Herkulliset pinaattiletut
30 min

Nappaa talteen!
Herkulliset pinaattiletut maistuvat puolukkasurvoksen kanssa. Tästä pinaattilettutaikinasta voi paistaa ohuita isoja räiskäleitä tai pieniä pinaattilettuja.
| 300 g | (2 ps) pakastepinaattia |
| 5 dl | kevytmaitoa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | sokeria |
| Lisäksi | |
|---|---|
| voita tai öljyä | |
| puolukkasurvosta | |
- 1.
Sulata pinaatti ja valuta siitä neste pois siivilässä. Sekoita kaikki ainekset. Anna turvota 15 minuuttia.
- 2.
Paista taikinasta ohuita isoja räiskäleitä paistinpannulla tai pikkulettuja lettupannulla. Kuumenna pannu ja 1 tl rasvaa. Lisää lettutaikinaa isolle pannulle noin 1 dl ja lettupannun koloihin noin 1/4 dl ja kääntele pannua kunnes taikina levittyy pannulle. Paista keskilämmöllä, kunnes lettu jähmettyy, käännä lettu ja paista toinen puoli. Paista loput letut samaan tapaan.
- 3.
Tarjoa letut sokeroidun puolukkasurvoksen tai puolukkahillon kanssa.
Herkulliset pinaattiletut maistuvat puolukkasurvoksen kanssa. Tästä pinaattilettutaikinasta voi paistaa ohuita isoja räiskäleitä tai pieniä pinaattilettuja.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (2 ps) pakastepinaattia |
| 5 dl | kevytmaitoa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | sokeria |
Lisäksi | |
| voita tai öljyä | |
| puolukkasurvosta | |
Valmistus
- 1
Sulata pinaatti ja valuta siitä neste pois siivilässä. Sekoita kaikki ainekset. Anna turvota 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 300 g (2 ps) pakastepinaattia 5 dl kevytmaitoa 2 kpl kananmunaa 3 dl vehnäjauhoja 1 tl suolaa 1 tl sokeria - 2
Paista taikinasta ohuita isoja räiskäleitä paistinpannulla tai pikkulettuja lettupannulla. Kuumenna pannu ja 1 tl rasvaa. Lisää lettutaikinaa isolle pannulle noin 1 dl ja lettupannun koloihin noin 1/4 dl ja kääntele pannua kunnes taikina levittyy pannulle. Paista keskilämmöllä, kunnes lettu jähmettyy, käännä lettu ja paista toinen puoli. Paista loput letut samaan tapaan.
Määrä Ainesosa voita tai öljyä - 3
Tarjoa letut sokeroidun puolukkasurvoksen tai puolukkahillon kanssa.
Määrä Ainesosa puolukkasurvosta
Vinkki: Lisää letun pinnalle kääntämisen jälkeen juustoraastetta.
Ravintosisältö
288
Energiaa kcal
1203
Energiaa kj
5,5 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,3 g
Hiilihydraatteja
7,8 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
14,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
288
Energiaa kcal
1203
Energiaa kj
5,5 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,3 g
Hiilihydraatteja
7,8 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
14,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, voita tai öljyä, puolukkasurvosta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























