Helppo tomaattikeitto
15 min

Nappaa talteen!
Helppo tomaattikeitto tehdään yrttimaustetusta tomaattimurskasta. Tuore basilika tehostaa makua ja paahdetut mantelit antavat nopeasti valmistuvalle keitolle purutuntumaa.
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 780 g | (2 tlk, à 390 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa |
| 1 dl | vettä |
| 2 tl | sokeria |
| 1 rkl | balsamicoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 3/4 kpl | ruukkua basilikaa |
| 2 dl | kaurakasvirasvasekoitetta |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 dl | kuorittuja manteleita |
| 1/4 kpl | ruukkua basilikaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
- 1.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja paista sipuleita pari minuuttia.
- 2.
Lisää tomaattimurska kattilaan. Huuhtele purkit vedellä ja lisää vesi keittoon. Sekoita joukkoon sokeri, balsamico, suola ja mustapippuri. Keitä 5 minuuttia.
- 3.
Hienonna basilika. Paahda päälle tulevat mantelit kuumalla kuivalla pannulla ja rouhi ne.
- 4.
Lisää kaurasekoite keittoon, kuumenna ja soseuta sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon basilika.
- 5.
Annostele keitto lautasille ja viimeistele manteleilla, lopulla basilikalla sekä oliiviöljyllä.
Helppo tomaattikeitto tehdään yrttimaustetusta tomaattimurskasta. Tuore basilika tehostaa makua ja paahdetut mantelit antavat nopeasti valmistuvalle keitolle purutuntumaa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 780 g | (2 tlk, à 390 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa |
| 1 dl | vettä |
| 2 tl | sokeria |
| 1 rkl | balsamicoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 3/4 kpl | ruukkua basilikaa |
| 2 dl | kaurakasvirasvasekoitetta |
Lisäksi | |
| 1 dl | kuorittuja manteleita |
| 1/4 kpl | ruukkua basilikaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja paista sipuleita pari minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 1 rkl oliiviöljyä - 2
Lisää tomaattimurska kattilaan. Huuhtele purkit vedellä ja lisää vesi keittoon. Sekoita joukkoon sokeri, balsamico, suola ja mustapippuri. Keitä 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 780 g (2 tlk, à 390 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa 1 dl vettä 2 tl sokeria 1 rkl balsamicoa 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Hienonna basilika. Paahda päälle tulevat mantelit kuumalla kuivalla pannulla ja rouhi ne.
Määrä Ainesosa 3/4 kpl ruukkua basilikaa 1 dl kuorittuja manteleita - 4
Lisää kaurasekoite keittoon, kuumenna ja soseuta sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon basilika.
Määrä Ainesosa 2 dl kaurakasvirasvasekoitetta - 5
Annostele keitto lautasille ja viimeistele manteleilla, lopulla basilikalla sekä oliiviöljyllä.
Määrä Ainesosa 1/4 kpl ruukkua basilikaa 2 rkl oliiviöljyä
Ravintosisältö
340
Energiaa kcal
1423
Energiaa kj
27,3 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,8 g
Hiilihydraatteja
14,3 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
340
Energiaa kcal
1423
Energiaa kj
27,3 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,8 g
Hiilihydraatteja
14,3 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























