Hirssirieskat - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hirssirieskat

???
Kappaleita
10
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Hirssirieskat ovat parhaimmillaan uunituoreina.
Jaa Somessa

Ainekset

3 dl
Piimää
25 g
Juoksevaa margariinia tai voita
2 dl
Hirssihiutaleita
1 dl
Perunahiutaleita (mummon)
3/4 tl
Suolaa
2 rkl
Perunajauhoja

Näin teet

1

Sekoita piimän joukkoon rasva, hirssi- ja perunahiutaleet, suola sekä perunajauhot. Kääntele ainekset tasaiseksi kimmoisaksi taikinaksi. Pyöritä leivinpöydällä tanko ja leikkaa kymmeneen palaan.

Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille ja painele litteiksi rieskoiksi. Vedä veitsellä ristiviiltokuviot pintaan. Paista rieskat 250-asteisen uunin keskitasolla 16–18 minuuttia.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2012
Muokattu: 15.5.2019