Herkkusuun mustikkaletut
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mehevän mustikkaiset, vegaaniset rahkaletut valmistuvat nopeasti ja maistuvat kaikille! Paista letut brunssipöytään tai herkuttele välipalana.
| 400 g | (1 prk) kreikkalaistyylistä "soijajogurttia" (vanilja) |
| 1 dl | kaurajuomaa |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 2 rkl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 dl | pakastemustikoita |
| Lisäksi | |
|---|---|
| juoksevaa rapsiöljyvalmistetta | |
| vaahterasiirappia | |
| mustikoita | |
- 1.
Mittaa "soijajogurtti", kaurajuoma, jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola kulhoon. Sekoita kierrevatkaimella tasaiseksi. Kääntele jäiset mustikat kauhalla taikinaan juuri ennen lettujen paistamista.
- 2.
Kuumenna lettupannu ja lisää koloihin vähän rasvaa. Annostele taikinaa ruokalusikalla pannun koloihin, levitä ja tasoita lusikalla. Säädä liesi keskilämmölle. Paista 2–3 minuuttia, kunnes lettujen pinta alkaa hyytyä. Käännä letut paistinlastalla ja paista vielä noin 2 minuuttia. Siirrä letut lautaselle.
- 3.
Lisää vähän rasvaa koloihin ja paista loppu taikina samoin.
- 4.
Tarjoa letut vaahterasiirapin ja mustikoiden kanssa.
Herkkusuun mustikkaletut
Mehevän mustikkaiset, vegaaniset rahkaletut valmistuvat nopeasti ja maistuvat kaikille! Paista letut brunssipöytään tai herkuttele välipalana.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 prk) kreikkalaistyylistä "soijajogurttia" (vanilja) |
| 1 dl | kaurajuomaa |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 2 rkl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 dl | pakastemustikoita |
Lisäksi | |
| juoksevaa rapsiöljyvalmistetta | |
| vaahterasiirappia | |
| mustikoita | |
Valmistus
- 1
Mittaa "soijajogurtti", kaurajuoma, jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola kulhoon. Sekoita kierrevatkaimella tasaiseksi. Kääntele jäiset mustikat kauhalla taikinaan juuri ennen lettujen paistamista.
Määrä Ainesosa 400 g (1 prk) kreikkalaistyylistä "soijajogurttia" (vanilja) 1 dl kaurajuomaa 2 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 2 rkl sokeria 1/4 tl suolaa 1 dl pakastemustikoita - 2
Kuumenna lettupannu ja lisää koloihin vähän rasvaa. Annostele taikinaa ruokalusikalla pannun koloihin, levitä ja tasoita lusikalla. Säädä liesi keskilämmölle. Paista 2–3 minuuttia, kunnes lettujen pinta alkaa hyytyä. Käännä letut paistinlastalla ja paista vielä noin 2 minuuttia. Siirrä letut lautaselle.
Määrä Ainesosa juoksevaa rapsiöljyvalmistetta - 3
Lisää vähän rasvaa koloihin ja paista loppu taikina samoin.
- 4
Tarjoa letut vaahterasiirapin ja mustikoiden kanssa.
Määrä Ainesosa vaahterasiirappia mustikoita
Ravintosisältö
250
Energiaa kcal
1048
Energiaa kj
3,0 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,3 g
Hiilihydraatteja
18,5 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
7,8 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
250
Energiaa kcal
1048
Energiaa kj
3,0 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,3 g
Hiilihydraatteja
18,5 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
7,8 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: juoksevaa rapsiöljyvalmistetta, vaahterasiirappia, mustikoita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























