Hirssi-kikhernesalaatti - Yhteishyvä

Hirssi-kikhernesalaatti

???
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(450 g) kuorittua hirssiä
1 1/2 l
Vettä
1 tl
Suolaa
1 rkl
Öljyä

LISÄKSI

2 kpl
(à 380/230 g) säilykekikherneitä
500 g
Kirsikkatomaatteja
2 kpl
Ruukkua jääsalaattia

KASTIKE

1/2 dl
Valkoista balsamiviinietikkaa
1 dl
Kylmäpuristettua oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
Ruukku tilliä

Näin teet

1

Valmista hirssi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kikherneet siivilässä ja huuhtele ne vedellä. Lisää kikherneet hirssiin.

Yhdistä kastikeainekset ja kaada kastike kuuman hirssin joukkoon. Huuhtele tomaatit ja halkaise ne. Lisää tomaatit hirssi-kikherneseokseen.

Huuhtele salaatti ja valuta se puhtaan keittiöpyyhkeen päällä. Annostele salaatti tarjoilukulhon pohjalle ja reunoille. Lisää päälle hirssi-kikherne-kirsikkatomaattiseos.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 27.4.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa