Hirssi-kikhernesalaatti

Ainekset (20 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(450 g) kuorittua hirssiä
1 1/2 lvettä
1 tlsuolaa
1 rklöljyä

Lisäksi

2 kpl(à 380/230 g) säilykekikherneitä
500 gkirsikkatomaatteja
2 kplruukkua jääsalaattia

Kastike

1/2 dlvalkoista balsamiviinietikkaa
1 dlkylmäpuristettua oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 kplruukku tilliä

Valmistus

  1. 1

    Valmista hirssi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kikherneet siivilässä ja huuhtele ne vedellä. Lisää kikherneet hirssiin.

    Yhdistä kastikeainekset ja kaada kastike kuuman hirssin joukkoon. Huuhtele tomaatit ja halkaise ne. Lisää tomaatit hirssi-kikherneseokseen.

    Huuhtele salaatti ja valuta se puhtaan keittiöpyyhkeen päällä. Annostele salaatti tarjoilukulhon pohjalle ja reunoille. Lisää päälle hirssi-kikherne-kirsikkatomaattiseos.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä