukset.

Katso lisää Kotimaista-reseptejä täältä:

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Ninna Lindström
20.5.2021
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä