Hirssirieskat
15 min

Nappaa talteen!
Hirssirieskat ovat parhaimmillaan uunituoreina.
| 3 dl | piimää |
| 25 g | juoksevaa margariinia tai voita |
| 2 dl | hirssihiutaleita |
| 1 dl | perunahiutaleita (mummon) |
| 3/4 tl | suolaa |
| 2 rkl | perunajauhoja |
- 1.
Sekoita piimän joukkoon rasva, hirssi- ja perunahiutaleet, suola sekä perunajauhot. Kääntele ainekset tasaiseksi kimmoisaksi taikinaksi. Pyöritä leivinpöydällä tanko ja leikkaa kymmeneen palaan.
Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille ja painele litteiksi rieskoiksi. Vedä veitsellä ristiviiltokuviot pintaan. Paista rieskat 250-asteisen uunin keskitasolla 16–18 minuuttia.
Hirssirieskat
Hirssirieskat ovat parhaimmillaan uunituoreina.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 dl | piimää |
| 25 g | juoksevaa margariinia tai voita |
| 2 dl | hirssihiutaleita |
| 1 dl | perunahiutaleita (mummon) |
| 3/4 tl | suolaa |
| 2 rkl | perunajauhoja |
Valmistus
- 1
Sekoita piimän joukkoon rasva, hirssi- ja perunahiutaleet, suola sekä perunajauhot. Kääntele ainekset tasaiseksi kimmoisaksi taikinaksi. Pyöritä leivinpöydällä tanko ja leikkaa kymmeneen palaan.
Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille ja painele litteiksi rieskoiksi. Vedä veitsellä ristiviiltokuviot pintaan. Paista rieskat 250-asteisen uunin keskitasolla 16–18 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












