Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Herkkusuun mustikkaletut

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mehevän mustikkaiset, vegaaniset rahkaletut valmistuvat nopeasti ja maistuvat kaikille! Paista letut brunssipöytään tai herkuttele välipalana.

Ainekset

400 g
(1 prk) kreikkalaistyylistä "soijajogurttia" (vanilja)
1 dl
kaurajuomaa
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2 rkl
sokeria
1/4 tl
suolaa
1 dl
pakastemustikoita

Lisäksi

juoksevaa rapsiöljyvalmistetta
vaahterasiirappia
mustikoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa "soijajogurtti", kaurajuoma, jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola kulhoon. Sekoita kierrevatkaimella tasaiseksi. Kääntele jäiset mustikat kauhalla taikinaan juuri ennen lettujen paistamista.

400 g
(1 prk) kreikkalaistyylistä "soijajogurttia" (vanilja)
1 dl
kaurajuomaa
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2 rkl
sokeria
1/4 tl
suolaa
1 dl
pakastemustikoita
2

Kuumenna lettupannu ja lisää koloihin vähän rasvaa. Annostele taikinaa ruokalusikalla pannun koloihin, levitä ja tasoita lusikalla. Säädä liesi keskilämmölle. Paista 2–3 minuuttia, kunnes lettujen pinta alkaa hyytyä. Käännä letut paistinlastalla ja paista vielä noin 2 minuuttia. Siirrä letut lautaselle.

juoksevaa rapsiöljyvalmistetta
3

Lisää vähän rasvaa koloihin ja paista loppu taikina samoin.

4

Tarjoa letut vaahterasiirapin ja mustikoiden kanssa.

vaahterasiirappia
mustikoita
Miltä maistui?
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.9.2021
|
Muokattu: 11.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

250

1048

3,0 g

0,3 g

45,3 g

18,5 g

3,0 g

7,8 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

juoksevaa rapsiöljyvalmistetta,

vaahterasiirappia,

mustikoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli