Herkulliset pinaattiletut

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Herkulliset pinaattiletut maistuvat puolukkasurvoksen kanssa. Tästä pinaattilettutaikinasta voi paistaa ohuita isoja räiskäleitä tai pieniä pinaattilettuja.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 g(2 ps) pakastepinaattia
5 dlkevytmaitoa
2 kplkananmunaa
3 dlvehnäjauhoja
1 tlsuolaa
1 tlsokeria

Lisäksi

voita tai öljyä
puolukkasurvosta

Valmistus

  1. 1

    Sulata pinaatti ja valuta siitä neste pois siivilässä. Sekoita kaikki ainekset. Anna turvota 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    300 g(2 ps) pakastepinaattia
    5 dlkevytmaitoa
    2 kplkananmunaa
    3 dlvehnäjauhoja
    1 tlsuolaa
    1 tlsokeria
  2. 2

    Paista taikinasta ohuita isoja räiskäleitä paistinpannulla tai pikkulettuja lettupannulla. Kuumenna pannu ja 1 tl rasvaa. Lisää lettutaikinaa isolle pannulle noin 1 dl ja lettupannun koloihin noin 1/4 dl ja kääntele pannua kunnes taikina levittyy pannulle. Paista keskilämmöllä, kunnes lettu jähmettyy, käännä lettu ja paista toinen puoli. Paista loput letut samaan tapaan.

    MääräAinesosa
    voita tai öljyä
  3. 3

    Tarjoa letut sokeroidun puolukkasurvoksen tai puolukkahillon kanssa.

    MääräAinesosa
    puolukkasurvosta

Vinkki: Lisää letun pinnalle kääntämisen jälkeen juustoraastetta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, voita tai öljyä, puolukkasurvosta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
19.7.2018
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä