Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Herkulliset pinaattiletut

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Herkulliset pinaattiletut maistuvat puolukkasurvoksen kanssa. Tästä helposta pinaattilettutaikinasta voi paistaa ohuita isoja räiskäleitä tai pieniä pinaattilettuja neljälle ruokailijalle.

Ainekset

300 g
(2 ps) pakastepinaattia
5 dl
Kevytmaitoa
2 kpl
Kananmunaa
3 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria

Lisäksi

voita tai öljyä
puolukkasurvosta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata pinaatti ja valuta siitä neste pois siivilässä. Sekoita kaikki ainekset. Anna turvota 15 minuuttia.

300 g
(2 ps) pakastepinaattia
5 dl
Kevytmaitoa
2 kpl
Kananmunaa
3 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
2

Paista taikinasta ohuita isoja räiskäleitä paistinpannulla tai pikkulettuja lettupannulla. Kuumenna pannu ja 1 tl rasvaa. Lisää lettutaikinaa isolle pannulle noin 1 dl ja lettupannun koloihin noin 1/4 dl ja kääntele pannua kunnes taikina levittyy pannulle. Paista keskilämmöllä, kunnes lettu jähmettyy, käännä lettu ja paista toinen puoli. Paista loput letut samaan tapaan.

voita tai öljyä
3

Tarjoa letut sokeroidun puolukkasurvoksen tai puolukkahillon kanssa.

puolukkasurvosta

Vinkki: Lisää letun pinnalle kääntämisen jälkeen juustoraastetta.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 19.7.2018
|
Muokattu: 10.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

288

1203

5,5 g

2,0 g

43,3 g

7,8 g

2,8 g

14,3 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

voita tai öljyä,

puolukkasurvosta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli