Herkkusuun mustikkaletut

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Mehevän mustikkaiset, vegaaniset rahkaletut valmistuvat nopeasti ja maistuvat kaikille! Paista letut brunssipöytään tai herkuttele välipalana.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(1 prk) kreikkalaistyylistä "soijajogurttia" (vanilja)
1 dlkaurajuomaa
2 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
2 rklsokeria
1/4 tlsuolaa
1 dlpakastemustikoita

Lisäksi

juoksevaa rapsiöljyvalmistetta
vaahterasiirappia
mustikoita

Valmistus

  1. 1

    Mittaa "soijajogurtti", kaurajuoma, jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola kulhoon. Sekoita kierrevatkaimella tasaiseksi. Kääntele jäiset mustikat kauhalla taikinaan juuri ennen lettujen paistamista.

    MääräAinesosa
    400 g(1 prk) kreikkalaistyylistä "soijajogurttia" (vanilja)
    1 dlkaurajuomaa
    2 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    2 rklsokeria
    1/4 tlsuolaa
    1 dlpakastemustikoita
  2. 2

    Kuumenna lettupannu ja lisää koloihin vähän rasvaa. Annostele taikinaa ruokalusikalla pannun koloihin, levitä ja tasoita lusikalla. Säädä liesi keskilämmölle. Paista 2–3 minuuttia, kunnes lettujen pinta alkaa hyytyä. Käännä letut paistinlastalla ja paista vielä noin 2 minuuttia. Siirrä letut lautaselle.

    MääräAinesosa
    juoksevaa rapsiöljyvalmistetta
  3. 3

    Lisää vähän rasvaa koloihin ja paista loppu taikina samoin.

  4. 4

    Tarjoa letut vaahterasiirapin ja mustikoiden kanssa.

    MääräAinesosa
    vaahterasiirappia
    mustikoita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: juoksevaa rapsiöljyvalmistetta, vaahterasiirappia, mustikoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
20.9.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä