Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo savukalamousse

timer-icon15 min
Fork and knife
30 Kappaletta
Fork and knife
30 Kappaletta
Kotimaista-merkin savustetusta kalasäilykkeestä valmistuu nopeasti yrttinen kalatahna. Täytä rapeat ruisnapit kalatahnalla ja tarjoa pikkunaposteltavana. Savukalatahna sopii myös keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset

1 kpl
ruukku Kotimaista-tilliä
1 kpl
ruukku Kotimaista-ruohosipulia
120 g
(1 prk) Kotimaista-smetanaa
115 g
(1 prk) Kotimaista-leppäsavukalaa

Tarjoiluun

75 g
(½ ps) Kotimaista-ruisnappeja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Hienonna tilli ja ruohosipuli. Vaahdota smetana sähkövatkaimella.

1 kpl
ruukku Kotimaista-tilliä
1 kpl
ruukku Kotimaista-ruohosipulia
120 g
(1 prk) Kotimaista-smetanaa
2

Valuta öljy kalasäilykkeestä. Murenna kala haarukalla purkissa.

115 g
(1 prk) Kotimaista-leppäsavukalaa
3

Sekoita yrtit ja kala smetanaan. Mausta halutessasi ripauksella suolaa ja mustapippuria.

4

Lusikoi tai pursota tahnaa ruiskuppeihin.

75 g
(½ ps) Kotimaista-ruisnappeja

Vinkki: Tee kaksinkertainen annos täytettä pussilliseen ruisnappeja.

Vinkki: Valmista resepti Kotimaista-sarjan tuotteilla! Kotimaista on S-ryhmän oma merkki. Tuotteet täyttävät Hyvää Suomesta- ja Sirkkalehti-merkkien kotimaisuusvaatimukset.

Katso lisää Kotimaista-reseptejä täältä:

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 20.5.2021
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

26

109

1,9 g

1,1 g

1,2 g

0,5 g

0,2 g

1,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli